سالهاست که سوال سئو یا گوگل ادز توسط بازاریابان آنلاین، تولید کنندگان محتوا، متخصصین سئو و بسیاری متخصص دیگر پرسیده میشود. کدام یک از آنها برای کسب و کار بهتر هستند؟ در واقع هردو آنها!
گوگل ادز و سئو دو جزء اصلی بازاریابی موتورهای جستجو هستند. زمانی که میخواهید از کسب و کار آنلاین خود بیشترین بهره را دریافت کنید، هردو آنها میتوانند این خواسته شما را تحقق بخشند. البته استفاده جداگانه از هرکدام از آنها نیز میتواند نقش مهمی در تکمیل استراتژی های شما داشته باشد.
همچنین باید بدانید که این دو مورد، تفاوتها و شباهتهایی با هم دارند. با توجه به اهدافتان از بازاریابی و بسته به نوع کسب و کاری که دارید، شرایطی وجود دارد که باید از هر دو مورد هم زمان استفاده کنید یا آنها را جداگانه به کار ببرید.
شناخت دقیق از سئو و گوگل ادز به شما کمک میکند تا بهتر بتوانید گزینه مورد نظر را برای کسب و کارتان انتخاب کنید. این همان موضوعی است که در ادامه میخوانید.
نگران نباشید، این مقاله قرار است این موارد را روشن کند. پس شروع کنیم!
گوگل ادوردز (نام قبلی گوگل ادز) یک پلتفرم تبلیغاتی متعلق به گوگل است. تبلیغکنندگان و بازاریابان میتوانند از این پلتفرم استفاده کنند تا در صفحات نتایج جست و جو، محصولات گوگل از جمله یوتیوب و جیمیل و … تبلیغات خود را به نمایش بگذارند.
شما به عنوان یک تبلیغ کننده، انتخابهای متعددی خواهید داشت. میتوانید تمرکز خود را روی یک صفحه مهم قرار دهید، یا اینکه در کمپین های جداگانه چند صفحه از وب سایت خود را به مشتریان بالقوه معرفی کنید.
کل سیستم گوگل ادز مثل یک مزایده بزرگ عمل میکند. در این سیستم، تبلیغکنندهها برای به دست آوردن جایگاههای تبلیغاتی گوگل با هم رقابت میکنند.
به عنوان مثال، شما کلمه “تبلیغ کار در گوگل” را انتخاب میکنید. هزینه مورد نظر خود را تعیین کرده و جزئیات دیگر را مشخص میکنید. سپس با جستجوی آن کلمه، آگهی به کاربران نمایش داده میشود؛ و موضوع جالب این است که هرگاه کاربری روی تبلیغ کلیک کند، هزینه از شما به عنوان تبلیغ دهنده کسر خواهد شد.
همچنین ممکن است در زمان اجرای کمپین با کلمه مورد نظرتان یک رقیب داشته باشید که مبلغ بیشتری برای هر کلیک تعیین کرده باشد. در این شرایط، رقیب شما میتواند ترافیک بیشتری دریافت کند. به همین دلیل است که گوگل ادز به عنوان سیستم مزایده شناخته میشود.
این پلتفرم میتواند به وب سایت های تازه تاسیس شده شانس دریافت ترافیک بالا و جذب مشتری بدهد؛ همچنین برای وب سایت های معتبر نیز مناسب است تا بتوانند کاربران بیشتری را به مشتری تبدیل کنند.
احتمالا در جستجوهای مختلف خود چند سایت تکراری را دیده اید که با کلمات گوناگون رتبه مناسبی در صفحات نتایج کسب کرده اند. این وب سایت ها از اعتبار بالایی برخوردار هستند و توسط موتورهای جستجو معبتر شناخته میشوند.
به عنوان مثال، وب سایت چطور بیش از ۱۳ سال است که از ثبت دامنه آن میگذرد. با فعالیت هایی که این وب سایت با گذشت سالها انجام داده، نمیتواند اعتبار برابری با وب سایتی داشته باشد که ۶ ماه از ثبت آن گذشته است. اینجاست که گوگل ادز به عنوان قهرمان کسب و کارهای جدید معرفی میشود.
گوگل ادز میتواند کاری کند تا صفحه ای از یک وبسایت بالاتر از نتایج ارگانیک قرار بگیرد! البته تا زمانی که برای آن پول پرداخت شود.
به طور کلی چند نتیجه در تمامی صفحات نتایج جستجو به عنوان جایگاه های تبلیغاتی تعیین شده اند تا در صورت پیشنهادی برای آنها به عنوان آگهی نمایش داده شوند. مانند تصویر زیر:
با این شرایط کسب و کارهای بسیاری شانس رشد در مقابل برخی رقبای قدرتمند را خواهند داشت. فرض کنید بخواهید یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنید. باید با وب سایت هایی همچون دیجی کالا، بانی مد، مدیسه، زنبیل، ایمالز و … رقابت کنید. شانس شما با رقابت ارگانیک بسیار اندک است. اما با استفاده از گوگل ادز میتوانید جایگاه مناسبی برای کسب و کار خود بدست آورده و خیلی سریع درآمد کسب کنید.
شما میتوانید برای اجرای تبلیغات خود در گوگل با کارشناسان پارس ادوردز تماس بگیرید. همچنین میتوانید با استفاده از آموزش گوگل ادز نحوه ساخت اکانت و اجرای کمپین ها را یاد بگیرید.
ویژگی های مختلفی در زمینه بهینه سازی وجود دارند که تعداد زیادی از آنها توسط هیچ فرد مورد اعتمادی از گوگل تائید یا رد نشده اند. بنابراین تجربه در زمینه سئو حرف اول را میزند. ممکن است یک وب سایت با یک استراتژی معمولی رتبه مناسبی دریافت کند، اما وب سایت دیگر با همان استراتژی به این موفقیت نرسد.
به شرایط و بسیاری نکات دیگر بستگی دارد تا بهترین نتیجه ممکن را از سئو بدست آورید. به طور کلی، گوگل از ۲۰۰ فاکتور رتبه بندی استفاده میکند تا بتواند برتری صفحات به یکدیگر را تشخیص دهد. برخی از آنها بسیار مهم و برخی دیگر اهمیت کمتری دارند.
البته سئو نکات و استراتژیهای متعددی دارد؛ ولی هدف کلی آن، این است که یک وبسایت سریع و کاربردی داشته باشید که دارای محتوای منحصر بفرد باشد و تجربه خوبی به کاربر ارائه کند.
به طور کلی سئو اولین گزینه ای است که کسب و کارهای تازه تاسیس به سراغ آن میروند. به زبان ساده، سئو همانند یک سرمایه گذاری بلند مدت شناخته میشود.
عموما افرادی که علاقه مند به سرمایه گذاری های طولانی مدت هستند، هزینه و وقت خود را در این زمینه صرف میکنند و در بازه های زمانی مانند ۶ ماه، ۱ سال و حتی بیشتر به نتیجه میرسند. البته این پایان کار نیست؛ چون باید عملکرد سایت خود را بررسی کرده و از بهینه بودن آن اطمینان حاصل کنند.
با بهینه سازی صفحات وب سایت خود میتوانید با هزینه کمتری نسبت به تبلیغات مشتری بدست آورید و بهتر اینکه دیگر نیازی نیست هزینه سنگینی برای این کار بپردازید. ممکن است در ابتدای شروع فعالیت خود نتوانید به نتیجه مناسبی دست یابید، اما اگر فعالیت های خود را ادامه دهید، شک نکنید که موفق خواهید شد.
اینجاست که بهتر است از سئو یا گوگل ادز به صورت همزمان استفاده کنید؛ چون اگر بخواهید با وب سایت های معتبر از طریق سئو رقابت کنید، نمیتوانید سهم بازار مناسبی دریافت کنید.
گاهی مالکان کسب و کارها نیاز دارند که در سریعترین حالت ممکن به نتیجه برسند. در واقع برای کسب و کارهایی که تازه آغاز به کار کردهاند، این نکته بسیار ضروری است که به سرعت بتوانند خود را در بین این همه رقیب به مخاطب معرفی کنند.
این کار از طریق سئو با چنین سرعتی ممکن نیست و همانطور که گفتیم به دست آوردن یک جایگاه عالی در صفحه نتایج جستجو از طریق سئو مدت زیادی طول میکشد.
اینجاست که تبلیغات در گوگل ادوردز به کار میآید. مهمترین مزیتی که ادوردز به سئو دارد، این است که بسیار سریعتر شما را به نتیجه دلخواهتان میرساند.
برای هر کلیکی که از طریق ادوردز به دست میآورید باید هزینه کنید؛ ولی اگر کمپینهای شما سودآور باشند، میتوانید این سرمایهگذاری روی پرداخت به ازای کلیک را توجیه کنید و به اهدافی که در کسب و کار خود دارید دست پیدا کنید.
گوگل ادز برای استارتاپها و شرکتهای تازه تاسیس، بسیار ایده آل است. برای شرکتها و استارتاپهایی که میخواهند به سرعت به ترافیک مورد نظر دست پیدا کنند و به اهدافی مثل افزایش فروش، پیدا کردن مشتریان جدید و حتی تست کردن محصولات خود و بررسی تاثیرگذاری وبسایت برسند. البته غیر از این موارد ممکن است هر هدفگذاری دیگری برای فرایندهای بازاریابی خود داشته باشید.
اگر از گوگل ادز آگاهانه و با دقت استفاده کنید، میتوانید به این هدف برسید. شروع کردن تبلیغات در گوگل و هزینه کردن در آن بسیار راحت است؛ ولی اگر ابزارهای کنترلی و نظارت صحیح روی تبلیغات خود نداشته باشید، به جای اینکه از این کار سودی نصیبتان شود، بیشتر ضرر میکنید.
بنابراین، در عین حال که این سیستم به راحتی در دسترس است، ولی اگر آگاهی لازم و تجربه کافی در اجرای کمپینهای ادوردز نداشته باشید، پول خود را بیهوده هزینه میکنید.
به جای این کار، این پول را برای انتخاب یک شرکت ارائه دهنده خدمات ادوردز هزینه کنید. این شرکتها مراحل راهاندازی و کنترل کمپینها را برایتان انجام میدهند و همراه شما هستند تا بهترین نتیجه را از تبلیغات خود بگیرید. به این ترتیب بدون اینکه پول زیادی را بیهوده هزینه کنید، بهترین نتیجه را از ادوردز میگیرید.
از آنجایی که گوگل ادز شما را سریعتر به نتیجه می رساند، استفاده از آن ایده خوبی است ولی همزمان با تبلیغ در گوگل باید روی سئو نیز کار و تمرکز کنید. بازاریابی محتوایی و تبلیغات شبکههای اجتماعی را نباید کنار بگذارید و از همه ابزارهایی که در اختیار دارید باید استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
بازاریابی محتوایی به شما کمک میکند که محتوایی جذاب و مفید ایجاد کنید. با سئو محتوای خود را بهینه میکنید تا برای موتورهای جست و جو قابل تشخیص باشد و ترافیک ارگانیک بیشتری برایتان به دنبال بیاورد و با شبکههای اجتماعی محتوای سئو شده را ارتقاء میدهید و توزیع میکنید و به دست مخاطبان بیشتری میرسانید.
برخی افراد فکر میکنند که اگر ترافیک سئوی قابل قبولی دارند، لازم نیست از ادوردز استفاده کنند. در حالی که این طرز فکر، اشتباه است.
حتی اگر رنکینگ خوبی در نتایج جست و جوی گوگل دارید، میتوانید باز هم از Google Ads استفاده کنید و با همان کلمات کلیدی که در سئو بر آن تمرکز کردهاید، بیشتر در معرض دید مخاطبان قرار بگیرید. در خیلی از مواقع نیز ممکن است با یک کلمه خاصی رتبه ۱ گوگل را داشته باشید، اما با کلمه دیگر رتبه ۲ یا پایین تر باشید.
به عنوان مثال، صفحه ای که با عنوان “بهترین تلفن های همراه” ایجاد کرده اید، میتوانند با “بهترین گوشی های موبایل” ، “بهترین تلفن های هوشمند” و … نمایش داده شوند. بنابراین بهتر است از تبلیغات گوگل برای آن کلمات خاص استفاده کنید تا میزان کسب درآمد خود را افزایش دهید.
میتوانید عملکرد کمپینهای Google Ads را بررسی کنید و اگر سودمند و تاثیرگذار بودند، برای بالا بردن نرخ بازگشت سرمایه، بودجه تبلیغات کلیکی خود را افزایش دهید.
پاسخ این سوال کاملا واضح و سرراست است. هر دو. از گوگل ادز برای شروع دریافت ترافیک استفاده کنید و به موازات آن، تمرکز روی سئو را نیز پیش ببرید. برنامههایی برای بازاریابی محتوایی و کمپینهای شبکههای اجتماعی داشته باشید تا ترافیک ارگانیک و بازدید از طریق شبکههای اجتماعی را نیز افزایش دهید.
گوگل ادز و سئو رقیب هم نیستند؛ ولی دو ابزار قدرتمندی هستند که در بازاریابی دیجیتال میتوانید به نحو احسن از آنها استفاده کنید.
اگر ترافیک و نتایج سریعتر میخواهید از ادوردز استفاده کنید و اگر برای طولانی مدت برنامهریزی میکنید و میخواهید به موفقیت قابل قبولی در فضای آنلاین دست پیدا کنید، روی سئو کار کنید.
در صورتی که علاقه مند بودید حتما مقایسه ما بین انتخاب تبلیغات کلیکی و سئو را مطالعه کنید.
شما فکر میکنید برای کسب و کار خود گوگل ادز بهتر است یا سئو؟ ما توصیه میکنیم از هردو آنها استفاده کنید، اما اگر فکر میکنید که ما در اشتباه هستیم، نظر خود را در انتهای صفحه اعلام نمائید.