گوگل ادوردز یا گوگل ادز چیست؟
تقریبا حدود 2 دهه است که کاربران روزانه در گوگل از عبارات گوگل ادز یا گوگل ادوردز چیست استفاده میکنند. گوگل ادز (Google Adwords سابق) پلتفرم اصلی تبلیغات گوگل محسوب میشود. سیستم این نوع تبلیغ دقیقا مانند مزایده است. تبلیغ دهنده کلمه کلیدی خود را انتخاب کرده، پیشنهاد هزینه مورد نظر خود را اعلام میکند و بعد از اجرای تنظیمات آن را منتشر میکند. احتمالا شما هم هنگام جستجو در گوگل با چنین نتایجی روبرو شده اید که کمی از نتایج ارگانیک متفاوت هستند. به طور کلی در کنار آگهی های گوگل ادز برچسب تبلیغ یا ad نمایش داده میشود.
کمپین هایی که در گوگل ادز اجرا میشوند عموما به صورت CPC هستند. به این معنی که اگر کاربری روی آن نتایج کلیک کند، هزینه تعیین شده از تبلیغ دهنده کسر خواهد شد. نمایش آگهی ها به کاربران هیچ هزینه ای برای کسب و کار نخواهد داشت. به عنوان مثال، اگر شما با کلمه "دیجیتال مارکتینگ" تبلیغ کنید و پس از 10 بار جستجوی این کلمه آگهی شما نمایش داده شود و کلیکی دریافت نکنید، هزینه ای بابت تبلیغ در گوگل پرداخت نمیکنید.
در صورتی که کسب و کار اینترنتی خود را به تازگی راه اندازی کرده اید و علاقه مند هستید به سرعت نتیجه دلخواه خود را کسب کنید، توصیه میکنیم از ویژگی های ادوردز استفاده نمائید.
تبلیغات گوگل ادز چیست؟
همانطور که در ابتدا خواندید، تبلیغات گوگل ادز مشابه با سیستم مزایده عمل میکند. حال سوال اصلی این است که تبلیغات گوگل ادز چیست؟ برای اجرای تبلیغات گوگل لازم است وارد صفحه خرید اکانت گوگل ادز شده و یک اکانت تهیه کنید. پس از شارژ اکانت، کمپینهای تبلیغاتی خود را ایجاد کرده و کلمات کلیدی تبلیغاتتان را تعیین کنید.
هر گاه کاربری کلمات کلیدی مرتبط با تبلیغات شما را جستجو کند، ممکن است تبلیغ شما برای او نمایش داده شود. به این دلیل میگوییم ممکن است، چون گوگل میگوید احتمال دارد که آگهی شما برای تمامی جستجوها نمایش داده نشود. در صورتی که کاربر روی تبلیغ شما کلیک کند و وارد سایت شما شود، هزینه ای بابت کلیک از اعتبار شما در گوگل ادوردز کسر میشود.
با توجه به تعداد بالای تبلیغ کنندگان در گوگل، ممکن است تبلیغ شما همیشه در گوگل ادز نمایش داده نشود. بنابراین بهتر است در مزایده شرکت کنید! پیشنهاد قیمت شما (Bid) برای هر کلیک مشخص شده و هر چه بید بالاتری داشته باشید احتمال پیروزی بیشتری خواهید داشت.
اما بید همه چیز نیست! معیار دیگری با نام کوالیتی اسکور یا نمره کیفیت تبلیغات وجود دارد که تاثیر زیادی در نمایش صفحه شما دارد. بنابراین ممکن است پیشنهاد بیشتر تضمین همیشگی برای نمایش آگهی در رتبه های بالاتر نباشد. در صورتی که کیفیت پایینی ارائه کنید، این احتمال وجود دارد که با هزینه های بسیار زیاد مانند چند دلار به ازای هر کلیک آگهی شما نمایش داده نشود!
مزایای تبلیغات گوگل ادوردز چیست؟
یکی از مهم ترین مزایای تبلیغات گوگل ادوردز افزایش ترافیک است. کمپین سرچ محبوب ترین نوع آن است و ترافیک وب سایت را به طور چشمگیری افزایش میدهد. به طور مثال، وب سایت هایی که مدت زیادی از ساخته شدن آنها نمیگذرد، مدت زمان زیادی طول میکشد تا به صورت ارگانیک به نتایج اول گوگل برسند و مشتری جذب کنند. تبلیغ در گوگل ادز باعث میشود این سایت ها در نتایج اصلی دیده شوند و تنها به ازای هر کلیک هزینه پرداخت کنند.
یکی دیگر از مزایای گوگل ادز این است که تبلیغ دهندگان تنها به ازای دریافت کلیک هزینه پرداخت میکنند. همچنین باید بدانید که نسبت به سایر کمپین های تبلیغاتی مانند آگهی های تلویزیونی، بیلبوردهای تبلیغاتی و ... ارزان تر و البته هدفمندتر است.
با اجرای کمپین در گوگل ادوردز میتوانید اطلاعات دقیقی از آن داشته باشید. به عنوان مثال، این امکان وجود دارد تا کمپین تبلیغاتی خود را به صورت لحظه ای مورد بررسی قرار دهید. میتوانید ببینید که چه تعداد کلیک و ایمپرشن دریافت کرده اید که در بهینه سازی آگهی نقش تاثیر گذاری خواهند داشت. علاوه بر آن، جزئیات بیشتری مانند ترافیک ورودی بر اساس هر یک از کلمات کلیدی را به همراه هزینه هر کلیک مشاهده خواهید کرد.
علاوه بر تمامی این موارد، شما این شانس را خواهید داشت تا از گوگل 120 دلار جایزه دریافت کنید! اصطلاحا به این جایزه پروموشن گوگل ادز گفته میشود. ممکن است 30 روز بعد از فعال شدن اکانت مبالغی که برای کمپین های خود خرج کرده اید به عنوان یک جایزه به حساب شما بازگردانده شوند.
برای تبلیغات گوگل ادز چه مقدار باید هزینه کنیم؟
هزینه تبلیغات در گوگل ادوردز میتواند با توجه به چند مورد تعیین شود؛ بنابراین این موضوع به کمپین شما بستگی دارد. به عنوان مثال، رقابت روی کلمات کلیدی یا به اصطلاح میزان جستجوی آنها تاثیر بسیاری در هزینه ها خواهند داشت. مثلا اگر کلمه "چادر مسافرتی" را انتخاب کنید، با توجه به اطلاعاتی که کیورد پلنر ارائه میدهد 5 سنت به ازای هر کلیک هزینه خواهد داشت. اما در صورتی که کلمه "رزرو هتل" را انتخاب کنید، حداقل لازم است برای هر کلیک 9 سنت پرداخت کنید. البته باید بدانید که هزینه های گوگل ادز با توجه به تعداد جستجوی کلمات کلیدی، حضور رقبا، کیفیت یا نمره تبلیغات و چند عامل دیگر تعیین میشود.
به طور کلی تبلیغات گوگل ادز را میتوان حتی با 1 سنت نیز اجرا کرد. اما با توجه به اینکه ممکن است رقم پیشنهادی شما به ازای کلمه کلیدی و تعداد جستجوی آن کم باشد این احتمال وجود دارد که گوگل آگهی شما را نمایش ندهد. بنابراین برای اینکه مطمئن شوید که گوگل آگهی شما را بر اساس کلمه کلیدی که انتخاب کرده اید نمایش میدهد، 1 یا 2 سنت هزینه بیشتری به ازای هر کلیک تعیین کنید.
پیشنهاد ما این است که ابتدا کمپین خود را ابتدا با کمک کارشناسان پارس ادوردز اجرا کنید. ما میتوانیم به شما کمک کنیم تا سریع تر و ساده تر به اهداف تبلیغاتی خود دست یابید.
انواع کمپین های تبلیغاتی گوگل ادز کدامند؟
یکی از محبوب ترین کمپین ها در گوگل ادز کمپین سرچ است که تقریبا بیشتر نتایج تبلیغاتی در ایران با استفاده از این کمپین اجرا میشود. همان آگهی های متنی هستند که با کلمات کلیدی مختلف در نتایج جستجو دیده میشوند. به عنوان مثال، میتوانید با مهم ترین کلمات کلیدی صنعت کاری خود بالاترین نتایج صفحات موتور جستجوی گوگل را تصاحب کنید. انواع تبلیغات گوگل ادز با برچسب Ad یا تبلیغ در صفحات نتایج نمایش داده میشوند.
کمپین دیسپلی، صفحات وب سایت شما را در قالب یک بنر و در وب سایت های همکار گوگل نمایش میدهد. این آگهی ها در وب سایت های پر بازدید نمایش داده میشوند. این کمپین نیز به صورت CPC است.
کمپین شاپینگ مربوط به فروش محصولات در صفحات نتایج گوگل است. اگر شما برای خرید محصولی جستجو کنید با این آگهی ها مواجه میشود. با توجه به تحریم های گوگل این نوع آگهی ها در ایران قابل اجرا نیست و با آیپی ایران نیز نمایش داده نمیشود.
کمپین ویدیویی یا تبلیغات یوتیوب که ویدیو آپلود شده شما را با عنوان Ad به بسیاری از کاربران این شبکه پخش ویدیو نمایش میدهد. در چند نوع مختلف اجرا میشوند که برخی از آنها قابل Skip هستند، اما برخی از آنها را باید تا انتها مشاهده کنید.
کمپین اپلیکیشن میتواند به طور چشم گیری نصب اپلیکیشن شما را افزایش دهد. همچنین میتواند نرخ تعامل آن را بیشتر کند. برای سیستم عامل های اندروید و iOS در دسترس است.
پلتفرم تبلیغاتی گوگل ادز چگونه کار می کند؟
همانطور که میدانید با پلتفرم تبلیغاتی گوگل ادز است میتوان کمپین های تبلیغاتی را اجرا، ویرایش و مدیریت کرد. به عنوان مثال اگر شما بخواهید از تبلیغات اپلیکیشن استفاده کنید، لازم است یک اپلیکیشن ثبت شده در سیستم عامل اندروید یا iOS داشته باشید. استفاده صحیح از این پلتفرم میتواند تا حد زیادی هزینه های کمپین را کاهش دهد. همچنین اگر تنظیمات کمپین را به درستی انجام ندهید، ممکن است سرمایه های اختصاص داده شده به آگهی ها را از دست بدهید.
تنظیمات آگهی مانند پیشنهاد هزینه گذاری و سایر موارد که در این صفحه اعلام شد را میتوان با استفاده از پلتفرم گوگل ادز راه اندازی کرد. به عنوان مثال، شما در کمپین سرچ میتوانید زبان، موقعیت مکانی، افزونه های تبلیغاتی و بسیاری موارد دیگر را به تنظیمات آگهی اضافه کنید تا نتایج تبلیغاتی برای کاربران هدف شما بهینه باشد. مثلا افزونه های تبلیغاتی به شما کمک میکنند تا در بخش توضیحات تبلیغ، چند لینک قرار دهید، یا اینکه به کاربران کد تخفیف ارائه دهید.
یکی از مهم ترین موارد در زمان استفاده از گوگل ادز گزینه های پیشنهاد قیمت یا Bidding است. این موضوع تمرکز تبلیغاتی شما را نشان میدهد. به عنوان مثال، اگر بخواهید تعداد کلیک سایت را افزایش بدهید، میتوانید Maximize Clicks را انتخاب کنید. همچنین میتوانید حداکثر تمرکز خود را روی تبدیل کاربران به مشتری کسب و کار بگذارید.
مزایده گوگل ادوردز چیست و چگونه کار می کند؟
گوگل ادوردز از یک سیستم مزایده برای رتبه بندی آگهی هایی که در صفحه نتایج جستجوی گوگل ظاهر میشوند استفاده میکند. ترتیب نمایش آگهی هایی که در صفحه جستجوی گوگل ظاهر میشوند بر اساس یک رتبه بندی است که گوگل آن را ادرنک (Ad Rank) نامیده است.
گوگل از سیستم مزایده برای رتبه بندی آگهی هایی که در صفحه نتایج گوگل ظاهر میشوند و همچنین برای تعیین هزینه هر کلیک استفاده میکند. به طور کلی هربار که یک فضای تبلیغاتی در صفحه نتایج جستجو، وبلاگ، سایت خبری یا هر صفحه دیگر وجود داشته باشد، گوگل تبلیغات را در آن فضا اجرا میکند. این انتخاب کاملا مطابق به مزایده بوده و هزینه گذاری که برای تبلیغ انجام میدهید شما را وارد مزایده میکند.
مزایده گوگل ادز میتواند نسبت به تمرکز و اهداف تبلیغاتی شما ایجاد شود. ممکن است بخواهید حداکثر کلیک ها را دریافت کنید یا اینکه بخواهید ویدیو شما بیشترین بازدید ممکن را دریافت کند. عموما هزینه گذاری های گوگل ادوردز بر اساس کلیک، ایمپرشن، تبدیل کاربران به مشتری و بازدید انجام میشود.
گوگل با این سیستم میخواهد تجربه خوبی در اختیار کاربران قرار دهد تا مجددا در آینده از این خدمات استفاده کنند. هرچه آگهی هایی که شما اجرا میکنید کیفیت بالاتری داشته باشد، برای کمپین های آینده هزینه کمتری به تبلیغ اختصاص داده میشود.
Adrank یا جایگاه تبلیغ چیست و چه تاثیری در هزینه هر کلیک دارد؟
ادرنک یا جایگاه تبلیغ برای همه شرکت کنندگان مزایده تعیین میشود. Ad Rank جایگاه نمایش آگهی شما را تعیین کرده و مشخص میکند که آیا اصلا تبلیغات شما واجد شرایط نمایش است یا نه!
ممکن است هزینه به ازای هر کلیکی که تعیین کرده اید، همیشه اجرا نشود. از آنجا که سیستم داینامیک است، CPC که شما پرداخت میکنید در هر مزایده با مزایده دیگر متفاوت است. این موضوع به کلمات کلیدی و رقبا بستگی دارد. تبلیغات با کیفیت به طور معمول باعث کاهش هزینه ها، موقعیت های تبلیغاتی بهتر و موفقیت بیشتر تبلیغات میشود.
به طور کلی 3 مورد برای تعیین جایگاه تبلیغ وجود دارد که لازم است در اجرای تبلیغات خود به آنها توجه ویژه داشته باشید.
1. نرخ کلیک یا CTR گوگل ادز
گوگل با توجه به سابقه کلمات کلیدی و سابقه تبلیغاتی که در اکانت شما ثبت شده پیش بینی میکند که در زمان نمایش آگهی شما چه نرخ کلیکی دریافت میکند.
گوگل بر اساس بازخورد کاربران تصمیم میگیرد چه جایگاهی برای تبلیغ در نظر بگیرد. زمانی که تبلیغات در معرض نمایش قرار گرفت نرخ کلیک کاربران (CTR) به عنوان بازخورد و علاقه کاربران به آگهی شما در نظر گرفته میشود.
2. تجربه صفحه فرود یا لندینگ آگهی
هدف گوگل همواره برطرف کردن نیاز کاربران بوده و هست. بنابراین صفحات لندینگ یا فرودی رتبه یا Adrank تبلیغاتی بالایی را دریافت میکنند که به طور کامل نیاز کاربران را برطرف کنند. صفحه لندینگی که بیشترین کاربران را به سایت شما هدایت میکند، باید به بهترین شکل ممکن طراحی شده باشد.
یک صفحه فرود با کیفیت بالا باید نسبت به جستجوی انجام شده محتوای مرتبط و منحصر بفرد ارائه کند که موجب رفع نیاز کاربران شود. صفحه فرود باید به سادگی ارتباط کسب و کار با جستجوی کاربر را توضیح دهد. همچنین نحوه نمایش آن در صفحه کاربر و ارائه تجربه مناسب نقش مهمی در کیفیت صفحه لندینگ آگهی خواهد داشت.
3. میزان ارتباط آگهی
میزان ارتباط آگهی با هر موضوعی که کاربر در جستجوی آن است اهمیت بسیار زیادی دارد و کمک میکند تا تبلیغات مفیدی به کاربر نمایش داده شود. میزان ارتباط بالا باعث میشود تا کاربران از صفحه شما رضایت داشته باشند. به طور مثال، اگر کاربر درباره "بازی های کنسول پلی استیشن" جستجو کرده، بازی های کنسول ایکس باکس را در اختیار او قرار ندهید.
در یک مزایده واقعی برای تبلیغات در موتور جستجوی گوگل، عوامل دیگری نیز مانند دستگاه یا ابزاری که کاربر با آن جستجو میکند، موقعیت کاربر و ساعات شبانه روز و ... برای تعیین کیفیت آگهی در نظر گرفته میشود.