بهینه سازی کانال یوتیوب یکی از عوامل تاثیرگذار در افزایش نرخ کلیک و بهبود جایگاه شما در نتایج جست و جو است. این روزها، ویدیوها نقش بسیار مهمی در بازاریابی دیجیتال دارند و یوتیوب به خاطر اینکه بزرگترین کانال انتشار و پخش ویدیو است، محبوبیت روزافزونی دارد. در این مطلب چند نکته در مورد بهینه سازی کانال یوتیوب یاد میگیرید که به طور غیرمستقیم در رشد کسب و کار شما، تاثیرگذار است.
امروزه کانالهای یوتیوب بازدیدکننده و بیننده بیشتری از برنامههای تلویزیونی حتی در شلوغترین ساعت دارند. آمار و ارقام و تحلیل و بررسی آنها نشان میدهد که کاربران موبایلی یوتیوب دو برابر بیشتر از بینندههای عادی تلویزیون به محتوای ویدیوها توجه نشان میدهند.
نزدیک به ۷۰ درصد از افرادی که در یوتیوب حضور دارند، از این سرویس برای ارائه اطلاعات در مورد خریدهای خود استفاده میکنند. بازاریابان چطور میتوانند از ویدیو برای همراهی و هدایت مشتریان احتمالی در مسیر خرید، استفاده کنند؟
بهترین نقطه برای شروع، بهینه سازی کانال یوتیوب است.
بهینه سازی کانال یوتیوب، باعث میشود که کانال مرتبط با کسب و کار شما در نتایج جست و جو، جایگاه بهتری پیدا کند. این مورد هم برای کاربران اپلیکیشن است و هم برای کسانی که از طریق موتورهای جست و جو به یک ویدیو دستیابی پیدا میکنند.
امروزه تبلیغات در یوتیوب از محبوبیت بالایی برخوردار است. تبلیغ در یوتیوب یکی از جدیدترین و تاثیرگذارترین انواع تبلیغات اینترنتی است. با سیر تکاملی و تاریخچه تبلیغات آشنا شوید.
بعد از گوگل، یوتیوب بزرگترین موتور جست و جوی دنیا است. بنابراین بهینه سازی ویدیوها در این پلتفرم، تاثیر مستقیم و فواید بیشماری در بهینه سازی جایگاه شما در نتایج جست و جو دارد. در ادامه چند روش عالی برای بهینه سازی کانال یوتیوب را عنوان میکنیم که با کمک آنها تا جایی که امکانپذیر است، بازدید ویدیوها را افزایش دهید.
برای شروع باید بدانید که گوگل، مالک یوتیوب است. یوتیوب ارزش زیادی برای ویدیوهای باکیفیت قائل است و محتواهای مختلف را بر اساس الگوریتمهای پیچیده یادگیری ماشین رده بندی میکند. از آنجایی که یوتیوب نوار جست و جوی اختصاصی خود را دارد، چند فاکتور جست و جو در آن با فاکتورهای جست و جو در گوگل، تفاوت دارد. مهمترین چیزهایی که در رنکینگ یوتیوب تاثیرگذار هستند و باید آنها را بهینهسازی کنید، عبارتاند از:
بهینه سازی کانال یوتیوب باید بر این فاکتورهای تاثیرگذار در رنکینگ ویدیو، تمرکز داشته باشد. این عوامل بر حضور شما و جایگاه شما در نتایج جست و جو چه در موتورهای جست و جو و چه در خود اپلیکیشن، تاثیر میگذارند. در ادامه، چند روش برای بهینه سازی را عنوان میکنیم.
متادیتای داخل هر صفحه برای کانال یوتیوب هم درست مثل صفحات سایت عمل میکند. استفاده از کلمات کلیدی در ابتدای عنوانها میتواند تاثیری فوقالعاده داشته باشد. کلمات کلیدی را علاوه بر عنوان ویدیوها در عنوان و نام کانال هم میتوانید استفاده کنید.
در انتخاب کلمات کلیدی دقت کنید و کلمههایی که در حوزه فعالیت شما، بیشتر جست و جو میشوند، پیدا کنید. مثلا اسم کانال را به جای «اسم شرکت» بگذارید «اسم شرکت: کلمه کلیدی»
از کلماتی استفاده کنید که به خوبی زمینه فعالیت شما را نشان میدهد و اهداف کانال یا اهداف کسب و کارتان را مشخص میکند.
با بهینه سازی کانال خود این شانس را خواهید داشت تا سریع به تعداد ۱۰۰۰ سابسکرایبر برسید و درآمدزایی از این شبکه را آغاز کنید. پیشنهاد میکنیم دانش خود در زمینه کسب درآمد از یوتیوب را افزایش دهید.
صفحه درباره ما یکی از بخشهایی است که شرکتها و کسب و کارها درمورد استفاده از آن تردید دارند. بسیاری از بازاریابان تا به امروز نیز دقیقا نمیدانند که این صفحه را چطور پر کنند. آیا این قسمت به تاریخچه شرکت اختصاص دارد؟ آیا نوعی شعار است؟ آیا تمرینی برای برندینگ است؟ ایا اصلا پر کردن آن ضرورت دارد؟
نکتهای که در مورد صفحه درباره ما در یوتیوب باید بدانید این است که ۴۸ کاراکتر اول آن در نتایج جست و جوی یوتیوب به نمایش درمیآید. بنابراین پر کردن این قسمت ضروری است و به کاربران سایت نشان میدهد که رویکرد شما در ارائه محتوای ویدویی در یوتیوب چیست.
بقیه قسمتهای صفحه درباره ما نیز میتواند فرصت خوبی برای تشریح و توضیح اهداف و رویکرد کانال یوتیوب باشد. در این صفحه میتوانید به کاربران توضیح دهید که قصد دارید چه محتوایی را برای آنها تهیه و منتشر کنید. قرار دادن تعدادی از کلمات کلیدی در این قسمت از کانال هم میتواند تاثیر زیادی در بهبود و بهینه سازی کانال برای موتورهای جست و جو داشته باشد.
اگر در مورد کلمات کلیدی که میخواهید استفاده کنید شک دارید، میتوانید از بازارهای مختلفی برای پیدا کردن کلمه کلیدی مربوطه استفاده کنید. این ابزارها عبارتاند از گوگل سرچ کنسول، گوگل آنالایتیکس و یوتیوب آنالایتیکس که منابعی عالی برای پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب هستند. دنبال کلمات کلیدی که رقابت در آنها زیاد است، نروید.
در این قسمت از تنظیمات پیشرفته، شما ۱۰۰ کاراکتر در اختیار دارید تا تگهایی را به ویدیو اضافه کنید. این تگها در کانال یوتیوب درست مثل تگ در سایت عمل میکنند. ولی متاسفانه بسیاری از بازاریابان دیجیتال، به اندازه کافی به این تگها توجه نمیکنند. هدف از این تگها این است که بوتیوب و گوگل، سایت شما را برای سرچ شدن ایندکس کنند بنابراین هر چقدر که اطلاعات مرتبطتری در ویدیوها بگنجانید، نتیجه بهتری میگیرید.
فراموش نکنید که استفاده بیرویه از کلمات کلیدی دیگر جواب نمیدهد و سالها است که منسوخ شده است. در نتیجه فقط تگهایی اضافه کنید که برای محتوا ارزش آفرینی میکنند.
تریلر یوتیوب یا ویدیوی معرفی که در ابتدای کانال خود قرار میدهید، مثل فرش قرمز است. این ویدیو میتواند بینندگان شما را به دبنال کردن کانال تشویق کند. اگر به خاطر بیاورید در ابتدای مقاله هم گفتیم که تعداد دنبالکنندگان یک کانال، در رنگینگ آن کانال در صفحات جست و جو، یکی از عوامل تاثیرگذار است. به همین دلیل افزایش تعداد دنبال کنندگان یکی از مهمترین فاکتورهایی است که روی بهینه سازی آن باید تمرکز کنید.
این تریلرها در واقع یک ویدویی کامل برای معرفی کانال هستند. در واقع میتوان گفت که همان قسمت «درباره ما» است که به شکل تصویری و ویدیویی ارائه میشود.
البته این تریلرها فقط برای کاربرانی به نمایش درمی آید که جزو دنبالکنندگان کانال نیستند. در نتیجه لازم نیست که این ویدیو را متناسب با نیاز و درخواست دنبالکنندگان فعلی خود طراحی کنید. اطلاعات و پیامی که در این ویدیو میگنجانید باید برای کاربرانی باشد که با کانال شما آشنایی ندارند.
در واقع باید کاربران را متقاعد کنید که شما را دنبال کنند. مدت زمان ویدیوهای تریلر کانال معمولا ۳۰ تا ۶۰ ثانیه است و برای تهیه آن باید چند نکته کلیدی را در نظر بگیرید:
یکی از مهمترین فاکتورهای رده بندی ویدیوها، زمانی است که بیننده وقت صرف تماشای آن میکند یا زمان دیده شدن ویدیو. گاهی این فاکتور را با نام «حفظ مخاطب» میشناسند. بالا بودن زمان مشاهده ویدیو نشان میدهد که بینندهها محتوای ویدیو را ارزشمند میدانند و محتوای خوب باعث شده که در پیج ویدیو باقی بمانند.
بهترین راه برای سرگرم نگه داشتن کاربران این است که ویدیوهای طولانی تولید کنید. البته ویدیوهای طولانی که اطلاعات مهم و ارزشمندی داشته باشد و در تمام طول مدت ویدیو، محتوای جذاب و خوبی برای مخاطب داشته باشد. ویدیوهایی که بیشتر از ده دقیقه زمان داشته باشند، معمولا زمان مشاهده آنها بیشتر از ویدیوهایی است که اطلاعات بسیار زیادی را در مدت کوتاهی به مخاطب منتقل می کنند. میانگین زمان ویدیوهایی که در صفحه اول یوتیوب قرار دارند، ۱۴ دقیقه و ۵۰ ثانیه است. به همین دلیل باید ویدیوهای طولانی در مورد یک موضوع خاص، تهیه کنید.
در برخی دیوایسها حدودا سه نتیجه جست و جو در نتایج سرچ مشاهده میشود.
ویدیوهای آموزشی، زمان تماشای بیشتری دارند. چون این قبیل ویدیوها معمولا شامل اطلاعاتی ارزشمند و غنی هستند. توضیحات خوبی ارائه میکنند یا به سوالات رایج کاربران پاسخ میدهند. ویدیوهای آموزشی را بلندتر تهیه کنید و به تمام سوالات مخاطب جواب بدهید تا نظر آنها را جلب کنید.
همان طور که در مورد ویدیو تریلر هم عنوان کردیم که زودتر سر اصل مطلب بروید، در مورد سایر ویدیوها نیز ۱۵ ثانیه اول، اهمیت زیادی دارد. این ۱۵ ثانیه ایده آل ترین بخش از ویدیوها برای بهینهسازی است.
اما چرا این ۱۵ ثانیه تا این حد اهمیت دارد؟ چون کاربران معمولا در همان ۱۵ ثانیه اول است که تصمیم می گیرند یک ویدیو را تماشا کنند یا خیر. وقتی در ۱۵ ثانیه ابتدایی نظر بیننده را جلب کنید، زمان بازدید ویدیوها افزایش پیدا میکند و در نتیجه، جایگاه شما در رده بندی نتایج جست و جو، بهتر میشود.
برای تهیه ویدیوها و ۱۵ ثانیه ابتدایی، این ساختار را در نظر داشته باشید: اطلاع قبلی یا پیشنمایش، اثبات، اطلاع قبلی
اگر این ساختار را برای ۱۵ ثانیه ابتدای ویدیوها در نظر بگیرید، میتوانید نظر مخاطب را جلب کنید و زمان دیده شدن ویدیو را افزایش دهید. در نتیجه با این راهکارها، جایگاه شما در رده بندی نتایج جست و جوی یوتیوب، بهتر میشود.
لیست های پخش یا پلیلیست ها یک روش تاثیرگذار برای افزایش زمان بازدید ویدیوها است. در پلیلیستها وقتی یک ویدیو تمام میشود، یوتیوب به طور اتوماتیک کاربر را به ویدیو بعدی منتقل میکند. در واقع توجه مخاطب از یک ویدیو به ویدیوی جدید منتقل میشود.
تهیه کردن ویدیوهای دنبالهدار که در نهایت یک مجموعه بزرگتر و کاملتر را میسازند فرصتی به شما میدهند که محتواهای جزییتر و گستردهتر را با دقت بیشتری منتقل کنید بدون اینکه مجبور باشید همه اطلاعات را در یک ویدیوی خیلی طولانی منتقل کنید.
یکی دیگر از مزیتهای پلیلیستها این است که حجم فایلهایی که باید آپلود و دانلود شوند کمتر میکند. در واقع یک ویدیوی بزرگ و پرحجم را به ویدیوهای مستقل کمحجمتر تبدیل میکند. هر چقدر که حجم ویدیو کمتر باشد، آپلود کردن آن راحتتر میشود.
در نهایت به این نکته هم توجه کنید که یک ویدیوی یک ساعته میتواند تعداد محدودی لایک و کامنت و دنبالکننده جذب کند. ولی اگر همان ویدیوی یک ساعته به شش ویدیوی ده دقیقهای تبدیل شود، فرصت را برای لایک و کامنت بیشتر فراهم میکند.
این روش بهینهسازی باعث میشود که بتوانید بهتر اطلاعات را گردآوری و بررسی کنید. آمار را به طور جداگانه آنالیز و تحلیل کنید و در آینده، ویدیوها را مطابق با نیاز و سلیقه مخاطبان تهیه کنید.
آخرین تغییرات الگوریتمی در موتورهای جست و جوی گوگل، اکنون جنبهی پویاتری از محتواهای مختلف را مورد بررسی قرار میدهد. با توجه به الگوریتمهای جدید، ویدیوها، تصاویر و حتی متنهای ویدیوها نیز اکنون قابل کراول کردن است. هر چیزی که در یک ویدیو بیان میکنید به خصوص آنهایی که در زیرنویسها نیز گنجانده میشوند، از نظر فنی میتوانند بر جایگاه ویدیو در نتایج جست و جو، تاثیرگذار باشند.
علاوه بر اینکه کلمات کلیدی را در عنوان ویدیوها قرار میدهید، این کلمات را در طول ویدیو نیز تکرار کنید. این کار هم پیام شما را به خوبی به مخاطب منتقل میکند و هم از نظر موتورهای جست و جو، قابل توجهتر است.
گوگل در مسیر حرکت به سوی جستوجوی زبانهای طبیعی است یعنی محتواها را با توجه به کلمات کلیدی شنیداری نیز جست و جو میکند. در نتیجه استفاده از کلمات کلیدی در ویدیوها نشان میدهد که شما یک کاربر با محتوای بیربط نیستید و ویدیو دقیقا حول محور کلمات کلیدی میچرخد.
تعامل و مشارکت مخاطبان، یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در رده بندی نتایج جست و جو است. این فاکتور به موتورهای جست و جو کمک میکند تا بفهمند مخطبان یک کانال یوتیوب چقدر فعال هستند.
بهینه سازی و تلاش برای افزایش مشارکت مخاطبان باعث میشود که حضور شما در نتایج جست و جو بهبود پیدا کند. اما این کار را باید دقیق و اصولی انجام دهید.
فقط تهیه کردن محتوای خوب، کافی نیست. باید از طریق بیان و از طریق المانهای بصری از مخاطبان خود بخواهید که با شما و کانالتان تعامل بیشتری داشته باشند. میتوانید آنها را از روشهای مختلف تشویق کنید که تعامل داشته باشند مثلا:
یکی دیگر از عواملی که روز به روز بیشتر در رده بندی نتایج جست و جو در یوتیوب تاثیرگذار است و مهمترین فاکتور در بهینه سازی کانال یوتیوب به شمار میرود، تصاویر پیشنمایش خلاقانه یا تامبنیل برای ویدیوها است.
در سالهای اخیر تصاویر پیشنمایش ویدیوها تصاویر ثابت بودند ولی اخیرا به شکل انیمینش درآمدهاند و وقتی نشانگر موس را روی تصویر پیشنمایش ویدیو میبرید، تغییر میکنند.
اگر ویدیوی شما در صفحه اول نتایج جست جو قرار بگیرد، رقابت شدیدی بین شما و سایر ویدیوهای رقیب در خواهد گرفت. ویدیوهای دیگر ممکن است در جلب نظر مخاطب، موفقتر باشند. در چنین شرایطی چطور میتوانید مخاطبان و کاربران را وادار کنید که روی ویدیوی شما کلیک کنند؟
نکته کلیدی این است که در چنین شرایطی باید اولین برخورد کاربرد با ویدیو را به بهترین شکل ممکن برنامهریزی کنید. اولین برخورد، تصویر پیشنمایش ویدیو است. پس این تصاویر را جدی بگیرید و در زمینه بهینه سازی آنها تلاش کنید. کاری کنید که این تصاویر متمایز از سایر ویدیوها باشند و نظر مخاطب را جلب کنند.
بهینه سازی و شخصیسازی این تصویر پیشنمایش شامل موارد مختلفی است. از جمله اینکه برای تهیه آنها باید به این نکات توجه کنید:
همانطور که بازاریابان برای «کال تو اکشن» یا دعوت به عملها بهینه سازی نرخ تبدیل انجام میدهند، شما نیز باید همین کار را با تصاویر پیشنمایش ویدیوها انجام دهید.
اگر این تصاویر با مجموعهای از رنگهای خاص و عنوان مناسب همراه شوند، میتوانند نرخ کلیک را افزایش دهند. ترکیبی از طراحیهای خاص، متن، بخشی از ویدیو و تغییر دادن هر کدام و بررسی نحوه تاثیرگذاری هر طراحی، به شما کمک میکند که به بهترین شکل ممکن، تصاویر پیشنمایش ویدیوها را بهینهسازی کنید.
علاوه بر این فراموش نکنید که تصاویر پیشنمایش ویدیوها باید کاملا با ویدیو و محتوای آن هماهنگ باشند. اصلا از تله کلیک استفاده نکنید یعنی عنوان یا تصویری قرار ندهید که منجر به کلیک کردن کاربر روی ویدیو شود ولی محتوای متفاوتی دریافت کند.
بسیاری از مشکلات بخش بهینه سازی ویدیو که بازاریابان با آن مواجه هستند این است که اهمیت زیادی برای جنبههای بصری ویدیو قائلاند و تمرکز بیشتری روی جنبههای بصری محتوا دارند. ولی در مقابل، به متن توجهی نمیکنند.
شما در حال ساخت ویدیو هستید و قصد دارید ویدیویی بسازید که تاثیرگذاری قابل توجهی داشته باشد. ولی نباید فراموش کنید که متن، به اندازه ویدیو تاثیرگذار است و باید مکمل ویدیوها باشد.
داشتن لحن و زبان متقاعدکننده در متنها، افزایش نرخ کلیک را به دنبال دارد. به همین دلیل توجه کردن به لحن و زبان در انتخاب عنوان و توضیحات ویدیو، بسیار ضرورت دارد. توضیحات ویدیو نیز باید با زبانی متقاعدکننده و گیرا نوشته شود. در این قسمت، محدودیت تعداد کاراکتر دارید در نتیجه باید روی تک تک کلماتی که انتخاب میکنید، حساس باشید. هر کلمه باید در خدمت ارائه و معرفی اهداف ویدیو باشد.
ذکر کردن سال در عنوان و توضیحات ویدیو نیز میتواند نرخ کلیک را افزایش دهد. تاریخ نشان میدهد که محتوای شما هنوز مورد استفاده است یا اینکه آپدیت و بهروزرسانی شده است تا نظر مخاطب را جلب کند.
مثلا به جای این عنوان که «چطور ترافیک پست وبلاگ را افزایش دهیم؟» این عنوان را انتخاب کنید: «راهنمای سال ۲۰۱۸ برای ایجاد پست وبلاگ با ترافیک بالا». یا اینکه «چطور در سال ۲۰۱۸، پست وبلاگ را به یک پست پربازدید تبدیل کنیم؟»
بوتیوب برای عنوانها محدودیت کاراکتر ۱۰۰ کلمهای در نظر گرفته است ولی عنوانی که بیش از ۷۰ کلمه باشد معمولا در نتایج جستوجو، کوتاه میشود.
عناوین و عبارتهایی انتخاب کنید که خوانا باشند.
در ماه مه سال ۲۰۱۷، یوتیوب استفاده از حاشیهنویسی یا یادداشتهای داخل ویدیو را متوقف کرد. این ویژگی در دیوایسهای دسکتاپ، کارکرد خوبی داشت چون به تولید کنندگان ویدیوها اجازه میداد که برای بینندگان، با متن، بنر یا تصاویر امبد شده در ویدیو، محتوای بیشتری را مستقیما در ویدیو به اشتراک بگذارند.
با وجود این، در دنیایی که موبایل در آن الویت پیدا کرده است، این قبیل متنها و افزودنیها در صفحه نمایشهای کوچک، جایی ندارند. به خصوص در وبسایتهایی که رسپانسیو نیستند و در موبایل، نمایش مناسبی ندارند.
کارتها و اسکرینها میتوانند ۷ برابر حاشیهنویسیها کلیک بخورند و فرایند ایجاد آنها ده برابر سریعتر است.
با استفاده از اند اسکرینها میتوانید مخاطبان را به وبسایت یا شبکههای اجتماعی خود هدایت کنید.
استراتزی ویدیو مارکتینگ و تبلیغات ویدیویی ممکن است جزو الویتهای برنامههای تبلیغاتی بسیاری از برندها نباشد. ولی اگر ویدیویی در کانال یوتیوب خود دارید، حتی اگر یک ویدیو باشد، باید برای بهینهسازی آن تلاش کنید.
اگر در تولید و طراحی ویدیو سریع نیستید، میتوانید با ایجاد تغییرات کوچک در ویدیوهای قبلی، تاثیر بسیار زیاد و قابل توجهی در دیده شدن ویدیوها بگذارید. بهترین قسمت بهینه سازی کانال یوتیوب این است که با دانش کمی در مورد سئو میتوانید به راحتی این کار را انجام دهید.
بنابراین، همین الان کانال یوتیوب کسب و کار خود را بررسی کنید و بخشهای مختلف آن را بهینه سازی کنید.
منبع: brafton