در این مقاله سعی میکنیم مهم ترین و رایج ترین معیارهای گوگل ادز که کاربران پیگیری میکنند را با هم مرور کنیم. تبلیغات موفق با استراتژی انطباق تبلیغ با نیت و تمایل کاربر به وجود میآید.
با اینکه سنجش نیت و تمایل جستجوی کاربران کار دشواری است، اما حوزه تبلیغات دیجیتال، بازاریابان و تبلیغ کنندگان را قادر ساخته تا از داده های کاربران برای دریافت یک بینش دقیق تر استفاده کنند؛ و بتوانند تبلیغات گوگل را با نیازها و درخواست های آنها هماهنگ نمایند.
شاید هیچ پلتفرمی همچون گوگل ادز چنین قابلیتی را در اختیار کاربران قرار ندهد. البته نمیتوان با اطمینان این موضوع را بیان کرد؛ چون پلتفرم های تبلیغاتی هر روزه خدمات بهتری به کاربران ارائه میدهند. با اینکه سایر پلتفرم ها (بیشتر تبلیغات فیس بوک) میتوانند با گوگل هماهنگ شوند، اما گوگل هنوز هم جزو پیشروهای این صنعت است. و سهم عمده ای از بازار جستجو را در اختیار دارد.
همانطور که در آخرین نمونه گیری انجام شده توسط وب سایت Databox میبینید. سهم جستجو در سرتاسر وب به هم نزدیک نیست. در چنین شرایطی هیچ چیزی نشانگر قدرتمندتری از نیت کاربر و چیزی که به دنبالش هست نخواهد بود.
گوگل ادز یکی از پلتفرم های تبلیغاتی قدرتمند به هنگام بررسی و انطباق تبلیغ با نیت و تمایل کاربران است. کاربران نیز با این موضوع موافق اند. بر اساس داده های به دست آمده، گوگل ادز یکی از پلتفرم های پرکاربرد تبلیغاتی در میان سایر پلتفرم های موجود است و میتوان از آن به خوبی استفاده کرد.
برای درک بهتر اینکه چه معیارهایی برای پیگیری از اهمیت بیشتری برخوردار است، داده های کاربران را مورد بررسی قرار دادیم تا بتوانیم ۱۰ مورد از مهم ترین معیارهای گوگل ادز را بر اساس اطلاعات موجود به دست آوریم.
اگر بخواهید معیارهای زیر را در مورد گوگل ادوردز پیگیری کنید، میتوانید از قالب های رایگان موجود استفاده کنید و در عرض چند دقیقه داده های خود را تجسم نمایید. به طور کلی متریک ها یا معیارهای گسترده ای در گوگل ادز وجود دارند که در این مقاله از وبلاگ پارس ادوردز تلاش کرده ایم مهمترین آنها را به شما معرفی کنیم.
هر زمانی که تبلیغ شما از طریق گوگل یا شبکه گوگل در صفحه نتایج جستجو نشان داده میشود، این گزینه به عنوان Impressions یا بازدید در نظر گرفته خواهد شد.
اساسا، این معیار تعداد دفعاتی است که تبلیغ شما در صفحات نتایج یا وب سایت های مختلف دیده شده است. این گزینه واژه ای است که باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد زیرا تبلیغ شما تنها در صفحه نتایج جستجو نشان داده میشود و این موضوع بدین معنا نیست که کاربر روی آن کلیک کرده یا آن را مشاهده کرده است.
بسیار اهمیت دارد که میزان بازدید آگهی های خود را به صورت منظم مورد بررسی قرار دهید. توجه داشته باشید در صورتی که میزان نمایش آگهی شما بسیار بالاتر از کلیک روی آن باشد، این کار باعث میشود نمره کیفیت یا کوالیتی اسکور تبلیغات شما کاهش یابد.
این گزینه مقدار پولی است که شما بر روی کمپین تبلیغاتی خود صرف میکنید. از آنجایی که سیستم پرداخت گوگل ادز به صورت مزایده ای کار میکند، شما برای هر کلمه یا کمپین های آگهی نمایشی هزینه مشخصی را به ازای بازدید یا کلیک کاربر پرداخت میکنید.
این یکی از مهم ترین معیارهای گوگل ادز است و حتما باید به آن توجه کنید؛ به این دلیل که تاثیر مستقیمی روی کسب و کار شما دارد.
به عنوان مثال، شما میتوانید بررسی کاملی روی کلمات کلیدی انجام دهید تا هزینه های تبلیغات گوگل خود را کاهش دهید. به طور کلی، کلمات کلیدی میتوانند نقش عمده ای در افزایش یا کاهش هزینه هر کلیک تبلیغاتی داشته باشند.
علاوه بر آن، حضور رقبا نیز باعث میشود هزینه های شما نسبت به گذشته بیشتر شوند. همانطور که گفتیم در سیستم مزایده رقبا میتوانند با پیشنهادهای خود، به طور چشم گیری هزینه های تبلیغات را افزایش دهند. همچنین مانند گزینه قبل که معرفی کردیم، بهبود نمره کیفیت یا کوالیتی اسکور میتواند نقش عمده ای در تبلیغات ارزان گوگل ایفا کند.
در صورت نیاز میتوانید برای استراتژی مناسب هزینه های تبلیغاتی با کارشناسان پارس ادوردز تماس بگیرید.
کلیک زمانی محاسبه میشود که فردی بر روی متن تبلیغ شما کلیک میکند. باید توجه داشته باشید که اگر فردی بر روی تبلیغ شما کلیک کند و نتواند به سایت برسد، تعامل او دچار مشکل خواهد شد.
باید بدانید در صورتی که کاربران به صورت ناخواسته (مانند جابجا شدن المان ها) روی آگهی ها کلیک کنند و سریعا آنها را ببندند به عنوان کلیک فیک شناخته شده و در آمار کلیک ها محاسبه نمیشوند. بهتر است در تمامی کمپین های خود شرایطی را ایجاد کنید تا تعداد کلیک هایتان افزایش یابد. با انجام این کار، نرخ CTR (که تعداد کلیک ها بر اساس نمایش هاست) را افزایش میدهید.
توجه نمائید که هرچقدر تعداد کلیک های شما بیشتر باشد، به این معنیست که تبلیغ برای کاربران مناسب بوده و علاقه مند بوده اند تا اطلاعات آن را بخوانند. شما میتوانید از چندین روش متفاوت برای افزایش نرخ کلیک استفاده نمائید.
به عنوان مثال، تغییر در عنوان صفحه میتواند به جذابیت بیشتر نتیجه منجر شود و از نظر کاربران این یک نتیجه مناسب به نظر میرسد. اما این کار به تنهایی فایده ای ندارد، اگر صفحه شما اطلاعات کاملی را به کاربران ارائه ندهد.
همچنین میتوانید توضیحات دسکریپشن خود را مجاب کننده تر بنویسید و اینکه از افزونه های تبلیغاتی گوگل ادز استفاده کنید تا این عوامل باعث شوند کلیک های بیشتری نسبت به قبل یا نسبت به رقبای خود دریافت کنید. مثلا میتوانید از افزونه سایت لینک و Callout استفاده کنید تا متمایز تر از سایر نتایج در گوگل باشید.
فراموش نکنید که هرچقدر تعداد کلیک های شما بیشتر باشد، شانس بیشتری برای تبدیل کاربران به مشتری خواهید داشت؛ و از این رو، میزان درآمد نیز افزایش مییابد.
این معیار گوگل ادز بر اساس میانگینی است که برای هر کلیکی که بر روی تبلیغ کمپین شما انجام می شود محاسبه میگردد. میانگین CPC شما با تقسیم هزینه کلیک بر تعداد کل کلیک ها به دست میآید.
نحوه محاسبه میانگین هزینه به ازای کلیک به این صورت است. بیایید فرض کنیم که کمپین های تبلیغاتی گوگل ادز شما ۲ کلیک دریافت کرده است. یکی از آنها ۱۰ سنت و دیگری ۲۰ سنت هزینه داشته است.
بنابراین کل هزینه ۳۰ سنت است. زمانی که شما هزینه این ۲ کلیک (۳۰ سنت) را تقسیم کنید، میانگین هزینه به ازای کلیک ۱۵ سنت به دست میآید.
به طور کلی نیازی نیست که شما میانگین هزینه خود را محاسبه کنید، چون میتوانید این رقم را در بخش کمپین ببینید. علاوه بر اینکه CPC یکی از ۱۰ معیار مهم گوگل ادز شناخته میشود، به عنوان یکی از اصطلاحات گوگل ادز نیز به شمار میرود.
تبدیل زمانی محاسبه می شود که کاربر بر روی تبلیغ کلیک می کند و سپس فعالیتی که مدنظر شماست را انجام می دهد. مثلا از صفحه خاصی بازدید میکند یا در خبرنامه محتوایی شما ثبت نام میکند.
همچنین تبدیل میتواند به این معنی باشد که کاربر بعد از کلیک روی تبلیغ و وارد شدن به سایت، یک محصول خریداری کند یا اینکه یک اپلیکیشن موبایلی نصب کند. شما میتوانید از طریق گوگل ادز کاربرانی را که با توجه به معیارهای شما به مشتری تبدیل شده اند را ردیابی کنید.
بررسی نرخ تبدیل، اطلاعات مختلفی در اختیار تبلیغ دهندگان قرار میدهد که کمک میکند تا عملکرد کمپین های خود را مورد بررسی قرار دهند. این موارد به صورت زیر هستند:
به صورت کلی در گوگل ادز میتوانید هزینه های خود را بر اساس تبدیل کاربران به مشتری ایجاد کنید تا کسب و کار شما بیشترین مشتریان ممکن را بدست آورد. شما میتوانید در زمان اجرایی کردن کمپین تبلیغاتی خود در بخش Bidding، روی Conversion تمرکز کنید و حتی هزینه ای را برای هر اقدام کاربر تعیین نمائید.
شما میتوانید به طور کامل راهنمای گوگل درباره تحلیل نرخ تبدیل را بخوانید.
این گزینه تعداد کل بازدیدهاست که بر اساس هر کمپین گوگل ادوردز تعیین می شود. بررسی این گزینه میتواند برای تعیین موضوع و کلمات کلیدی که حجم خوبی دارند و تبلیغاتی که برای کسب نتیجه ضروری هستند مفید باشد.
با توجه به اینکه ایمپرشن به عنوان یکی از مهم ترین معیارهای گوگل ادز شناخته میشود، دو بار در این مقاله به آن اشاره شده و اکنون میدانید که اهمیت بالایی دارد.
توصیه میکنیم آمارهای اکانت گوگل ادز خود را به صورت پیوسته مورد بررسی قرار دهید. در صورتی که مشاهده کردید تعداد زیادی از ایمپرشن ها از دست رفته اند، ممکن است مشکلی در کمپین شما به وجود آمده باشد. موارد زیر را اجرا کنید تا از کم شدن تعداد بازدیدها جلوگیری کنید.
ممکن است به دلیل بودجه محدود برخی از Impressions را از دست بدهید. از طریق Ads Manager میتوانید وضعیت بازدیدهای خود را مورد بررسی قرار دهید. به عنوان مثال، اگر بر اساس جایگاه تبلیغاتی برخی از بازدیدها را از دست بدهید نمودار به رنگ زرد بوده و اگر این اتفاق بر اساس کم بودن بودجه باشد، رنگ آبی را مشاهده خواهید کرد.
به طور کلی اگر ایمپرشن های زیادی را از دست میدهید، چهار روش زیر را دنبال کنید:
شما میتوانید در دوره رایگان آموزش گوگل ادز پارس ادوردز تمامی این موارد را با استفاده از ویدیوهای دوبله شده یاد بگیرید.
گروه تبلیغاتی یا ادگروپ، گروهی از تبلیغات است که مجموعه مشترکی از کلمات کلیدی را هدف قرار میدهند. اگر بخواهیم به زبان ساده تر توضیح دهیم، ادگروپ ها، تبلیغات شما را در بر میگیرند. به این معنی که اگر بخواهید دو تبلیغ با کلمات “استخر بادی” و “استخر پیش ساخته” ایجاد کنید، میتوانید این دو گزینه را در یک ادگروپ قرار بدهید.
دقت کنید که نرخ کلیک یا CTR میتواند به صورت مستقیم در رتبه تبلیغاتی و نمره کیفیت کمپین شما داشته باشد. در صورتی که تعداد ایمپرشن شما نسبت به کلیک ها خیلی بالاتر باشد، میتواند به معنی نامرتبط بودن تبلیغ باشد و احتمال دارد جایگاه تبلیغاتی شما افت کند.
بهتر است ادگروپ های شما با کلمات کلیدی ارتباط داشته باشند تا نتایج تبلیغاتی بهتری به کاربران ارائه شود. به عنوان مثال، میتوانید از عناوین جذاب و مرتبط استفاده کنید و همچنین استفاده از افزونه های تبلیغاتی مانند سایت لینک روی نرخ کلیک بالاتر تاثیر گذار است.
علاوه بر آن، در بخش توضیحات آگهی تبلیغاتی میتوانید توضیحات متقاعد کننده ای ارائه کنید تا کاربر به کلیک کردن روی نتیجه مجاب شود.
این گزینه نرخ کلیک طبقه بندی شده بر اساس کمپین است. بررسی این گزینه به شما کمک میکند کمپین، کلمه کلیدی یا گروه تبلیغاتی که بیشترین تعامل را ایجاد کرده شناسایی کنید.
نرخ بالای کلیک بر اساس کمپین به این معنی است که کاربران آگهی های شما را کاربردی و مرتبط دانسته اند. این موضوع میتواند به جایگاه تبلیغاتی بهتر نسبت به هر کمپین شما منجر شود.
بر اساس این نرخ میتوانید مشخص کنید که کدام کمپین ها عملکرد عالی داشتند و کدام یک از کمپین ها نیاز به بهبود یا تغییرات دارند. هرچقدر کلمات کلیدی و تبلیغات شما نسبت به یکدیگر و کسب و کار شما مرتبطتر باشند، کاربران انگیزه بیشتری برای کلیک روی آن نتایج خواهند داشت.
همچنین شما میتوانید بر اساس انواع کلمات کلیدی گوگل ادز، روی بهبود نرخ کلیک کمپین های خود تاثیر بگذارید. توصیه میکنیم برای اطلاعات بیشتر مقاله لینک شده را مطالعه نمائید.
این گزینه مقدار میانگینی است که برای هر تبدیل از کمپین تبلیغاتی پرداخت کرده اید. این مقدار با تقسیم هزینه کلی تبدیل بر تعداد کل تبدیل ها به دست میآید. همانطور که در گزینه ۴ میانگین هزینه به ازای هر کلیک را مشخص کردیم.
به خاطر داشته باشید تبدیل ها، فعالیت هایی هستند که شما در کمپین خود تنظیم میکنید و برای کسب وکارتان از اهمیت زیادی برخوردار هستند.
هزینه به ازای کسب هر مشتری یکی از داده های مهم برای هر کسب وکاری است زیرا به افراد کمک می کند مقدار هزینه ای که برای تبدیل نهایی صرف می کنند را تعیین نمایند.
در معیارهای ۷ و ۸ این مقاله درباره نرخ تبدیل صحبت کردیم، اما آن موارد درباره کلیک های ادگروپ و کمپین ها بود. در آخرین گزینه از معیارهای گوگل ادز به طور کلی درباره نرخ کلیک یا CTR صحبت میکنیم.
نرخ کلیک شما نسبت کلی است که افراد تبلیغ شما را دیده اند و روی آن کلیک کرده اند. این عدد با تقسیم تعداد کلی کلیک های تبلیغ بر تعداد کل بازدیدها به دست میآید.
CTR برای تبلیغات شما بسیار مهم است، چون به طور مستقیم روی نمره کیفیت یا کوالیتی اسکور تاثیر میگذارد. نرخ کلیک بالا باعث میشود که شما نمره کیفیتی بالایی نسبت به رقبا کسب کنید. همچنین این میزان به شما اجازه میدهد جایگاه تبلیغاتی بهتری با هزینه اندک داشته باشید.
طبق گفته Wordstream، نرخ معمول CTR در تبلیغات سرچ نزدیک به ۲ درصد است و این رقم برای آگهی های دیسپلی ۰.۳۵ درصد است. همچنین نرخ کلیک مناسب و عالی در کمپین سرچ حدود ۴.۵ درصد بوده و برای کمپین های دیسپلی بین نیم تا ۱ درصد است.
در این مقاله ۱۰ معیار گوگل ادز را شناختید و اکنون میدانید که در عملکرد تبلیغاتی شما تاثیر گذار هستند. توصیه میکنیم به این موارد در زمان اجرای تبلیغات و بهینه سازی توجه کنید. در این صورت شانس بالاتری برای جذب مشتری خواهید داشت.
میتوانید با پیشنهاد قیمت بهتر از رقبا ایمپرشن های بیشتری کسب کنید و با استفاده از عناوین جذاب، توضیحات دسکریپشن، افزونه های تبلیغاتی، مرتبط بودن ادگروپ ها و کلمات کلیدی و … میزان بازگشت وجه بالایی را از کمپین های تبلیغاتی خود کسب نمائید.
امیدواریم که اطلاعات مناسبی از این مطلب بدست آورده باشید. فراموش نکنید که نظرات و پیشنهادات خود را درباره این نوشتار اعلام نمائید.
منبع: databox.com