نیت جستجو اغلب یکی از مهمترین عوامل رتبهبندی است که نادیده گرفته میشود اما بدون شک یکی از مهمترین آنها است. چه به آن توجه کنیم چه نکنیم این مسئلهای است که وجود دارد.
آیا تا به حال صفحهای داشتهاید که ظاهراً دارای محتوای فوقالعاده مفیدی باشد و برای کلمات کلیدی بهینه شده باشد ، اما هنوز رتبهبندی نشده است؟
به احتمال زیاد مقصر اصلی این اتفاق نیت جستجو است. یعنی شما قصد کاربر از جستجویی که انجام شده را در نظر نگرفته اید.
راهنمای کامل ما به شما میآموزد که نیت جستجو چیست، انواع آن کدام است، چرا برای سئو مهم است و از همه مهمتر چگونگی بهینه سازی آن را به شما خواهیم آموخت.
نیت جستجو که بعضاً به عنوان نیت کاربر نیز شناخته میشود، به معنای قصد و نیتی است که پشت هر جستجو وجود دارد.
این که کاربر با جستجوی این اصطلاح خاص در واقع به دنبال چه چیزی است؟
این موضوع اساساً هدف کاربر است و میتواند در طیف وسیعی از دستهها شامل اطلاعات، هدایت، تجاری یا معاملات قرار گیرد. در ادامه به جزئیات هرکدام از این ۴ مورد خواهیم پرداخت.
نیت جستجو را اغلب میتوان از انواع کلمات مورد استفاده در جستجو متوجه شد.
به عنوان مثال اگر جستجو حاوی کلمه “چگونه” باشد، احتمالاً کاربر به دنبال دریافت اطلاعات است یا میخواهد نحوه انجام کاری را متوجه شود. همچنین اگر عبارت جستجو شامل کلمه “خرید” باشد، احتمالاً کاربر به دنبال خرید یک آیتم مشخص است.
با انطباق محتوای خود با اهداف کاربران میتوانید به بهبود رتبهبندی خود کمک کرده و یک راه حل مناسب برای درخواست کاربران ارائه دهید.
به طور خلاصه در بالا ذکر شد که چهار نوع اصلی نیت جستجو یا سرچ اینتنت وجود دارد که شامل جستجوی اطلاعاتی، هدایتی، معاملاتی و تجاری میشود.
در این موارد، کاربر در جستجوی اطلاعاتی مربوط به یک موضوع خاص است.
این سوالات اغلب طولانی هستند و دقیقا به یک موضوع خاص اشاره میکنند. به طور مثال “چگونه میتوانم ترافیک آنلاین بیشتری داشته باشم؟” یا “بهترین راه ها برای افزایش فروش اینترنتی چیست؟”
این گونه سوالات کاملا مشخص هستند و قصد کاربر از جستجوی آنها قابل پیش بینی است. اما گاهی اوقات Search intent با فرمت دیگری ارائه میشود که متفاوت است.
به طور مثال “راهنمای نوشتن محتوا” عبارتی است که ممکن است یک کاربر برای دسترسی به اطلاعات مربوطه در موتور جستجو وارد کند. با مشاهده این سرچ میتوان تصمیم گرفت که کاربر اطلاعاتی در مورد نوشتن محتوا نیاز دارد، اما آن را به صورت سوالی وارد نکرده است.
جستجو کنندگان این شکل از سوالات کاربرانی هستند که از قبل میدانند کجا میخواهند بروند.
این مورد بسیار سادهتر از جستجو کردن یک عنوان در موتور جستجو است و در آن کاربر آدرس سایت مورد نظر خود را در URL وارد میکند.
یک مثال از جستجوی ناوبری یا هدایت شونده میتواند “تبلیغات گوگل پارس ادوردز” باشد. کاربر با استفاده از این جستجو مسیر خود برای دستیابی به صفحه مورد نظر را بسیار ساده کرده است.
یا به عنوان مثال دیگر، اگر قصد خرید از وب سایت خاصی را دارید و آدرس آن را دقیقا نمیدانید، احتمالا جستجوی خود را به صورت هدایتی انجام میدهید.
مثلا تایپ میکنید “خرید اپل واچ از اپل نیک”. به این ترتیب در سریع ترین زمان ممکن به آدرس موردنظرتان هدایت خواهید شد.
البته این در صورتی است که شما به عنوان کاربر با خدمات یا محصولات یک یا چند برند آشنا شده باشید.
جستجوهای تجاری به کاربر کمک میکند تا در از بهترین روش ها برای قصد خود از جستجو دست یابد.
این سبک از جستجو که به اطلاعات مرتبط است، اغلب محصولات یا خدمات را با هم مقایسه میکند تا اطلاعات دقیقتری را در اختیار کاربران قرار دهد که در نهایت به آنها امکان تصمیمگیری در مورد بهترین راه حل را میدهد.
جستجوها همچنین ممکن است به صورت بازبینی یا فهرست باشد.
برخی از نمونههای جستجوها با هدف تجاری شامل “بهترین شرکت های سئو” یا “مقایسه سئو و گوگل ادز” میشود.
جستجوهای معاملاتی هنگامی رخ میدهد که کاربر در حال اتمام چرخه خرید و به دنبال خرید است.
این نوع جستجو اغلب حاوی نشانههای زبانی مانند اصطلاحات “خرید” یا “خرید آنلاین” یا “ارزان” است.
هر چیزی که مربوط به قیمت، خرید یا مکان خرید باشد به طور کلی جستجوی معاملهای است.
به عنوان مثال، اگر کاربری کلمه قیمت کاغذ A4 را در گوگل جستجو میکند، نیت جستجوی او به خرید منجر میشود. بنابراین موتور جستجو این موضوع را تشخیص داده و ابتدا گزینه هایی که برای خرید مناسب هستند را نمایش میدهد.
با بهبود هر روز الگوریتمهای موتور جستجو، استفاده از کلمات کلیدی به طور سنتی نمیتواند به اندازه کافی باشد.
اکنون موتورهای جستجو بسیار بهتر از گذشته میتوانند اهداف جستجوگران را تعیین کنند. و در نهایت آنها محتوای مربوط به آن هدف را نمایش میدهند.
به عنوان مثال، کاربری که با کلمه ثبت نام لاتاری جستجو کرده است، نیت یادگیری این نوع ثبت نام را نداشته، اما اگر آموزش ثبت نام لاتاری را جستجو کند، همه چیز تغییر خواهد کرد.
متوجه شدن هدف جستجوی کاربر در بهینه سازی صفحات سایت بسیار مهم است، چون شما میتوانید با توجه به نیازی که کاربرتان دارد وب سایت خود را بهینه کنید.همچنین اگر کاربران عناوین و توضیحات متا را بخوانند و ببینند که محتوای شما با جستجوی آنها کاملا مطابق است، به احتمال بسیار زیاد روی آن کلیک میکنند. بنابراین توجه به نیت جستجو میتواند نرخ کلیک یا CTR صفحات را نیز افزایش دهد.
علاوه بر آن، این فعالیت شما باعث میشود زمانی که کاربر وارد صفحه شود، شانس بیشتری برای تبدیل او به مشتری وفادار داشته باشید.
به این دلیل که اگر صفحه شما با هدف جستجوی آنها مطابقت داشته باشد، احتمالاً میتوانید راه حلی برای آنها ارائه دهید.
این در مورد انواع جستجوها، حتی جستجوی اطلاعاتی نیز صدق میکند.
اگر آنها به سایت شما هدایت شوند و شما را به عنوان یک منبع اطلاعاتی مفید ببینند، احتمال اینکه در آینده به شما اعتماد کنند و از محصولات یا خدمات شما استفاده کنند بیشتر است.
همانطور که تا به حال در این مقاله متوجه شدید، قصد جستجو موضوعی است که لازم است به آن توجه کنید.
در صورتی که هدف کاربر از جستجو و هدف ایجاد صفحه خود برای برطرف کردن نیاز کاربران را اشتباه برنامه ریزی کنید، احتمالا رتبه مناسبی دریافت نخواهید کرد.
توصیه ما این است که اگر نمیتوانید تصمیم مشخصی نسبت به نیت جستجو بگیرید، کلمه مورد نظرتان را در گوگل سرچ کنید. از آنجایی که الگوریتم های این موتور جستجو به طور منظم به روز رسانی میشوند، نتایج نمایش داده شده بهترین نتایجی هستند که با توجه به جستجوی شما از سراسر وب جمع آوری شده اند.
در ادامه مهم ترین مزایای سرچ اینتنت را به شما معرفی میکنیم:
اکنون میدانید که چرا بهینه سازی برای هدف جستجو مهم است، شاید از خود بپرسید که چگونه باید این کار را انجام داد؟
این سوال را مطرح کنید که هدف کاربر از جستجو چیست؟
به عنوان مثال، اینفوگرافیک شامل اطلاعات بصری مفیدی است و به شما کمک میکند تا اطلاعات پیچیده را به اطلاعات سادهتری برای انتقال به کاربر تبدیل کنید. همین موضوع برای دریافت اطلاعات درباره کاربر نیز صدق میکند و فرد سریع تر به پاسخ خود میرسد.
زمانی که در حال تهیه اطلاعات هستید با استفاده از تصاویر، جدولها و متون ساده میتوانید سایت خود را از این نظر به یک منبع مورد اعتماد تبدیل کنید.
بهترین گزینه پیش روی شما این است که خودتان را به عنوان کاربر فرض کنید. حداقل این کاری است که من همیشه در زمان تولید محتوا انجام میدهم.
به عنوان مثال، اگر بخواهم درباره بهترین فیلم های سال ۲۰۲۱ محتوا تولید کنم، چند سوال مهم برای پرسیدن خواهم داشت.
فیلم ها چه زمانی منتشر میشوند؟ کارگردان و بازیگران آنها چه کسانی هستند؟ ژانر آنها چیست؟ هزینه ساخت آنها چقدر بوده است؟ و بسیاری سوالات دیگر که از موتور جستجوی گوگل نیز کمک خواهم گرفت.
هدفم از مطرح کردن این موضوع، این است که نیت جستجوی تمام کاربران را در نظر بگیرید. محتوای خود را با توجه به جستجوهای مختلفی که انجام میشود بهینه سازی کنید.
در این صورت شانس بسیار بالایی خواهید داشت تا رتبه مناسبی در نتایج کسب نمائید.
این سوال مطرح است که محتوا چگونه ارائه شود؟ این که محتوا به شکل یک محتوای متنی سنتی ارائه شود یا از شیوههای جدید ارائه محتوا مثلا محتوای ویدئویی استفاده کنید مسئلهای است که باید قبل از ارائه محتوا به کاربر به آن فکر کنید.
این مسئله میتواند بیانگر نوع ارائه خدمات از سوی شما به کاربر باشد.
به عنوان مثال، اگر صفحه شما درباره لذیذترین غذاهای ایرانی است، به احتمال زیاد استفاده از تصاویر و ویدیو کمک بیشتری نسبت به متن خواهد کرد. البته منظور این نیست که چیزی در صفحه ننویسید، منظورمان این است که تمرکز اصلی خود را روی تصاویر و ویدیو قرار دهید.
نمایش صفحه چگونه است؟ این که اطلاعات چگونه به کاربر نمایش داده میشود، موضوعی است که در این بخش مطرح می شود. آیا یک صفحه راهنما دارید؟ یک صفحه بازبینی یا یک فهرست؟
اگر اطلاعات مفیدی به کاربر ارائه کنید و قالب مناسبی برای ارائه محتوا انتخاب کرده باشید مطمئنا صفحه شما دارای رتبهبندی خوبی خواهد شد.
این موضوع نیز به خودتان مربوط است که به عنوان کاربر فرضی چه انتظاری از قالب محتوا خواهید داشت. عموما نویسندگان و متخصصین سئو توصیه میکنند صفحات خود را به بخش های کوتاه تقسیم کنید.
به عنوان مثال، اگر یک پاراگراف ۱۰۰۰ کلمه ای در نظر دارید که بنویسید، آن را در قالب یک عنوان اصلی و ۳ یا ۴ زیر عنوان ایجاد کنید. در این شرایط، خواننده متن شما میتواند با مطالعه قسمت های جدا شده از هم، درک بهتری از موضوع بدست بیاورد.
مهم است که زمانی را برای تجزیه و تحلیل بهترین نتایج در صفحه اول موتورهای جستجو (SERP) بگذارید.
برای متوجه شدن نیت جستجو، به صفحات نتایج موتور جستجو نگاه کنید. کلمات کلیدی جستجو برخی از سرنخها را در خود دارند.
به زبان استفاده شده در جستجوی خود کاملا توجه کنید. آیا قصد خرید محصول یا سوال اطلاعاتی داشتید؟ سپس با توجه به این موضوع، نتایج را بررسی کنید. عموما چه نتایجی و با چه عناوینی در رتبه های بالا قرار گرفته اند.
بسیار مهم است به طور دقیق آنها را بررسی کرده تا بتوانید ارزش بهتری نسبت به آنها در صفحه خود ایجاد کنید. نقاط ضعف آنها را مورد هدف قرار داده و در صفحه ای که میخواهید ایجاد کنید، بهترین تجربه کاربری را ارائه دهید.
همچنین میتوان از برخی ویژگیهای SERP سرنخهای بیشتری برای هدف جستجو استنباط کرد. به عنوان مثال ، اگر نمایش باکس ” افراد همچنین میپرسند” نشان می دهد که این جستجو بیشتر اطلاعاتی است.
اگر تصاویر نمایش محصول وجود داشته باشد، جستجو احتمالاً معامله ای است. با این حال، این یک روش بیعیب و نقص نیست، بنابراین اطمینان حاصل کنید که تجزیه و تحلیل دقیقی روی تمام صفحات انجام دهید.
همچنین باید توجه داشته باشید که نیت جستجو لزوماً مشخص نیست بلکه میتواند کمی پیچیدهتر باشد. نیت جستجو میتواند مخلوط شود ، به عنوان مثال “مواردی که قبل از کار با آژانس سئو باید بدانید”. این جستجو عمدتا اطلاعاتی است، اما همچنین عناصر معاملاتی نیز در آن وجود دارد زیرا کاربر به دنبال خرید خدمات است.
بعد از تجزیه و تحلیل صفحات برتر در موتورهای جستجو، احتمالا اطلاعات زیادی کسب کردهاید؛ از جمله اینکه کدام یک از محتواها توانسته اند رتبه های بالایی کسب کنند.
زمانی که هدف خود از ایجاد پست وبلاگ، صفحات فرود، نحوه قالب بندی ویدئو و اینفوگرافیک مشخص کردید، باید برنامهریزی خوبی داشته باشید که چگونه میتوانید صفحه خود را متناسب با نیت جستجوی کاربر تنظیم کنید.
اگر راهنماهای “چگونه” رتبهبندی بالایی دارند، شما نیز متن خود را به همین شکل بنویسید. توجه کنید که باید ارزش بهتری از صفحات موجود در نتایج ایجاد کنید. در غیر این صورت، دلیلی برای رتبه گرفتن محتوای شما وجود ندارد؛ چون این اطلاعات از قبل در صفحه نتایج وجود دارند!
همچنین مناسب است که توضیحات متای خود را به نوعی تبلیغاتی ایجاد کرده تا کاربران با خواندن آن به کلیک کردن ترغیب شوند.
به عنوان مثال، اگر درباره یک راهنما مطلبی منتشر کرده اید، بهتر است توضیحات شما به این شکل باشد: این یک مطلب معمولی نیست بلکه در این راهنمای کامل با بهترین و مفیدترین توصیه ها آشنا خواهید شد که تاثیر بسیاری در موفقیت شما خواهند داشت.
همانطور که قبلا ذکر شد، نوشتن توضیحات مناسب میتواند به بهبود نرخ کلیک سایت شما کمک کند.
توجه به این نکته مهم است که نیت جستجو یک موضوع استاتیک نیست، بلکه با توجه به شرایط و زمان تغییر میکند.
این مسئله می تواند با گذشت زمان تغییر کند، بنابراین اگر متوجه کاهش رتبه در برخی از کلمات کلیدی شدید، اولین کار شما باید بررسی هدف جستجوی کاربر باشد؛ و در صورت لزوم مراحل فوق را تکرار کنید.
درک و تجزیه و تحلیل نیت جستجو در ایجاد محتوای شما تأثیر میگذارد و در نهایت به شما کمک میکند تا به سوالاتی که کاربران هدف شما به دنبال آن هستند پاسخ دهید.
امیدواریم با خواندن این مقاله از وبلاگ پارس ادوردز، شناخت خوبی از قصد جستجو یا Search Intent پیدا کرده باشید. خوشحال میشویم نظرات شما درباره این موضوع را بدانیم.