ایجاد یک استراتژی محتوا حرفهای و موثر راههای مختلفی دارد. در این مطلب میخواهیم هفت مرحله مهم در خصوص داشتن این استراتژی مهم در کسب و کار را به شما بگوییم.
اگرچه بهتر است آن را حداقل هر شش ماه ارزیابی و تنظیم مجدد کنید، اما برنامه اصلی استراتژی شما ثابت خواهد ماند.
در ادامه نحوه ایجاد استراتژی محتوا برای سایت را در ۷ مرحله آسان توضیح میدهیم.
قبل از شروع، باید بدانید که میخواهید محتوای شما برای شما چه کاری انجام دهد. این امر بر نحوه بهینه سازی محتوا و مخاطبی که روی آن تمرکز کردهاید و موضوعاتی که برای آنها انتخاب میکنید تأثیر خواهد داشت.
اهداف كلی خود را برای فعالیتهای بازاریابی محتوای خود (مانند افزایش فروش اینترنتی یا شناخت بیشتر برند) و همچنین مراحل كوچكی كه میخواهید برای رسیدن به این اهداف انجام دهید را یادداشت كنید.
در ادامه چند مورد رایج از اهدافی که میتوانید بنویسید را برای شما آوردهایم:
پس از تعریف آنچه میخواهید به دست آورید، لیستی از تاکتیکهایی را که میخواهید برای به کار بردن تک تک افراد استفاده کنید، تهیه کنید. همه پستها قادر به انجام یک تاکتیک بازاریابی نیست.
در ادامه چند نمونه از موارد اقدام در این خصوص برای شما بیان شده است.
هنگام ایجاد یک محتوا، درک مخاطبی که هدف قرار داده اید از محتوای ایجاد شده مهم تر است.
چه کسی وبلاگها و کتابهای الکترونیکی شما را میخواند، فیلمهای شما را تماشا میکند، در وبینارهای شما شرکت کرده و اطلاعات مکانی شما را تجزیه و تحلیل میکند؟ آنها امیدوارند چه چیزهایی یاد بگیرند و چگونه میتوانید این اطلاعات را به آنها ارائه دهید؟
یک راه عالی برای جلب توجه مصرفکنندگان، ایجاد شخصیت برای خریدار است.
به اطلاعات جمعیتی، علایق، سطح درآمد، مراحل زندگی، رفتار مصرف کننده، نیازها و احتیاجهای ضروری مخاطبین هدف خود فکر کنید.
سپس محتوایی تهیه کنید که مخاطب آن همین افراد باشند. اطمینان حاصل کنید که مخاطبان فعلی خود و همچنین مخاطبان دیگری را که میخواهید به سمت خود بکشانید را در نظر گرفته اید.
تحقیقات در خصوص رقبا بخشی از ایجاد استراتژی محتوا است که غالباً نادیده گرفته میشود، اما نباید این چنین باشد.
آنها را رصد کرده و ببینید که آنها چه کاری انجام داده اند و از محتوای آنها الهام بگیرید. بهترین استراتژیهای آنها را جدی گرفته و همین موارد را به صورت کامل تر و با تغییرات دلخواه برای برند خود پیادهسازی کنید.
اگر میخواهید این مرحله را به راحتی پشت سر بگذارید، از ابزارهایی مانند BuzzSumo و SEMrush برای شناسایی رقبای برتر در فضای کسب و کار خود استفاده کنید. این ابزارها دید بسیار خوبی از وضعیت به روز سایتهای رقیب در اختیارتان میگذارد.
اطلاعاتی که میتواند جز اصلی ترین فعالیت های استراتژی محتوا باشد.
برای بررسی سایتهای رقبا، از ابزار Domain Overview در SEMrush استفاده کنید. مطالبی را که بیشترین میزان بازدید را برای آنها به همراه دارد پیدا کنید و نوع محتوای آنها و همچنین اندازه، سبک و قالب بندی را تعیین کنید.
مباحثی را که آنها پوشش میدهند و اینکه برای چه کلمات کلیدی رقابت میکنند را در نظر بگیرید.
BuzzSumo به شما در یافتن محتواهای برتر رقبا کمک میکند که بدانید دقیقا میخواهید در مورد چه چیزی از آنها بنویسید، به شما نشان میدهد که از نظر تعامل اجتماعی بهترین عملکرد را کدامیک از محتواهای آنها دارد. در نتیجه برگ برنده محتواها در دستان شماست و میتوانید چندین برابر آنها کار کنید تا موفقیت در محتوا را تجربه کنید.
شما تحقیق را در مورد اهداف خود، مخاطبان و رقبای خود انجام دادهاید. اکنون وقت آن است که آن را در ایجاد موضوع اعمال کنیم. برای انتخاب موضوع و تحقیقات در خصوص کلمات کلیدی مربوط به آن کارهای زیر را انجام دهید:
ابتدا با نوشتن موضوعاتی شروع کنید که فکر میکنید مخاطبان شما دوست دارند، یعنی محتواهایی که به کسب و کار شما ربط داشته و میتواند عکسالعمل آنها را تقویت کند.
شما ممکن است چند ایده از تحقیقات رقبا یا سوالات متداول مشتریان خود داشته باشید. برای مثال اگر مشتریان شما مرتباً در شبکههای اجتماعی پست میگذارند یا در گوگل “چگونه میتوانم یک محتوای خوب بنویسم؟” را سرچ میکنند، داشتن یک پست وبلاگ مانند “ده نکته برای ایجاد محتوای جذاب” گزینه خوبی است.
طبیعتا شما میخواهید محتوای تولید شدهتان در گوگل نشان داده شود تا توسط طیف گستردهای از مشتریان یا علاقه مندان بالقوه دیده شوید.
برای کمک به نمایش پست خود در جستجوهای گوگل، از ابزاری مانند Moz یا SEMrush برای انجام تحقیقات کلمات کلیدی سئو استفاده کنید تا بهترین کلمات کلیدی را برای بهینه سازی پست پیدا کنید.
فراموش نکنید که تحقیق کلمات کلیدی خود را به صورت دقیق و کامل انجام داده باشید. لینک ارائه شده میتوانید در این کار به شما کمک کند.
از ابزاری مانند Keyword Magic Tool SEMrush استفاده کنید و اطلاعات عمومی و حتی گستردهای را جمعآوری کنید که افراد در رابطه با بازار شما جستجو میکنند.
به عنوان مثال، از اصطلاحاتی مانند “سیبزمینی” یا “رژیم گیاهخواری” در مقابل “پودر سیر ارگانیک” استفاده کنید تا ببینید چه چیزی ظاهر میشود. به احتمال زیاد لیستی از کلمات کلیدی طولانی یا لانگتیل پیدا خواهید کرد.
این کلمات کلیدی به قدری خاص هستند( مانند پودر سیر ارگانیک چیست؟) که به راحتی تولید شده و دقیقاً همان چیزی که کاربر در جستجوی آن است را ارائه میدهد.
وقتی این کلمات کلیدی را جستجو میکنید به محتوایی که در گوگل نشان داده میشود نگاه کنید و مطمئن شوید که محتوای شما با سبک و هدف اصلی مطابقت دارد. با این کار خوانندگان خوشحالتری داشته و پایینترین نرخ خروج را خواهید داشت.
همچنین به شما ایدههای زیادی میدهد که شاید آنها را تصور نکرده باشید.
همانطور که در حال ایجاد موضوعات و تحقیقات کلمات کلیدی هستید، همیشه مخاطبان خود را به عنوان کانون اصلی سایت خود نگه دارید. به یاد داشته باشید اگر موضوعی مربوط به آنها نباشد، با آن ارتباط نگرفته و آن را حمایت نمیکنند.
به عنوان مثال اگر به مشتریان تی شرت میفروشید، مخاطب شما علاقه چندانی به خواندن مقاله “نحوه تولید پیراهنهای نخی” ندارد، حتی اگر مربوط به کسب و کار شما باشد. در صورت نیاز به راهنمایی میتوانید راهنمای بهینه سازی کلمات کلیدی برای بهبود سئو را مطالعه نمائید.
مباحث شما با موضوعات مخلتف آماده نوشتن است!
اکنون زمان آن رسیده است که همه چیز را درست در زمان مشخص آن انجام دهید. در نتیجه شما باید زمان انتشار را مشخص کنید تا بتوانید در زمان مشخص، محتوای متنوع و جذاب را که برای کاربر مفید است، به اشتراک بگذارید.
در مرحله اول تعیین کنید که هر چند وقت یک بار محتوا به سایت خود ارسال میکنید.
اگر کمبود زمان و بودجه داشته باشید، انتشار پستهای وبلاگ حداقل یک بار در هفته، انتخاب و شروع خوبی است. اگر بتوانید از پس هزینههای مربوط به تولید محتوا بر بیایید، انتشار روزانه محتوا میتواند عالی باشد.
استخدام یک فریلنسر (یا تعداد بیشتر) میتواند به شما کمک کند تا محتوا را بدون افت کیفیت تولید کنید. همچنین میتوانید با شرکتهای محتوایی قرارداد ببندید تا شما را در زمان مشخص تامین کرده و محتوای ارزشمندی را به شما ارائه دهند.
راههای جذاب و حرفهای مانند برگزاری و تولید وبینار یا کتابهای الکترونیکی هم باید هر ماه یا حداکثر هر سه ماه منتشر شوند تا بتواند تاثیرگذاری عالی داشته باشد.
بارگذاری محتوای ویدئویی حداقل یک بار در هفته ایده آل است، اما اگر در توانتان هست این کار را بکنید.
سپس ثبت کنید که کدام موضوع را میخواهید بنویسید و چه زمانی میخواهید آن را منتشر کنید. استراتژی محتوا خود را با استفاده از تقویم محتوا در ابتدای هر ماه ترسیم کنید تا زمان کافی برای تحقیق و تطبیق رویدادهای ویژه وجود داشته باشد.
ممکن است بخواهید یک پست در وبلاگ خود را حول عرضه یک محصول جدید، یا داشتن مطالب با مضمون تعطیلات، منتشر کنید. همچنین میخواهید از انتشار مطالب مشابه یکی پس از دیگری خودداری کنید، مگر اینکه در حال انتشار یک مجموعه مقاله باشید.
در هر صورت تفاوتی نمیکند؛ همه این برنامهها از قبل در تقویم محتوایی شما ثبت میشود تا بدانید که درست در چه زمانی چه چیزی را منتشر کنید.
با اجرای استراتژی محتوا حرفه ای، پیشرفت خود را از نزدیک کنترل کنید تا بتوانید در صورت لزوم خود را با بازار هدف تطبیق دهید.
توجه داشته باشید که مشاهده پیشرفت، چندین ماه (گاهی حتی بیشتر) طول خواهد کشید. باید در نظر داشته باشید که توانایی صبر در این مدت را دارید تا بتوانید به خوبی نتیجه کارهای خود را ببینید.
شاخصهای اصلی عملکرد (KPI) خود را مشاهده کنید. نشانههایی که نشان میدهد محتوای شما به خوبی رشد کرده است.
این عوامل میتواند شامل نرخ خروج پایین، متوسط زمان زیاد صرف شده در یک صفحه، افزایش بازدیدکنندگان و تعداد زیادی کلیک در پست باشد. ابزار رایگان گوگل آنالیتیکس میتواند به شما کمک کند همه این موارد را مورد بررسی قرار داده و اگر صفحه ای از وب سایت شما کیفیت مناسبی نداشت، آن را شناسایی کرده و تغییرات لازم را ایجاد کنید.
اشتراک گذاری و صحبت کردن راجع محتوای شما در شبکههای اجتماعی امتیاز خوبی به حساب میآید. هر چند گاهی اوقات، محتوای با کیفیت بالا اشتراکگذاری زیادی در شبکههای اجتماعی ندارد. در هر صورت بسیار مهم است که به نرخ کلیک و زمان صرف شده در یک صفحه توجه کنید.
توصیه میکنیم پستهای گذشته را آپدیت کرده و آنها را با اطلاعات جدید و مرتبطتر به روز رسانی کنید. اگر مشاهده کردید که برخی از صفحات عملکرد بهتری نسبت به سایر صفحات دارند، میتوانید تولید محتوای خود را نیز به همان سبک تغییر دهید.
امیدواریم از خواندن مطلب استراتژی محتوا در وب سایت پارس ادوردز لذت برده باشید. فراموش نکنید که نظرات و سوالات خود را درباره این نوشتار اعلام نمائید.