بهینه سازی کلمات کلیدی در سئو داخلی سایت از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع اهمیت آن به این معناست که بهینه بودن آنها باعث میشود کاربران به صفحات سایت ما دسترسی پیدا کنند.
گاهی اوقات پیش میآید که برخی تعریف کلمه کلیدی را اشتباه درک میکنند. اینها عباراتی هستند که کاربران آنها را جستجو کرده و وارد وب سایت ها میشوند. کلماتی نیستند که ما قصد داریم با آنها رتبه بگیریم، بلکه کلماتی هستند که توسط کاربران جستجو میشوند.
ممکن است صفحه یا صفحاتی را منتشر کرده باشید که از نظر نوشتار عالی باشند، اما به دلیل انتخاب اشتباه کلمات رتبه مناسبی دریافت نکرده اند. مطمئن نیستم، اما احتمالا این همان دلیلی است که وارد این صفحه شده اید.
در ادامه چگونگی بهینه سازی عبارات کلیدی در صفحات را توضیح میدهیم.
زمانی که فهرست درستی از کلمات کلیدی ایجاد کردید، لازم است برای آنها محتوا تولید کنید. در گذشته مقالاتی که تولید میشدند تنها روی یک کلمه تمرکز داشتند. اما امروز اینچنین نیست. بهتر است که صفحه شما با چند کلمه کلیدی مترادف یا مرتبط رتبه داشته باشد.
بنابراین بهتر است کلماتی که میخواهید با آنها رتبه دریافت کنید را در صفحه مورد نظر اضافه کنید. به عنوان مثال، اگر قصد دارید که صفحه خود را با کلمه پرفروش ترین فیلم های جهان بهینه سازی کنید، بهتر است تحقیقاتی انجام دهید.
ساده ترین نوع تحقیق، موتور جستجوی گوگل است. جایی که خیل عظیمی از کلمات مترادف به شما معرفی میشوند. ما برای بهینه سازی کلمه کلیدی برای سئو داخلی همین جستجو را انجام میدهیم.
زمانی که در گوگل جستجویی انجام میدهید، چند پیشنهاد به عنوان مرتبط ترین کلمات و پرجستجوترین آنها به شما معرفی میشوند. با توجه به نوع نوشتار مطلب خود میتوانید همه یا چند مورد آنها را به صفحه اضافه کنید.
همچنین اگر به انتها یا ابتدای عبارت خود یک فاصله ایجاد کنید، تغییراتی در کلمه های پیشنهادی گوگل انجام میشود. با انجام این کار میتوانید کلمات کلیدی بیشتری را بهینه سازی کنید.
در صورتی که جستجوی شما بیش از حد طولانی باشد، ممکن است عبارات محدودی به شما معرفی شوند. همچنین امکان دارد که هیچ کلمه مرتبطی را نبینید. خصوصا اگر جستجوی طولانی شما سوالی باشد.
حالا که متوجه شدید بهتر است به جای تمرکز روی یک کلمه بهتر است از عبارات مرتبط نیز استفاده کنید، زمان آن رسیده تا کار بهینه سازی کلمات کلیدی را آغاز کنید. انجام درست این فرآیند بسیار مهم است. بنابراین سعی نکنید موتور جستجو را فریب دهید.
انجام دادن این کار ساده است؛ تنها کافیست تجربه خود را افزایش دهید. با آزمون و خطا یا مشاهده آمار میتوانید این کارها را انجام دهید. به هرحال شما یا یک صفحه منتشر شده دارید، یا اینکه میخواهید متنی را منتشر کنید. در هر صورت باید کلمات آن را بهینه کنید تا ترافیک ارگانیک مناسبی داشته باشید.
من تو خیلی از سایت ها خوندم که کلمه کلیدی یا صفحه رو برای کاربر بهینه کنید. این موضوع درسته، اما موتور جستجو چی میشه؟ اگر کراولر گوگل یا سایر موتورهای جستجو به صفحه دسترسی نداشته باشن یا متوجه موضوع صفحه نشن، کاربر چجوری میتونه به اونا دسترسی داشته باشه؟
واسه درک بهتر مثال میزنم:
کلمه کلیدی ما “پرفروش ترین فیم های جهان” بود. واسه یک متن ۲۰۰۰ کلمه ای بهتره که ۷ تا ۱۰ بار از این کلمه و کلمات مترادفی که پیدا کرده اید استفاده کنید. نیازی نیست که کاربر یا کراولر تو هر پاراگراف یه بار کلمه کلیدی رو بخونه. عبارت باید به اندازه در صفحه تکرار شده باشه؛ نه خیلی زیاد و نه خیلی کم.
در صورتی که متن خود را منتشر کرده اید و مدتی از انتشار آن گذشته، آمارهای آن را بررسی کنید. بهترین ابزار گوگل برای بررسی عملکرد، سرچ کنسول است. حتما از آن استفاده کنید. در ادامه درباره نحوه این کار توضیح میدهیم.
سرچ کنسول به عنوان بهترین ابزار برای بهینه سازی صفحات شناخته میشود. استفاده از آن رایگان بوده و اطلاعات بسیار مفیدی ارائه میدهد. از آنجایی که هدف ما در این مطلب بهینه سازی کلمات کلیدی است، این امکان وجود ندارد که از سرچ کنسول استفاده نکنیم.
انجام این کار بسیار ساده است. ابتدا باید وارد اکانت سرچ کنسول بشوید. در منوی چپ روی گزارش Performance کلیک کرده تا عملکرد سایت را ببینید. حال ما میخواهیم یک صفحه از وبلاگ پارس ادوردز را بررسی کنیم.
برای انجام این کار لازمه که یک فیلتر ایجاد کنید. در بالای صفحه و در کنار Date روی گزینه New کلیک کنید. سپس Page را انتخاب کرده تا همه نمایش های آن با کلمات متفاوت را بررسی کنید.
بعد از اینکه Page را انتخاب کردید، سرچ کنسول از شما میخواهد تا آدرس مورد نظر را وارد کنید. آدرس را وارد کرده و روی Apply کلیک میکنیم.
اکنون میتوانید عملکرد صفحه را از طریق چارت و جدول سرچ کنسول مشاهده کنید. در آمارهای جدول میتوانید دایمنشن های مختلفی همچون کلمات یا کوئری، آدرس صفحه، کشور، دستگاه ها و … را ببینید.
همچنین، میتوانید متریک های CTR یا Average Position را انتخاب نموده تا عملکرد را با آن گزارشات مشاهده کنید. با توجه به این موارد میتوانید صفحه خود را با کلمات کلیدی بیشتری نسبت به قبل بهینه کنید.
تصور کنید بخواهیم صفحهای را برای عبارت کلیدی “مبلمان آسیب دیده” بهینه کنیم:
شروع به نوشتن میکنیم. ولی خیلی زود متوجه میشویم که ایده ای در مورد اینکه افراد هنگام جستجوی “مبلمان آسیب دیده” انتظار چه نوع محتوایی دارند را نداریم.
آیا آنها:
خوشبختانه، گوگل به ما پاسخ میدهد. همه کاری که باید انجام دهیم این است که نگاهی به صفحه نتایج جستجوی مربوط به این عبارت کلیدی بیاندازیم.
از صفحه نتایج موتور جستجو میتوانیم متوجه شویم که قصد کاربر از جستجو چیست. همانطور که میدانید عموما این جستجوها به نتایج آموزشی ختم میشوند. شما میتوانید تمام نتایج صفحه اول را بررسی کنید و کلمات پرجستجو را ببینید.
انتخاب درست کلمات میتواند تاثیر مثبتی روی سئو داخلی سایت داشته باشد. شما با بهینه سازی عبارات کلیدی میتوانید ورودی ارگانیک بیشتری دریافت کنید. نرخ کلیک یا CTR شما افزایش مییابد که یکی از فاکتورهای غیر مستقیم رتبه بندی گوگل است.
اگر بخواهیم برای کلمه کلیدی رتبه بالایی کسب کنیم، با بهینه سازی صفحه برای قصد کاربر از جستجو میتوانیم به نتایج بسیار بهتری دست پیدا کنیم.
بهینه سازی تصاویرِ کلمه “اثاثیه آسیب دیده” یا صفحاتی که اطلاعات کلی در این باره دارند نیز میتواند مفید باشد. اما نباید انتظار داشته باشیم برای این نوع محتوا و برای این نوع خاص از کوئری بتوانیم در چند رتبه بالا قرار بگیریم.
در این قسمت از صفحه نتایج جستجوی مربوط به عبارت کلیدی “شفق شمالی” را مشاهده میکنید. به اولویت ویدیو و تصاویر در نتایج توجه کنید. به طور واضح، گوگل به ما نشان میدهد که ویدئوها و تصاویر فرمت مناسبی برای این کوئری هستند.
این صفحات میتوانند به ما کمک کنند که قصد کاربران از جستجو چه بوده و علاقه دارند چه نتایجی را ببینند. بنابراین بسیار مهم است که در صفحات خود از تصاویر و ویدیو استفاده کنید. در صورتی که امکان استفاده از ویدیو نبود، حتما چند تصویر مرتبط در صفحه خود اضافه کنید.
۵ افسانه تبلیغات گوگل برای فروشگاه های اینترنتی
برای مثال، در رابطه با کلمه کلیدی “ژاکت موتورسواری با محافظ” میبینیم که اولین نتیجه دارای نیت خرید است. مربوط به یک صفحه فروشگاه اینترنتی بوده که انواع ژاکتهای موتورسواری را میفروشد.
واضح است افرادی که از این عبارت کلیدی استفاده میکنند به دنبال موارد زیر هستند:
میتوانیم به این بررسی ادامه بدهیم، اما اگر میخواهیم رتبه بالایی بدست بیاوریم، باید بتوانیم به صورت منطقی محتوایی ایجاد کنیم که پاسخی به قصد جستجو این کلمه کلیدی باشد. در نهایت هم بایستی به ایجاد محتوایی بهتر فکر کنیم!
اما اگر بعد از تولید محتوا به این نتیجه رسیدید که صفحه شما نمیتواند نیاز کاربر را برطرف کند، نگران نباشید. از ابزارهای مانند سرچ کنسول یا گوگل آنالیتیکس استفاده کنید. آنها به شما کمک میکنند بهینه سازی های لازم را ساده تر انجام دهید.
همیشه قصد کاربر از جستجو را در اولویت کاری خود قرار دهید. به هر حال، صفحات وب سایت ما قرار است نیاز آنها را برطرف کند، نه موتورهای جستجو. کراولرهای گوگل از قبل مواردی را که ما میخواهیم منتشر کنیم را خوانده اند.
مگر در شرایط خاص که اتفاق جدیدی رخ بدهد و آنها اطلاعی نداشته باشند. مثل پاندمی ویروس کرونا. تحقیقات خود را به خوبی انجام دهید تا کاربران بعد از وروده به صفحه شما رضایت داشته باشند.
بدون در نظر گرفتن این ملاحظات… یک سئوکار ممکن است ساعت ها وقت، انرژی و پول به منظور رتبه گرفتن برای عبارتهایی صرف کند که هیچ ترافیکی ایجاد نمیکنند.
به همین دلیل، هنگام ارزیابی یک کمپین متمرکز بر سئو داخلی، بهتر است بیشتر به میزان کلیکهای تخمین زده شده و حتی میزان تکرار یک عبارت دقت کنیم. یعنی چند بار احتمال دارد فرد جستجو کننده کوئری خود را بر اساس نتایج نمایش داده شده تغییر دهد تا کوچکتر شود. و به جایی برسد که بتوانیم واقعا برای آن کلمه در صفحه اول گوگل رتبه بگیریم و کلیک بدست بیاوریم.
این مرحله جایی است که همه تلاش های سخت ما شروع به نتیجه دادن میکند. میخواهیم از تمامی کلمات کلیدی ارزشمندی که بدست آوردهایم، برای ایجاد محتوای بهینه شده استفاده کنیم.
به این منظور، میخواهیم هرآنچه تا به اینجا یاد گرفته ایم را باهم ترکیب کنیم. برای اینکار احتیاج داریم به:
با تحقیقاتی که روی هدف کاربر از جستجو انجام دادیم، محتوایی را تولید میکنیم که بتواند نیازهای جستجوکننده را برطرف کند. مثال اولیه ما “پرفروش ترین فیلم های جهان” بود. برای تولید این مطلب تنها روی ایجاد یک جدول با نام فیلم و فروش آن تمرکز نکنید.
اطلاعاتی را به افراد بدهید که برای آن جستجو کرده اند. مثلا اگر فیلم قرار گرفته در لیست به تازگی منتشر شده، حتما تریلری از آن ارائه کنید یا اینکه داستان کوتاهی از آن تعریف کنید. به جزئیات و اطلاعات مهم بپردازید. به عنوان مثال، مواردی مانند کارگردان، بازیگران اصلی و … را به صفحه خود اضافه کنید.
یک سیگنال مثبت از اینکه صفحه شما نیاز کاربر را برطرف میکند، این است که کاربران مدت زمان زیادی برای خواندن صفحات صرف کنند. بنابراین سعی کنید اطلاعات مفیدی ارائه کنید؛ اما از تکرار مطالب بپرهیزید. به این صورت نباشد که مطالب صفحات دیگر را به این صفحه اضافه کنید. در این شرایط دچار Cannibalization میشوید که مبحث کاملا طولانی است.
ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که چگونه نیاز کاربر را برطرف کنید. ما با جستجو در گوگل هم متوجه نشدیم چه چیزی باید به جستجوکننده ارائه کنیم. باید بدانید که انجام این کار خیلی ساده است.
این احتمال وجود دارد که شما درباره مطلب منحصر بفردی مینویسید که اطلاعات چندانی از آن در گوگل وجود ندارد. در این شرایط مهم است که خود را به جای کاربر قرار دهید. (البته در سایر شرایط ها بهتر است این کار را انجام دهید).
به عنوان مثال، اگر شما درباره آموزش یک بازی خاص، یا توضیحاتی درباره رشته تحصیلی خاصی ارائه میکنید، باید به عنوان یک کاربر فکر کنید. به این بیاندیشید که فرد جستجو کننده به چه مواردی احتیاج دارد؟ آیا میخواهد برای یاد گرفتن بازی، یک فیلم ببیند، تصویر نگاه کند یا اینکه یک متن طولانی بخواند؟
با توجه به موارد بالا میتوانید راحت تر تصمیم بگیرید که چه محتوایی برای کاربر مناسب است. مثلا برای آموزش بازی بهتر است که از ویدیو استفاده کنید. و درباره رشته تحصیلی بهتر این است که متن جامع و خوانایی بنویسید.
زمانی که به عنوان کاربر فکر میکنید تمامی این موارد ساده تر قابل انجام هستند. در صورتی که برخی یا تمامی آنها را رعایت نکردید، هیچ اشکالی ندارد. شما همیشه میتوانید محتوای خود را ویرایش کنید و کلمات کلیدی آن را بهینه سازی نمائید.
همانطور که میدانید ویرایش یک مطلب سیگنال مثبتی به موتور جستجو میفرستد که این صفحه از سایت هنوز اهمیت دارد. و قصد داریم که رتبه صفحه را با عبارات استفاده شده بهبود دهیم.
اکنون که شناخت کاملی از بهینه سازی کلمات کلیدی بدست آوردید، بهتر است فضاهای مناسب برای قرار دادن آنها را بشناسید. کراولرهای گوگل و سایر موتورهای جستجو تمامی موارد قرار گرفته در صفحه را میخوانند. بنابراین بهتر است کلمه کلیدی شما را ببینند.
بخش های مختلفی از یک صفحه سایت وجود دارد که میتوانید عبارات خود را درون آنها قرار دهید. اما بهتر است در این کار زیاده روی نکنید. همانطور که گفتیم، برای یک متن ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ کلمه ۷ یا ۸ بار استفاده از کلمه کلیدی مناسب است.
به طور سنتی، روشهای اولیه برای گنجاندن کلمات کلیدی در محتوا شامل موارد زیر است:
مثالی از قرار دادن کلمات کلیدی در صفحه را میتوانید در تصویر زیر ببینید.
توجه: این صفحه آرایی تنها یک مثال است، و به معنی قانونی نیست که حتما باید از آن پیروی شود. صفحه آرایی شخصی شما و کاربرد کلمه کلیدی براساس قصد خاص کاربر از کلمه های کلیدی انتخابی شما میتواند متغیر باشد.
اگر فعالیت خود را به تازگی شروع کرده اید، توصیه ما این است که از پلاگین Yoast استفاده نمائید. این ابزار امکانات فوق العاده ای دارد و به شما میگوید کلمات کلیدی را کجا باید قرار دهید.
اگر در سایت ماز (Moz) حساب کاربری داشته باشید میتوانید از ابزار بهینه سازی صفحه ( که در قسمت کمپین ها وجود دارد) استفاده کنید. با این ابزار فوق العاده میتوانید فرصت های بهینه سازی کلمه های کلیدی خود را بررسی کنید. و همچنین کلمات کلیدی مرتبط و پیشنهادات موضوعی را نیز ببینید.
به سادگی به تب Page Optimization رفته و URL/ کلمه کلیدی را که میخواهید برای آن رتبه بگیرید را در کادر وارد کنید.
برای بهینه سازی کلمات و محتوای صفحات لازم است وارد بخش Content Issues بشوید. گزارش های جامعی در بالای صفحه به شما ارائه میشوند. میتوانید تمامی آنها را با هم ببینید یا اینکه مشکل مورد نظر را انتخاب کرده و اطلاعات مربوط به آن را مشاهده کنید.
راه حل انجام یا برطرف کردن مشکلات نیز در هر گزارش ارائه شده که بسیار کمک کننده است. حتما سعی کنید برای بهینه سازی کلمات کلیدی خود از اکانت ماز پرو استفاده کنید.
با گذشت زمان و با اصلاح مشکلات و ترکیب پیشنهادات این نتایج نیز تغییر خواهند کرد. موضوعی که باید بدانید این است که ابزار تنها به مدت ۳۰ روز به صورت رایگان در اختیارتان است. بعد از این مدت زمان لازم است که هزینه ای برای استفاده بپردازید.
توصیه ما به شما این است که حتما بهینه سازی کلمات کلیدی یا صفحات را در استراتژی های خود اعمال کنید. بهتر است که محتوای شما به روز و کامل باشد. این چیزی است که گوگل و کاربران از شما میخواهند.
موضوعی که باید به آن توجه کنید، این است که بهینه سازی تنها به جابجایی یا اضافه کردن چند کلمه کلیدی خلاصه نمیشود. همانند محتوای تازه ای که تولید میکنید، ویرایش شما نیز باید ارزش داشته باشد. به زبان ساده تر، باید اطلاعات مفیدی به کاربر بدهد.
حتما این موارد را در نظر بگیرید. ممکن است تجربه و اطلاعات زیادی مربوط به این مقاله داشته باشید. بنابراین خوشحال میشویم از تجربیات شما مطلع شویم. اطلاعات خود را در بخش نظرات اعلام نمائید.