همانطور که میدانید هر روزه اپلیکیشن های زیادی دانلود و نصب می شوند. اما حقیقت این است که بسیاری از آنها پاک می شوند و هرگز مورد استفاده قرار نمی گیرند. در این صورت شما میتوانید از بازاریابی اپلیکیشن یا اپ مارکتینگ برای بازگرداندن کاربران از دست رفته استفاده کنید. در ادامه توضیحاتی درباره آن ارائه میکنیم.
طبق تحقیقات جدیدی که گوگل انجام داده، مشخص شده که مردم چگونه اپلیکیشن ها را پیدا می کنند و از آنها استفاده می کنند. مطلب مهم تری که در این تحقیق مشخص شده، این است که برند های معتبر و سایر شرکت ها چه اقداماتی را باید انجام دهند.
بازاریابی اپلیکیشن یا اپ مارکتینگ به یک برنامه تلفن همراه اشاره دارد که میتواند در دستگاه های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. این روش برای جذب بیشترین تعداد کاربر ممکن برای یک اپ به کاربرده میشود.
اپلیکیشن ها معمولا در طرح های مختلفی در دسترس هستند و معمولا عملکردهای بسیار ویژه ای دارند که کاربران آنها را مفید میدانند. اما قبل از اینکه آنها توجه کاربر را جلب کنند، باید بازاریابی برای آنها انجام شود. در بسیاری از موارد این کار توسط یک آژانس متخصص انجام میشود. شما شما میتوانید با رعایت چند قانون اساسی بازاریابی اپلیکینش را خودتان انجام دهید.
دفعات بسیاری پیش آمده که قبل از خارج شدن از خانه برای مراجعه به محل کار وارد یک اپلیکیشن تلفن همراه شده باشید. حالا این می تواند یک شبکه اجتماعی، برنامه تناسب اندام و … باشد.
امروزه برنامه های تلفن های هوشمند بخشی از زندگی ما را تشکیل می دهند و افراد به طور متوسط ۳۰ ساعت در ماه را به آنها اختصاص می دهند. این رقم بسیار زیادی بوده و جالب است بدانید که همواره رو به افزایش است.
بنابراین برای رشد برند و کسب و کارتان بهتر است که بازاریابی اپلیکیشن را به یکی از اصلی ترین فعالیت های مجموعه خود تبدیل کنید. اپلیکیشن ها تاثیرات مهمی در زندگی ما دارند؛ به عنوان مثال، شما می توانید با برنامه ها اطلاعات مفیدی کسب کنید و یا تقریبا هر محصولی که دوست دارید را بخرید.
اپ مارکتینگ همواره راهی قدرتمند برای برندها بوده تا بتوانند روابط عمیق تری را با مشتریان خود برقرار کنند.
بازاریابی اپلیکیشن یک رسانه تبلیغاتی جذاب است که می تواند تجربه آفلاین یک برند را به حد اعلی برساند. به عنوان مثال، پیشنهادات ویژه فروشگاه و تجارت الکترونیکی برخی از امکانات اپ بوده و امکانی را ایجاد می کند تا یک برند به راحتی بتواند به مشتریان وفادار خود کمک کند.
امروزه اپلیکیشن ها در کنار وب سایت ها قرار گرفته و برای مصرف کنندگان و بازاریابان از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.
بنابراین سوالی که پیش می آید این است که اپلیکیشن ها چگونه دیده می شوند و برند ها چه اقداماتی را می توانند انجام دهند؟ گوگل برای اینکه متوجه شود مصرف کنندگان چگونه از اپلیکیشن ها استفاده می کنند، تحقیقاتی را به همراه “Ipsos MediaCT” انجام داده است.
با بررسی افرادی که از برنامه های منحصر بفرد گوشی های هوشمند استفاده کرده اند، بینش های جدیدی درباره آنچه کاربران را برای نصب و تعامل با اپلیکیشن تشویق می کند، کشف شده است. به عنوان مثال، یک اپلیکیشن در بین ۴ برنامه نصب شده، هیچ وقت مورد استفاده قرار نمی گیرد. بنابراین، باید بدانید که چه عواملی باعث می شود افراد از یک برنامه استفاده نکنند.
در این مطلب ما عمیق تر به این بینش ها می پردازیم تا بتوانید یک استراتژی موثر بازاریابی برای اپلیکیشن برنامه ریزی کنید. دو نکته اساسی در این استراتژی افزایش آگاهی از برنامه و نگه داشتن مخاطب در اپلیکیشن است.
بازاریابان ممکن است تصور کنند که مصرف کنندگان برای پیدا کردن اپلیکیشن های جدید به یک فروشگاه برنامه یا اپ استور مراجعه می کنند. در واقع، ۴۰ درصد از افراد برای نصب برنامه جدید جستجو می کنند.
این فروشگاه های آنلاین روشی محبوب برای یافتن برنامه های جدید از جمله بروزترین بازی ها، برنامه های تناسب اندام، پخش موسیقی و موارد دیگر هستند. البته باید بدانید که فروشگاه های آنلاین تنها راه کشف اپلیکیشن نیستند. برای اثبات این حرف، مقاله افزایش نصب اپلیکیشن پارس ادوردز را معرفی می کنیم.
افراد هنگام استفاده از تلفن های هوشمند خود، در مورد برنامه ها اطلاعات کسب می کنند. وقتی که مشغول استفاده از یک اپ هستند، یا جستجوی خاصی انجام می دهند، تماشای یک فیلم از یوتوب یا آپارات، و موارد بسیاری پیش آمده که افراد در هنگام گشت و گذار در وب سایت ها با یک اپلیکیشن کاربردی مواجه شده اند.
راه های گسترده ای برای معرفی اپلیکیشن وجود دارد که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
طبق گفته وب سایت فوربز، ۶۵ روش برای معرفی اپلیکیشن وجود دارد. در این مقاله من تمامی آنها را معرفی نمیکنم. بهترین روش ها برای اپ مارکتینگ را در اختیار شما عزیزان خواهیم گذاشت.
حتی ممکن است که در زمان استفاده نکردن از تلفن همراهتان نیز با یک اپلیکیشن کاربردی آشنا شوید. بگذارید با یک مثال راه های معرفی اپلیکیشن این را توضیح دهم:
بدون شک برای شما پیش آمده که در حال تماشای برنامه مورد علاقه تان مانند فوتبال، فیلم و … هستید. در تبلیغات، به شما یک اپلیکیشن کاربردی معرفی می شود که تا به حال درباره آن خبر نداشته اید و آن را ندیده اید.
با خودتون میگید که چقدر برنامه خوبیه. می خوام حتما دانلودش کنم. این یکی از مواردی است که امکان آشنا شدن شما با یک برنامه کاربردی را فراهم می کند. اکنون که راه های معرفی اپلیکیشن را به خوبی متوجه شدید، میدانید که مردم چگونه برنامه های جدید و یا قدیمی را پیدا می کنند.
طبق تحقیقاتی که گوگل انجام داده، جستجو منبع اصلی کشف برنامه های تلفن همراه است. آمارها نشان می دهد که به طور میانگین یک کاربر در بین ۴ کاربر، از طریق جستجو برنامه ای را پیدا می کند. جستجو در وب یکی از بهترین راه های پیدا کردن اپلیکیشن است.
به عنوان مثال، شما می خواهید که در سریع ترین زمان ممکن قبوض خود را پرداخت کنید. بلافاصله پس از جستجو با اپلیکیشن های متنوعی روبرو خواهید شد و مسلما برای رفع نیاز خود یکی از آنها را دانلود می کنید.
پیدا کردن اپلیکیشن از طریق موتور جستجو برای برنامه های محلی و نزدیک به موقعیت افراد نیز رایج است. علاوه بر آن، اپلیکیشن های مختلفی هستند که می توانند به شما در زمان سفر به یک کشور انگلیسی زبان کمک کنند.
جالب است بدانید که ۲۶ درصد از افراد برای برنامه های محلی، ۵۹ درصد برای ابزار و ۳۰ درصد برای پیدا کردن اپلیکیشن های سفر، در گوگل جستجو کرده اند. بنابراین، همیشه به این موتور جستجوی قدرتمند اهمیت دهید و اقداماتی را برای بهینه سازی آن در نظر بگیرید.
به طور کلی مردم تنها برای پیدا کردن اپلیکیشن های جدید به موتور جستجو متوسل نمی شوند؛ بلکه در بیشتر موارد آنها به دلیل تبلیغات، برنامه ها را دانلود می کنند. آنها موثرترین قالب های تبلیغاتی برای دانلود برنامه ها به شمار می روند.
از بین افرادی که اپلیکیشنی را بر اساس تبلیغی در تلفن هوشمندشان دانلود کرده اند، ۵۰ درصد آنها اعلام کرده اند که از طریق یک آگهی جستجو این کار را انجام داده اند.
این تغییر در چگونگی یافتن برنامه های جدید، راهی را برای بازاریابان ایجاد کرده تا در رویدادهای خود تجدید نظر کنند. بنابراین دلیل خوبی است که از موتور جستجو برای بیشتر دیده شدن اپ خود استفاده کنید.
تبلیغات اپلیکیشن در موتور جستجو فقط دیده شدن برنامه را افزایش نمی دهد، بلکه با وارد کردن کاربران به آدرس مورد نظرشان، برنامه کاربردی را نیز به آنها معرفی می کند.
این کار بدان معنی است که اپلیکیشن شما برای کابرانی که به دنبال یک برنامه منحصر بفرد هستند، متمایز است.
با گزارش (Statista) در جهان بیش از ۳ میلیون برنامه تلفن همراه برای دانلود در دسترس است. بنابراین، امروزه بازاریابی اپلیکیشن یا اپ مارکتینگ از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و بهتر است که استراتژی مناسبی در این زمینه ایجاد کنید. اما سوال اینجاست که چگونه می توانید اپلیکیشن خود را به همگان معرفی کنید؟
به عنوان مثال، می توانید با تمرکز ارتقاء برنامه خود بر روی تجربه مصرف کنندگان، آمار دیده شدن و دانلود را افزایش دهید. برای اینکار می توانید از کمپین های تبلیغاتی گوگل ادز استفاده نمائید.
به این ترتیب، ممکن است مخاطبان در زمان پیدا کردن برنامه جدید، با اپ شما نیز آشنا شوند. علاوه برجستجو، گسترش تبلیغات شما می تواند به افراد در پیدا کردن برنامه ها کمک بسزایی کند.
بسیار مهم است که استراتژی بازاریابی مناسبی برای معرفی اپلیکیشن خود انتخاب نمائید. یکی از موارد مهم این نوع بازاریابی، ریمارکتینگ است. چون استفاده کنندگان برنامه های تلفن به سرعت علاقه خودشان به یک اپ را از دست می دهند.
به عنوان مثال، مردم برای سهولت در امور روزانه خود به اپلیکیشن ها روی می آروند و اگر در خدمت هدف خاصی باشد، بیشتر از آنها استفاده می کنند.
تحقیقات گوگل نشان می دهد که از هر سه نفر، دو نفر آنها برای ساده تر شدن کارهای زندگی شان از برنامه ها استفاده می کنند. به عنوان مثال، اپلیکیشن اسنپ امکانات مختلفی از جلمه حمل و نقل، خورد و خوراک و بلیط هواپیما را در اختیار کاربران قرار می دهد و باعث می شود که زندگی آنها راحت تر از قبل شود.
علاوه بر آن، اپلیکیشن ها برای خرید مشتری نیز می توانند بسیار مفید باشند. در حقیقت ۵۰ درصد افراد از برنامه های خرید استفاده می کنند تا اطلاعاتی در مورد یک کسب و کار یا محصول کسب کنند. و حتی بلافاصله برای خرید اقدام کنند.
نکته مهم این است که ممکن است برنامه ها پس از دانلود بلافاصله حذف شوند. ۳۸ درصد از افراد مورد بررسی گوگل گفته اند که حاضرند در صورت نیاز برای خرید، برنامه تلفن همراه آن کسب و کار را دانلود کنند. با این وجود پس از اتمام خرید، نیمی از افراد برنامه دانلود شده را حذف می کنند.
بنابراین، بهتر است در مورد استراتژی که در وهله اول کاربران را به خود جذب می کند، فکر کنید. چگونه برندها می توانند اطمینان حاصل کنند که برنامه های آنها نه تنها یک بار بلکه مجددا مورد استفاده قرار بگیرد؟ جواب ساده است: ارزش و کاربردی بودن اپلیکیشن خود را ثابت کنید.
برندها می توانند در صورت ارائه ارزش واضح، از سردرگم شدن کاربران جلوگیری کنند. امروزه اپلیکیشن های متنوعی در کشورمان چنین امکاناتی را برای کاربران خود در نظر گرفته اند. به عنوان مثال، اپلیکیشن روبیکا امکانات متنوعی را برای مصرف کنندگان در نظر گرفته و استفاده از آن بسیار ساده است.
کاربران اپلیکیشن به یک انگیزه نیاز دارند تا بتوانند دوباره به برنامه ای که پاک کرده اند بپیوندند. و البته همیشه روش هایی برای جلب مجدد کاربران به اپ ها وجود دارد. ۳۰ درصد از افراد مورد بررسی شرکت گوگل اعلام کرده اند که اگر به آنها تخفیف مناسبی پیشنهاد شود، حاضر هستند دوباره برنامه را نصب کنند و از آن استفاده کنند.
با این روش بازاریابی اپلیکیشن می توان تقریبا یک چهارم استفاده کنندگان را بازگرداند. این امر به ویژه در مورد دسته بندی های مسافرتی و خرده فروشی صدق می کند. بنابراین بسیار مهم است که ارزش واقعی برنامه خود را با اپ مارکتینگ اطلاع رسانی کنید.
تبلیغات ریمارکتینگ می تواند به کاربران ارزش اپلیکیشن شما را یادآوری کند و آنها را به استفاده دوباره از برنامه تشویق کند. فردی را در نظر بگیرید که می خواهد برای شرکت در ماراتن آماده شود و حتما به یک جفت کفش نیاز دارد؛ بنابراین او به جستجوی “کفش دو” می پردازد.
همچنین در نظر بگیرید که این فرد یک اپلیکیشن خرید بر روی تلفن هوشمند خود نصب کرده که در تابستان گذشته برای پیدا کردن یک “ژاکت سبک وزن” از آن استفاده کرده بود. بدین ترتیب این برنامه می تواند با تخفیف یا تبلیغ، به مصرف کننده یادآوری کند که به راحتی می تواند خریدش را انجام دهد.
در نهایت، برند ها می توانند با درگیر کردن مخاطبان خود در زمان مناسب با محتوایی که برای آنها مهم است، اپلیکیشن مورد نظرشان را بیشتر قابل دیدن کنند.
بازاریابی اپلیکیشن یا اپ مارکتینگ می تواند تاثیر مثبتی روی کسب و کار شما داشته باشد. در صورتی که این کار را به درستی انجام دهید، باعث زیر و رو شدن تجارت می شود. نکته مهمی که باید روی آن تمرکز داشته باشید، این است که برنامه تلفن همراه خود را برای استفاده کاربران به ساده ترین شکل ممکن طراحی کنید تا پس از نصب، بلافاصله آن را حذف نکنند.
البته ساده بودن به این معنی نیست که از امکانات دیجیتال استفاده نکنید، بلکه به این معنی است که کاربران بتوانند به راحتی از برنامه استفاده کنند.
همانطور که در بالا اشاره شد، دیده شدن اپلیکیشن ها فقط از طریق فروشگاه های برنامه نبوده و بسیاری از افراد با جستجو در موتور گوگل برنامه مورد نظرشان را می یابند.
بنابراین بهتر است اپ خود را به بخش قابل قبولی از این ترافیک معرفی کنید. فراموش نکنید که ارزش برنامه خود را به کاربران بگویید و البته از تکنیک های مفید مانند تخفیف و تبلیغ نیز استفاده نمائید.
همچنین در انتهای مطلب شما را دعوت میکنم تا مطلب تبلیغات درون برنامه ای را مطالعه کنید، چونکه برای بازاریابان یک ضرورت به شمار می رود.
آدرس وب سایت منبع: Thinkwithgoogle