تبلیغ در یوتیوب یکی از روشهای رایج و محبوب تبلیغات ویدیویی است. یوتیوب قدرتمندترین پلتفرم انتشار ویدیو است و میلیاردها کاربر دارد. تبلیغ در یوتیوب، راه و رسمی دارد که باید یاد بگیرید تا بتوانید یک کمپین تبلیغاتی موفق در این پلتفرم پرطرفدار داشته باشید.
محتوای ویدویی بسیار قدرتمند است. به همین دلیل بسیاری از برندها، دنبال تبلیغ خود و محصولات و خدمات شان در قالب فرمتهای ویدیویی هستند. مهمترین پلتفرم برای تبلیغات ویدیویی در سطح جهانی، یوتیوب است. این پلتفرم به خاطر مخاطبان زیادی که از طیفهای مختلف دارد، بهترین گزینه برای تبلیغات ویدیویی است.
یوتیوب به تنهایی بیش از یک میلیارد کاربر دارد یعنی یک سوم از کل افرادی که در اینترنت حضور پیدا میکنند از یوتیوب هم استفاده میکنند. این کاربران، هر روز میلیاردها ساعت از ویدیوها را تماشا میکنند و ویدیوهای مختلف، میلیاردها بار دیده میشوند.
این آمار و ارقام به اندازهای بزرگ است که حتما شما را متقاعد میکند تا تبلیغ در یوتیوب را جدی بگیرید.
یوتیوب در موبایل بیشتر از شبکههای کابلی در آمریکا کاربران ۱۸ تا ۴۹ ساله را جذب میکند. جذابیت یوتیوب به همینها محدود نمیشود.
طبق گزارشات منتشر شده در مقاله وضعیت ویدیو مارکتینگ در سال ۲۰۱۸، در حدود ۸۱ درصد از مردم با دیدن ویدیوهای یک برند، قانع شدهاند تا محصولات یا خدمات آنها را خریداری کنند. علاوه بر این، ۷۶ درصد از کسب و کارها اعلام کردهاند که ویدیو باعث افزایش فروش آنها شده است.
بنابراین اصلا تعجبی ندارد که چرا این روزها، ویدیو مارکتینگ به سرعت در حال توسعه یافتن است.
اگر میخواهید بدانید که چطور میتوانید از قدرت فوقالعاده ویدیو مارکتینگ برای توسعه کسب و کار خود استفاده کنید، این مقاله برای شما است. ابتدا یاد میگیرید که تبلیغ در یوتیوب به چه شکلی انجام میشود و فرمتهای مختلف تبلیغ در یوتیوب چگونه است.
سپس به شما نشان خواهیم داد که چطور اولین کمپین تبلیغات در یوتیوب را اجرا کنید. در نهایت، چند نکته در مورد تبلیغ در یوتیوب عنوان میکنیم که به شما کمک میکند، در تبلیغات یوتیوب خود، تغییرات قابل توجهی ایجاد کنید.
تبلیغات در یوتیوب از طریق تبلیغات گوگل یا گوگل ادز انجام میشود و روشی برای تبلیغ محتوای ویدیویی در یوتیوب یا نتایج جست و جو است که میزان دسترسی کاربران به محتوای شما را افزایش میدهد. این تبلیغات ممکن است ویدیوی کوتاهی باشد که بازدیدکنندگان، قبل از هر ویدیوی دیگر میبینند یا اینکه در نتایج جست و جوی یوتیوب به نمایش درمیآید تا کاربران آن را به طور کامل ببینند.
شش نوع تبلیغات در یوتیوب امکانپذیر است:
۱. تبلیغات تروویو (TrueView ads)
۲. تبلیغات داخل ویدیو غیر قابل رد کردن (Non-skippable instream ads)
۳. تبلیغات بامپر داخل ویدیو (Bumper instream ads)
۴. تبلیغات کارتی اسپانسر دار (Sponsored card ads)
۵. تبلیغات اورلی یا روی ویدیو (Overlay ads)
۶. تبلیغات نمایشی (Display ads)
قبل از اینکه اولین کمپین تبلیغاتی خود را اجرا کنید ابتدا باید انواع تبلیغات یوتیوب را بشناسید. به این ترتیب، میتوانید با توجه به فرمتی که در نظر دارید، تبلیغ مناسب را انتخاب کنید.
این نوع از تبلیغات، اصلیترین فرم تبلیغات در یوتیوب است به همین دلیل این مدل را دقیقتر و عمیقتر از سایر فرمتها معرفی میکنیم. یوتیوب یکی از بزرگترین رسانه های جهان به شمار میرود و ایجاد کمپین در این شبکه به عنوان تبلیغ در شبکه های اجتماعی نیز محسوب میشود.
تبلیغات TrueView به بازدیدکنندگان کنترل بیشتری روی تبلیغاتی میدهد که میبینند. به خاطر همین مورد، گزارشهای گوگل نشان میدهد که از هر ده بیننده، هشت نفر آنها تبلیغات TrueView را به سایر فرمتهای تبلیغ درون ویدیو ترجیح میدهند.
این دسته از تبلیغات برای کسب و کارها نیز عالی هستند.
تبلیغکنندگان فقط برای تبلیغاتی هزینه میپردازند که کاربران آنها را برای مدت حداقل ۳۰ ثانیه دیده باشند، یک ویدیوی کوتاه را کامل نگاه کرده باشند یا به طریقی با تبلیغات تعامل داشته باشند مثلا روی دعوت به اقدامها (call-to-action) کلیک کرده باشند.
و از آنجایی که بینندگان ویدیوها میتوانند انتخاب کنند که تبلیغی را ببینند یا رد کنند به همین خاطر، تبلیغکنندگان میتوانند در هزینه تبلیغات خود صرفهجویی کنند و برای مخاطبانی هزینه میکنند که مشتاق دیدن تبلیغات هستند.
یوتیوب گزارش میدهد که طولانیترین تبلیغات ویدیویی TrueView میتواند ۶ دقیقه باشد و کمترین مقدار آن ۱۲ ثانیه است.
دو نوع اصلی از تبلیغات TrueView وجود دارد؛ یکی تبلیغات ایناستریم (in-stream ads) و دیگری تبلیغات دیسکاوری (discovery ads). هر کدام از این انواع تبلیغات را جداگانه معرفی میکنیم.
این تبلیغات قبل از ویدیوی مورد نظر کاربر، به نمایش در میآیند.
تصویر زیر یکی از تبلیغات ایناستریم را نشان میدهد.
این نوع از تبلیغات یک تایمر هم دارند که زمان تمام شدن ویدیو را نشان میدهد و لینکی که در قسمت پایین و سمت چپ قرار میگیرد و میتواند به سایت تبلیغدهنده متصل شود.
علاوه بر این، این نوع از تبلیغات یک بنر همراه هم دارد که در ساید بار سمت راست بالای فهرست ویدیوهای پینشنهادی به نمایش درمیآید.
تصویر زیر، بنر همراه تبلیغات بالا را نشان میدهد.
بازاریابان این توانایی را دارند تا تبلیغات ایناستریم TrueView را شخصیسازی کنند. مثلا متن یا دعوت به اقدامهایی را روی ویدیو قرار دهند.
این تبلیغات در بین نتایج جست و جوی یوتیوب دیده میشوند و همچنین در ساید بار سمت راست نمایش ویدیو بالای فهرست ویدیوهای پیشنهادی.
این تبلیغات دارای یک تصویر پیشنمایش است و تا سه خط متن هم دارد.
تصویر زیر، یکی از تبلیغات دیسکاوری TrueView را نشان میدهد که تریلر یک فیلم است. این تبلیغ بالای نتایج جست و جوی یوتیوب به نمایش درآمده است.
کلیک کردن روی تبلیغات دیسکاوری، کاربران را به صفحه نمایش ویدیو در یوتیوب یا پیج کانال مرتبط با آن برای نمایش یک ویدیو هدایت میکند.
تبلیغات TrueView روشی عالی برای دستیابی به مخاطبان هدف و رساندن پیام به این دسته از مخاطبان است.
اول از همه اینکه ریسک بسیار پایینی دارد.
فراموش نکنید که در این تبلیغات، فقط وقتی که بینندهها انتخاب کنند که تبلیغات شما را کامل ببینند، سی ثانیه از آن را تماشا کنند یا به طریقی با آن تعامل داشته باشند، هزینه آن را پرداخت میکنید. این ویژگی، عالی است.
به این دلیل که ۷۶ درصد از کاربران معمولا این تبلیغات را رد میکند، شما مطمئن خواهید بود که تبلیغات شما برای بینندگان علاقهمند به مشاهده تبلیغ، به نمایش درآمده است.
علاوه بر این، چون تبلیغات TrueView، انتخابی هستند، محدودیت زمان ندارید. یعنی میتوانید فرمتهای مختلف تبلیغات ویدیویی را برای این دسته از تبلیغات امتحان کنید مثلا دموی محصولات، توصیهنامهها یا ویدیوهای آموزشی مرحله به مرحله.
مثلا سایت گرامرلی (Grammarly) در تبلیغات خود در یوتیوب از ویدیوهای توصیهنامه یا دموی محصولات استفاده میکند که تاثیر فوقالعادهای داشته است. در واقع حدود ۵۴/۴ درصد از ترافیک شبکههای اجتماعی این مجموعه، مستقیما از سایت ایجاد میشود که رقم بالایی است.
علاوه بر این، به نقل از گوگل، وقتی برندها از تبلیغات TrueView استفاده میکنند، تعداد نمایش محتواهای قبلی آنها نیز تا ۵۰۰ درصد افزایش پیدا میکند.
حال به سراغ سایر فرمهای تبلیغات ویدیویی میرویم.
این دسته از تبلیغات در اساس شبیه به تبلیغات ایناستریم TrueView هستند به غیر از یک مورد که در این نوع از تبلیغات، بازدیدکنندهها و بینندگان ویدیو نمیتوانند تبلیغات را رد کنند. از آنجایی که بینندهها کنترل کمتری روی این تبلیغات دارند، در دسته TrueView قرار نمیگیرند.
البته این دسته از تبلیغات غیر قابل رد کردن، دیگر رایج نیستند و صاحبان کسب و کارها، کمتر از این روشها برای تبلیغات استفاده میکنند.
در واقع یوتیوب تبلیغات ۳۰ ثانیهای با فرمت غیر قابل رد کردن را منسوخ کرده است و اکنون تبلیغات غیر قابل رد کردن فقط باید بین ۱۵ تا ۲۰ ثانیه باشند.
تصویر زیر یکی از تبلیغات غیر قابل رد کردن شرکت اپل در یوتیوب را نشان میدهد:
تبلیغات غیر قابل رد کردن این استریم، فقط قبل از ویدیو به نمایش در نمیآیند. تبلیغات یوتیوب غیر قابل رد کردن ممکن است در بین ویدیوها هم نمایش داده شوند.
بر خلاف تبلیغات TrueView، تبلیغکنندگان برای روش non-skippable در یوتیوب بر اساس CPM هزینه تبلیغات را پرداخت میکنند. CPM مخفف cost-per-mille است یعنی تبلیغکنندگان به ازای هر هزار بازدید، مبلغی را میپردازند.
بنابراین در این روش بسیار اهمیت دارد که هدف گیری تبلیغات خود را با دقت برنامهریزی کنید تا به خاطر نمایش تبلیغات به کاربران غیرهدف، هزینه و بودجه را اتلاف نکرده باشید.
علاوه بر این باید کاربردهای روش پرداخت CPM را بشناسید.
تبلیغات PPC یا تبلیغات کلیکی، برای تبدیل مخاطب به مشتری، ایده آل است. پرداخت به شیوه CPM برای کمپینهای برندینگ مناسب است که میخواهند پیام خود را به طیف وسیعی از مخاطبان برسانند. مثلا شرکت اپل که قصد دارد محصولات خود را به عده زیادی از افراد، معرفی کند.
این دسته از تبلیغات، سومین نوع تبلیغات ویدیویی در یوتیوب هستند و بازاریابان میتوانند از آنها استفاده کنند. این تبلیغات ویدیویی غیر قابل رد کردن قبل از ویدیوی انتخابی کاربر به نمایش در میآیند و باید کمتر از ۶ ثانیه باشند.
مثل نوع دیگر تبلیغات غیر قابل رد کردن در یوتیوب، در این فرمت هم تبلیغکنندگان هزینه تبلیغات را بر اساس CPM یا پرداخت به ازای هزار بازدید میپردازند.
بسیاری از برندها از این فرمت تبلیغاتی برای کمپینهای تبلیغاتی طولانیتر یوتیوب استفاده میکنند و از سایر فرمت ها نیز بهرهمند میشوند.
تصویر زیر، یکی از تبلیغات bumper در یوتیوب را نشان میدهد:
این نوع از تبلیغات برای توصیهنامهها یا دموهای محصولات مناسب نیستند چون محدودیت زمانی ۶ ثانیهای دارند. برای استفاده از این فرصت کم، باید بسیار خلاق باشید. میتوانید از تبلیغات برندهای مختلف برای تهیه این تبلیغات استفاده کنید.
کارتهای اسپانسر دار یوتیوب، در داخل ویدیوها به نمایش در میآیند و تقریبا مثل پاپآپهای کال تو اکشن ((CTA یا دعوت به اقدام هستند.
این دسته از تبلیغات زیاد جلب توجه نمیکنند. این کارتها پاپ هایی با سمبل حرف i هستند که در گوشه بالا و سمت راست ویدیو دیده میشوند و وقتی بیننده روی آنها کلیک میکند، کارت باز میشود.
در تصویر زیر، می توانید ببینید که وقتی نشانگر موس روی آیکون میرود، متن آن دیده میشود.
تصویر زیر، کارتهای اسپانسردار را بعد از کلیک کردن روی آیکون نشان میدهد:
این کارتهای اسپانسردار در یوتیوب میتوانند ویترینی برای ویدیوهای دیگر یوتیوب باشند یا محصولی را در کمپین خرید گوگل نشان دهند. گوگل یک راهنمای کامل و مفید برای کمک به ساخت کمپین خرید گوگل با استفاده از کارتها دارد.
این نوع از تبلیغات یوتیوب شاید سادهترین نوع تبلیغات یوتیوب باشد. این تبلیغات، بنرهایی هستند که در پایین ویدیو دیده میشوند. تصویر زیر، نمونهای از بنرهای Overlay را نشان میدهد.
این تبلیغات میتوانند کاملا مبتنی بر متن باشند. مثل تبلیغی که در تصویر زیر میبینید:
برای اطلاعات بیشتر در مورد این دسته از تبلیغات یوتیوب، حتما راهنمای کامل گوگل را مشاهده کنید.
تبلیغات نمایشی، نوع دیگری از تبلیغات ساده در یوتیوب است. این تبلیغات در ساید بار سمت راست بالای ویدیوهای پیشنهادی دیده میشوند.
تصویر زیر تبلیغات نمایشی در یوتیوب را نشان میدهد:
این تبلیغات میتوانند در سایزهای مختلفی به نمایش دربیایند مثلا تبلیغاتی که در تصویر زیر میبینید:
حالا که فرمتهای مختلف تبلیغات در یوتیوب را میشناسید به سراغ ایجاد اولین کمپین تبلیغاتی در یوتیوب میرویم.
بسته به انتظاراتی که دارید، نحوه تبلیغات در یوتیوب میتواند تغییر کند. تبلیغات در یوتیوب میتواند برای ایجاد آگاهی از برند مورد استفاده قرار بگیرد، روی تصمیمات کاربران برای خرید تاثیر بگذارد، فروش را رشد دهد و وفاداری به برند را افزایش دهد.
تبلیغات ویدیویی در یوتیوب میتواند این اهداف را به شیوههای زیر به نتیجه برساند:
با استفاده از این تبلیغات میتوانید محصولات خود را به افرادی معرفی کنید که زیاد شما را نمیشناسند یا اصلا در مورد برند شما چیزی نمیدانند. میتوانید افرادی را در این تبلیغات هدف بگیرید که به محصولات مشابه، علاقه نشان میدهند.
در این تبلیغات میتوانید ویدیوهایی تولید کنید که بینندگان را قانع میکند محصول شما بهترین انتخاب برای مشتریان است. همچنین میتوانید در این ویدیوها نشان دهید که چقدر پشتیبان مشتریان هستید.
با به کار بردن تاکتیکهای جدید تبلیغاتی میتوانید مخاطبان جدید را به مخاطبان قبلی خود اضافه کنید و از این طریق، فروشتان را افزایش دهید. همچنین میتوانید روشهایی پیدا کنید که محصولات مختلف را به هم پیوند بدهید و فروش محصولات مختلف را بیشتر کنید.
در این ویدیوهای تبلیغاتی میتوانید از مشتریان بخواهید که در مورد محصولات شما صحبت کنند. میتوانید به مخاطبان و مشتریان احتمالی نشان دهید که چرا محصولات شما و خدمات شما بهترین هستند. چرا مشتریان میتوانند به شما اطمینان کنند و دائما از محصولات و خدماتتان استفاده کنند.
اگر قبلا کمپین تبلیغاتی در یوتیوب نداشتید، باید ویدیو یا تصویر تبلیغاتی مورد نظرتان را بسازید و کپی مرتبط با آن را تهیه کنید.
برای ساخت ویدیوها و کمپینهای تبلیغاتی میتوانید از کمپینهای برندهای بزرگ، الهام بگیرید. همچنین در لیدربرد تبلیغات یوتیوب میتوانید ویدیوهای تبلیغاتی قدرتمند را ببینید. هر ماه، یوتیوب خلاصهای از بهترین تبلیغات یوتیوب از سراسر دنیا را منتشر میکند.
برای راه اندازی کمپین تبلیغاتی یوتیوب، این مراحل را دنبال کنید:
قبل از اینکه اولین کمپین تبلیغاتی را تشکیل دهید و تنظیم کنید، ابتدا باید ویدیوی تبلیغاتی خود را در اکانت یوتیوب خود آپلود کنید.
این کار را میتوانید با وارد شدن به اکانت یوتیوب و کلیک کردن روی آیکون دوربین در قسمت بالا و سمت راست انجام دهید. سپس به راحتی روی آپلود ویدیو کلیک کنید.
از اینجا وارد پنجره آپلود ویدیو میشوید که در آن میتوانید فایل مورد نظرتان را برای آپلود انتخاب کنید.
حتما همه اطلاعات ضروری را پر کنید مثلا عنوان ویدیو، توضیحات و تگها.
به محض اینکه آپلود ویدیو تمام شد، آماده خواهید بود تا کمپین تبلیغاتی یوتیوب را تنظیم و ایجاد کنید.
ابتدا وارد اکانت کوگل ادوردز شوید. اگر قبلا اکانتی نداشتهاید، باید برای یک اکانت جدید ثبت نام کنید.
وقتی وارد حساب کاربری خود شدید، روی همه کمپینها (All campaigns) کلیک کنید که در سایدبار سمت چپ قرار دارد. سپس دکمه آبی بزرگ با آیکون + را کلیک کنید تا یک کمپین جدید بسازید.
با این کار وارد پنجرهای میشوید که در آنجا میتوانید نوع کمپین را انتخاب کنید. در حال حاضر، گوگل امکان انتخاب یکی از این ۵ نوع کمپین را برای کاربران فراهم کرده است:
زمانی که روی ویدیو کلیک میکنید باید یک هدف واحد را که با هدف اصلی کمپین در ارتباط است، انتخاب کنید یعنی آنچه که قصد دارید در جریان کمپین، به آن دستیابی پیدا کنید.
به عنوان مثال، اگر قصد دارید که تبلیغات یوتیوب، باعث افزایش تعداد بازدیدکنندگان وبسایتتان شود، باید هدف ترافیک وبسایت (Website traffic) را انتخاب کنید. سپس در مراحل راهاندازی کمپین خود، ویژگیها و امکانات و تنظیمات مرتبط به شما پیشنهاد میشود. همه این ویژگیها و امکانات دست به دست هم میدهند تا بازدید وبسایت شما افزایش پیدا کند.
برای اینکه در مورد هر هدف، بیشتر بدانید، کافی است که نشانگر موس را روی آن قرار دهید و توضیحات را بخوانید.
این اهداف را میتوانید هر زمان که خواستید اضافه یا حذف کنید. همچنین اگر ترجیح میدهید میتوانید کمپین خود را بدون تنظیم هدف و پیشنهادات مرتبط با آن، ایجاد کنید.
اکنون مرحله تنظیم کمپین تبلیغاتی است.
این نام فقط برای استفاده داخلی شما است. در نتیجه اسمی انتخاب کنید که کمپین را به خوبی توصیف میکند. با انتخاب اسم مناسب و متمایز به راحتی میتوانید کمپینهای خود را از هم تفکیک کنید و وقتی میخواهید چندین کمپین در گوگل ادوردز داشته باشید، کمپین مورد نظر را راحت بیابید.
ابتدا مشخص کنید که به طور میانگین چقدر در طول روز میخواهید برای تبلیغات هزینه کنید.
بهتر است که ابتدا از مقادیر کم شروع کنید. به این ترتیب میتوانید کمپینهای تبلیغاتی خود را امتحان کنید و آنها را مطابق با نیازهای خود، تغییر دهید و بهینه سازی کنید. با ایجاد تغییر در کمپینها اطمینان حاصل میکنید که بالاترین بازگشت سرمایه ممکن را خواهید داشت.
به آسانی میتوانید تاریخ شروع و پایان کمپین را مشخص کنید.
این بخش به شما این فرصت را میدهد که انتخاب کنید که تبلیغاتتان کجا به نمایش دربیایند.
برای انتشار ویدیوهای تبلیغاتی، سه انتخاب دارید:
نتایج جست و جوی یوتیوب: تبلیغات شما میتواند در کنار نتایج جست و جوی یوتیوب به نمایش دربیاید. این گزینه شما را به استفاده از تبلیغات دیسکاوری TrueView محدود میکند.
ویدیوهای یوتیوب: تبلیغات میتوانند در ویدیوهای یوتیوب، پیجهای کانالها و هومپیج یا صفحه اصلی یوتیوب به نمایش دربیایند.
شرکای ویدیویی در شبکه نمایش: این انتخاب به این معنا است که تبلیغات شما در سایر منابع تبلیغاتی گوگل به نمایش درمیآید.
کشوری که میخواهید تبلیغات شما در آن به نمایش دربیاید و زبان مورد نظرتان را انتخاب کنید.
در این مرحله باید انتخاب کنید که چطور میخواهید هزینه تبلیغات خود را پرداخت کنید. گوگل ادورودز، چهار انتخاب مختلف برای کاربران در نظر گرفته است:
۱. ماکزیموم CPV یا هزینه به ازای بازدید
در این روش، هزینهها بر اساس تعداد دفعاتی که ویدیو بازدید میشود یا تعداد تعامل با آن محاسبه میشود.
۲. ماکزیموم CPM یا پرداخت به ازای هر هزار بازدید
در این روش به ازای هر هزار باری که ویدیو به مخاطب نشان داده میشود، هزینهای میپردازید.
۳. پرداخت CPM قابل مشاهده (Viewable CPM)
در این روش پرداخت به ازای هر هزار بازدید ویدیو هزینه میپردازید البته فقط در صورتی که تبلیغات حتما توسط مخاطبان، دیده شود. مثلا اگر یک کاربر، در صفحه تبلیغ شما قرار بگیرد ولی فورا صفحه را ببندد، هزینهای پرداخت نمیکنید.
۴. تارگت CPA (Target CPA) یا پرداخت به ازای فراگیری هدفمند
در این نوع، هزینهها بر اساس اقداماتی که توسط بیننده ویدیو صورت میگیرد، محاسبه میشود. مثلا کلیک کردن روی تبلیغات.
در این مثال، هدف کمپین افزایش تعداد افرادی است که از وبسایت بازدید میکند در نتیجه در این مورد باید شیوه پرداخت Target CPA را انتخاب کنید. در واقع در این روش، فقط به ازای بازدیدکنندههایی که وارد سایتتان هم میشوند، هزینه میپردازید.
این بخش فرصتی به شما میدهد که با کمک آن، تبلیغات شما فقط در محتواهایی به نمایش درمیآید که ارتباطی با برند و کسب و کار شما دارد.
به عنوان مثال اگر یک کسب و کار کوچک فروش اسباببازی دارید، مطمئنا دوست ندارید تا تبلیغات شما در کنار محتواهای خشونت آمیز یا بزرگسالانه به نمایش دربیاید.
ابتدا در مورد همه گزینهها بخوانید تا اطمینان حاصل کنید که تبلیغات شما در محتوای نامناسب و نامربوط، ارائه نمیشوند.
قبل از اینکه انتخاب مخاطبان خود را شروع کنید، حتما برای گروه تبلیغاتی خود یک اسم توصیفی انتخاب کنید. به این ترتیب، میتوانید همین مخاطبان را در آینده برای کمپینهای تبلیغاتی دیگر استفاده کنید.
این کار اولین مرحله در انتخاب و دسته بندی مخاطبان هدف است. ادوردز به شما فرصت میدهد که مشخص کنید چه کسانی قرار است تبلیغات شما را ببینند. این کار را میتوانید با انتخاب جنسیت، سن و وضعیت تاهل و سایر آمار مشابه، انجام دهید.
در این قسمت، گوگل ادوردز به شما انتخابهای متعددی میدهد تا بتوانید بازار هدف مورد نظرتان را پیدا کنید. جست و جو در این قسمت و وقت گذاشتن برای انتخاب، بسیار ضروری است و بهتر است تا جایی که امکان دارد، دسته بندیهای خاصی برای آن داشته باشید.
در مرحله بعد میتوانید نوع خاصی از محتوا که میخواهید تبلیغات شما در آن به نمایش دربیاید، انتخاب کنید.
کلمههای کلیدی هدف خود را در باکس مربوطه وارد کنید. در هر خط یک کلمه یا عبارت قرار دهید. همچنین میتوانید از ابزار دریافت ایده کلمه کلیدی (Get keyword ideas) تا کلمات کلیدی مرتبط با هدف خود را پیدا کنید.
به راحتی هر موضوع مرتبط با زمینه کاری خود را انتخاب کنید تا تبلیغات شما در محتواهایی با موضوعات خاص به نمایش دربیاید.
در این مرحله میتوانید جای خاصی برای تبلیغات خود انتخاب کنید یعنی جایی که دوست دارید تبلیغات شما دیده شود.
اگر این قسمت را خالی بگذارید، تبلیغات شما هر جایی در یوتیوب یا جایگاههای دیسپلی نتورک (Display Network) به نمایش درمیآید البته در جایی که با سایر انتخابهای شما تطابق داشته باشد.
در مرحله بعد در نوار جست و جو، ویدیوی تبلیغاتی مورد نظرتان را انتخاب کنید. یا اگر آن را هنوز آپلود نکردهاید، روی لینک مربوطه برای آپلود ویدیو در یوتیوب کلیک کنید.
وقتی ویدیو آپلود و ظاهر شد، با کلیک کردن روی ویدیو، آن را انتخاب کنید.
در نهایت، باید فرمت ویدیو را انتخاب کنید.
ادوردز بر اساس انتخابهای کمپین خود که تا به حال انجام دادهاید، به شما نشان میدهد که چه انتخابهایی پیش رو دارید.
سپس آدرس سایت، CTA و عنوان خود را اضافه کنید.
در این مثال، ما تبلیغاتی با فرمت ایناستریم را انتخاب کردهایم. فراموش نکنید که تبلیغات ویدیویی این استریم، یک بنر نمایشی همراه هم دارند. بنابراین، در این مورد، میتوانید یک تصویر آپلود کنید یا اجازه دهید که ادوردز به طور اتوماتیک از ویدیوهای موجود در کانال یوتیوب شما، یک بنر تولید کند.
برای تکمیل این قست، ذخیره و ادامه (Save and continue) و سپس ادامه کمپین (Continue to campaign) را کلیک کنید.
تبریک میگوییم! در این مرحله شما اولین کمپین تبلیغاتی خود را در یوتیوب راهاندازی کردهاید.
هزینه تبلیغات در یوتیوب برای شرکتهای کوچک ممکن است زیاد باشد و آنها را از انجام این کار، منصرف کند. این مسئله به این دلیل است که این کسب و کارها سرمایه کافی برای سرمایهگذاری در تبلیغات ندارند یا اینکه نتیجه مطلوب و درآمد کافی را از تبلیغات، به خصوص از سایر پلتفرمهای تبلیغاتی دریافت نکردهاند. مثلا شاید نتیجه تبلیغات در شبکههای اجتماعی، موفقیت آمیز نبوده است.
ولی تبلیغات در یوتیوب بر فرمتهای مختلف محتوا تمرکز دارد و افراد را به شیوههای مختلفی وادار به مشارکت میکند. اگر مخاطبان شما با محتوای ویدیویی، بهتر وارد مشارکت و تعامل میشوند، در نتیجه تبلیغات در یوتیوب میتواند بهترین پلتفرم برای تبلیغ باشد و درآمد شما را افزایش دهد.
حال که صحبت از درآمد شد پیشنهاد میکنیم از نحوه کسب درآمد از یوتیوب اطلاعات جامعی کسب کنید.
در ادامه، چند مورد از مزایای تبلیغ در یوتیوب را عنوان میکنیم. این مزایا شما را متقاعد میکند که تبلیغات یوتیوب را امتحان کنید.
یوتیوب بیش از یک میلیارد کاربر دارد و هر ماه بیش از یک میلیارد بار بازدید میشود. به همین دلیل، یوتیوب یک پلتفرم عالی برای انتقال پیام و انتشار آگهیها برای درصد زیادی از افراد است.
یوتیوب بخشی از امپراتوری گوگل است و ثروت ارزشمندی چون دانش دارد. این دانش و اطلاعات کافی در مورد افراد و ترجیحات و علاقهمندیهای آنها، به شما کمک میکند که بتوانید از طریق تبلیغ در یوتیوب، کاربران مد نظرتان را هدفگیری کنید. دقت کنید که در بهینه سازی هدفگیری ها زیادهروی نکنید و میزان دسترسی به تبلیغات را محدودتر کنید.
گزارشهایی که در جریان کمپینهای تبلیغاتی خود در یوتیوب دریافت میکنید، عمیق و جامع هستند. این دیتا، اطلاعاتی نه تنها در مورد تبلیغات شما بلکه در مورد کاربرانی که با این تبلیغات تعامل داشتهاند، در اختیار شما میگذارد. به این ترتیب متوجه میشود که کدام دسته از کاربران با تبلیغات شما تعامل داشتهاند و با محتوای شما ارتباط برقرار کردهاند. مثلا متوجه میشوید که که آنها قبل از اینکه از سایت شما خرید کنند، از چه محتوایی استفاده میکردند و لذت میبردند. برای به دست آوردن این اطلاعات باید حسابهای کاربری آنالایتیکس و گوگل ادز را با هم لینک کنید.
بعد از اینکه فردی از وبسایت شما بازدید کرد و نسبت به کسب و کار شما علاقه نشان داد، برای اینکه دوباره به سایتتان برگردد منتظر نمانید بلکه باید با آنها ارتباط برقرار کنید. ریمارکتینگ یکی از فرصتهای است که گوگل در اختیار شما میگذارد تا بازدیدکنندگان قبلی وبسایت را با تبلیغات مخصوص خودشان هدف بگیرید. با این روش میتوانید دوباره آنها را به سایت خود برگردانید، برای آنها اطمینان ایجاد کنید و در آینده، بتوانید محصولی را به آنها بفروشید.
تبلیغ در یوتیوب، راکد و غیرقابل تغییر نیست بلکه کاملا انعطافپذیر است. این تبلیغات دائما در حال تغییر است و به تبع آن، شما هم میتوانید از این تغییرات بهرهمند شوید. میتوانید محتوا، طراحی، استراتژی هدفگیری، برنامه زمانی تبلیغات و مواردی از این دست را تغییر دهید. این تغییرات باعث میشوند تا از بودجهای که برای تبلیغات در یوتیوب در نظر گرفتهاید، بیشترین بهره را ببرید.
با گذر زمان میتوانید تبلیغات را متناسب با نیاز مخاطبان و سلیقه و علاقه آنها تغییر دهید و مخاطبان بیشتری جذب کنید.
در یوتیوب انتخابهای متعدد و مختلفی برای تبلیغات و رساندن پیام خود به مشتریها دارید. در پلتفرم گستردهای مثل یوتیوب که انتخابهای زیادی به شما میدهد، گاهی تعیین استراتژی و تصمیمگیری سخت میشود. در ادامه چند نکته را عنوان میکنیم که با به کار بستن آنها میتوانید به نحو احسن از مزایای تبلیغات در یوتیوب برای کسب و کارهای خود استفاده کنید.
از اینکه تبلیغات خود را در کمپینهای هدفگیری یوتیوب به مخاطب نشان میدهید، راضی و خوشحال نباشید. بازاریابی در بین افرادی که قبلا وبسایت شما را بازدید کردهاند بسیار پرمنفعتتر است. این فرایند، ریمارکتینگ یا بازاریابی مجدد نام دارد. افرادی که سایت شما را قبلا دیدهاند، محصولات شما را بهتر از بازدیدکنندگان جدید سایت میشناسند.
نکته دیگری که باید در مورد تبلیغ در یوتیوب بدانید این است که باید عناصر تعاملی به تبلیغات اضافه کنید. عناصر تعاملی یعنی المانهایی که مخاطب را به برقراری ارتباط و تعانل با تبلیغات وادار میکنند مثلا کال تو اکشن (call to action) یا دعوت به اقدامها.
این المانها از بینندهها میخواهد که کاری را به انجام برسانند و از سردرگمی بینندگان تبلیغات، جلوگیری میکند. این دعوت به اقدام هر چیزی میتواند باشد مثلا دعوت به دنبال کردن یا سابسکرایب کردن کانال، ثبت نام در وبینار یا بازدید از وبسایت برای خرید محصول یا خدمات. جهت دادن به بینندگان تبلیغات برای انجام یک کار، همیشه یک ایده خوب و موثر است.
قبل از اینکه کمپین خود را راه بیاندازید، حتی قبل از اینکه ویدیو یا کپی تبلیغات خود را ایجاد کنید، باید تصمیم بگیرید که قصد دارید از این تبلیغات به چه هدفی دست پیدا کنید و موفقیت در کمپین برای شما چه معنایی دارد.
مثلا اگر قرار است برای تبلیغات خود ۵۰۰ دلار هزینه کنید، باید چه مقدار فروش داشته باشید که این سرمایه به شما برگردد؟ برای دستیابی به موفقیت در تبلیغات، چقدر میتوانید هزینه کنید؟ اهدافی که در نظر میگیرید متفاوت است و میتواند یکی از این موارد باشد: افزایش فروش، افزایش بازدید از وبسایت، ثبت نام در سایت، مشترک کانال شدن و…
برای هر کسب و کاری، موفقیت ممکن است معنای متفاوتی داشته باشد و برای هر کمپین می توانید اهدافی جداگانه در نظر بگیرید.
یکی از ترفندهای تبلیغ در یوتیوب که بسیاری از مردم آن را فراموش میکنند، قابلیت محدود سازی نمایش تبلیغات یا محدود کردن تکرار و تناوب تبلیغات است. بسته به میزان مخاطبانی که دارید، ایجاد محدودیت در تکرار تبلیغات میتواند یک بخش حیاتی از کمپین تبلیغاتی شما باشد یا اینکه یک ایده خوب برای بهبود وضعیت تبلیغات.
این ویژگی به شما این امکان را میدهد که برای تعداد دفعاتی که یک نفر تبلیغات شما را میبیند، محدودیت بگذارید. از این ویژگی استفاده کنید تا مطمئن شوید که تبلیغات شما باعث آزرده خاطر کردن هیچ کاربری نمیشود. آزرده شدن مخاطبان باعث میشود که تاثیری منفی در دید آنها نسبت به کسب و کار شما و برند شما ایجاد شود.
تبلیغات به بخشی جدانشدنی از زندگی روزمره ما تبدیل شدهاند. بنابراین فقط تبلیغاتی که متمایز باشند، مورد توجه قرار میگیرند. تبلیغاتی در یوتیوب بسازید که جذاب باشند و برای مخاطبان شما شخصیسازی شده باشند. باید بتوانید مخاطبان را به نحوی با برند خود ارتباط دهید. وفاداری به برند بسیار راحتتر ایجاد میشود در صورتی که یک فرد بتواند در مراحل ابتدایی، تبلیغات متمایز شما را شناسایی کند.
افراد برای مسائل مختلف، احساسات متفاوتی دارند. برندی که با احساسات مردم شریک است، بهتر میتواند با آنها ارتباط برقرار کند. مثلا طرفداران فوتبال در آمریکا هر سال منتظر Superbowl هستند. برندهای زیادی برای تبلیغ در تلویزیون، بیلبوردها و تبلیغات آنلاین، هزینههای بسیار زیادی میکنند. این برندها نسبت به این زمان از سال، اهمیت زیادی قائلاند چون دقیقا میدانند که مخاطبان آنها چه حس و حالی دارند، در یک روز خاص، چه برنامهای میبینند، به کدام شبکه تلویزیونی و رادیویی توجه میکنند و…
اگر به مخاطبان نشان دهید که احساسات و علایقی مشابه آنها دارید، میتوانید به بخشی از زندگی روزمره آنها تبدیل شوید.
ترفند آخری که در مورد تبلیغ در یوتیوب باید بدانید در مورد تقسیمبندی و بخشبندی کمپینها است. اگر کمپین های شما بیش از حد عمومی باشند یا محتوای شما بیش از اندازه کلی و مبهم باشد، الهام بخشیدن به مردم برای انجام یک کار بسیار سخت میشود.
به مخاطبان تبلیغات خود فکر کنید و آنها را دستهبندی کنید. به این ترتیب میتوانید تبلیغات و محتوایی متناسب با هر دسته ایجاد کنید که الهام بخش آنها باشد و نظرشان را جلب کند.
در ابتدا، تبلیغ در یوتیوب ممکن است بسیار پیچیده و نامفهوم به نظر برسد.
ولی انواع مختلف تبلیغ در یوتیوب فرصتی عالی برای بازاریابان فراهم میکند و مجموعهای از ابزارهای قدرتمند در اختیار آنها میگذارد تا به اهداف بازاریابی خود دست پیدا کنند.
با دانستن این حقیقت که ۸۰ درصد از ترافیک وب به محتوای ویدیویی اختصاص دارد، متقاعد میشوید که تبلیغ در یوتیوب، قطعا ارزش هزینه کردن دارد.
منبع: oberlo
10 Comments
با سلام
در تبلیغات یوتوب این امکان وجود داره که فقط کاربران ایرانی رو تارگت کنیم؟
سلام عرفان عزیز ?
در تمامی شبکه های تبلیغاتی گوگل بطور مستقیم نمیشه کشور ایران رو هدف قرار داد، اما با استفاده از روش هایی مثل تعیین زبان مخاطب و محدود کردن موقعیت جغرافیایی می تونید تبلیغ هدفمندتری داشته باشید.
اگر نیاز به مشاوره رایگان قبل از انجام تبلیغات رو دارید با شماره ۰۲۱۶۶۱۲۹۲۳۴ تماس بگیرید.
سلام
میشه تبلیغی که یوتیوب نشان می دهد را خودمان انتخاب کنیم؟
من میخوام یک سری تبلیغ انتخاب کنم که یوتیوب فقط اون ها رو به مخاطب نشون بده و نه تبلیغ دیگه ای رو
میشه این کار رو کرد؟
سلام دوست عزیز.
عذر میخوام، من دقیقا منظور شما رو متوجه نشدم. در صورتی که بخواهید آگهی شما در ویدیوهای خاصی نمایش داده شوند، در بخش Placement در گوگل ادز میتوانید دسته بندی مشخصی را انتخاب کنید.
به طور کلی ویدیویی که شما آن را تبلیغ میکنید در تمامی ویدیوها نمایش داده میشود تا آگاهی از برند افزایش یابد و نرخ تبدیل کاربر به مشتری نیز بیشتر شود.
متاسفیم اگر نتوانسته باشیم به طور کامل پاسخ شما را بدهیم. توصیه میکنیم اگر به پاسخ موردنظرتان نرسیدید، با کارشناسان پارس ادوردز تماس بگیرید.
سلام مجدد
من منظورم این بود:
ببینید وقتی شما یک ویدیو رو میخواهید در یوتیوب ببینید اولش یا وسطاش بهتون تبلیغ نشون میده و اگه هون صفحه رو رفرش کنید و دوباره بخواهید ویدیو رو ببینید به شما تبلیغ دیگری به غیر اون تبلیغی که دیدید نشون خواهد داد و اگر همین کار را تکرار کنید میبینید که هر دفعه تبلیغ های متفاوتی به شما نشان داده خواهد شد
حال سوال من این است که آیا میشود من یک تبلیغ خاص را انتخاب کنم که در ویدیویی که در یوتیوب آپلود کردم فقط همان نمایش داده بشود و تبلیغ دیگری نمایش داده نشود؟
یا اینکه من مثلا ۱۰ تبلیغ را به سلیقه خودم انتخاب کنم که فقط همین ۱۰ تبلیغ در ویدیوی یوتیوب من نمایش داده بشه و به غیر این ۱۰ تا تبلیغ دیگری نشون داده نشه؟
سلام. خیر متاسفانه چنین امکانی وجود ندارد و یوتیوب تصمیم میگیرد که چه ویدیویی نمایش داده شود.
من یوتیوب ام تازه است و یک ویدیو اپلود کردم ولی تبلیغ نداره باید چیکار کنم
سلام دوست عزیز. میتونید برای تبلیغ در یوتیوب از کمک کارشناسان پارس ادوردز استفاده کنید، برای اینکار تنها کافیست با ما تماس بگیرید. در صورتی که میتوانید اکانت گوگل ادز خود را برای اجرای آگهی شارژ نمائید، طبق راهنما عمل کرده و یک ویدیو آپلود کنید تا امکان تبلیغ را داشته باشید.
سلام وقت بخیر
حکم شرعی کسب درآمد ازیوتیوب چیست؟
آیا یوتیوب تبلیغات غیرشرعی انجام می دهد؟
تشکرازشما
سلام وقت بخیر کاربر گرامی
شما با سیستم بین المللی تحت شرایط و قوانین بین المللی کار خواهید کرد، نه سیستم شرعی!