صاحبان کسب و کار به طور مستمر در نظر دارند که تجارتشان به همگان نمایش داده شود. به همیل دلیل ما در این مقاله ۱۰ راه برای افزایش آگاهی از برند را معرفی می کنیم.
آگاهی از برند، کلید اصلی برای کسب ارزش بیشتر به شمار می رود. با انتخاب درست این استراتژی می توانید از رقیبان سبقت گرفته و نام برند خود را در ذهن مخاطبین قرار دهید.
روش های اختصاصی متعددی وجود دارد که با استفاده از آنها بتوانید برندسازی انجام دهید. شما می توانید از این ۱۰ راه که به شما معرفی میکنیم برای افزایش آگاهی از برند خود استفاده کنید.
در صورتی که بتونید فضایی ایده آل برای کاربر و نیازهایی که داره ایجاد کنین، بیشتر آنها مشتاقانه برای برند شما تبلیغ می کنن. خیلی وقت ها ممکنه این تبلیغات به صورت آنلاین انجام نشه و به این نوع تبلیغات بازاریابی دهان به دهان گفته میشه.
مثلا من خودم با پیشنهاد چنتا از دوستام تصمیم گرفتم که از خدمات دیجیکالا استفاده کنم و خریدهای خودم رو آنلاین انجام بدم.
پس اجرای برنامه های ریفرال استراتژی مناسبی برای افزایش آگاهی از برند محسوب میشه.
به عنوان مثال، من پست های زیادی راجع به تعریف افراد از برندها شنیدم؛ البته برعکسش هم وجود داشته که برخی از دوستانم به انتقاد از کسب و کارها پرداختن.
بنابراین لازم است که فعالیت خود را به درست ترین شکل ممکن انجام دهید و به دلیل نداشتن رقیب، مشتریان خود را خشمگین نکنید. قدرت بازاریابی دهان به دهان را دست کم نگیرید؛ همانطور که می تواند به برند شما اعتبار بدهد، همانطور هم می تواند سرمایه گذاری شما را نابود کند.
حتما شنیده اید که محتوا پادشاه است؛ اما به عقیده من، محتوا سرزمین پادشاهی است. در حال حاضر متن بر این سرزمین حکومت می کند، اما شاهزاده های حال حاضر و پادشاه های آینده (ویدیو و پادکست) به زودی سلطه خود را شروع خواهند کرد. درباره بازاریابی محتوا بیشتر بخوانید.
برای اینکه بتوانید به مخاطبین بسیاری دسترسی داشته باشید، نیاز است که محتوای اختصاصی و متقاعد کننده تولید کنید. اگر وب سایت خود را به تازگی راه اندازی کرده اید و پست های شما دیده نمی شود، توصیه می کنیم از پست های مهمان سایت های پربازدید استفاده کنید و آگاهی از برند خود را افزایش دهید.
لازم است که ابتدا مخاطب هدف خود را شناسایی کنید و دقیقا بدانید که برای چه اشخاصی با چه علایقی محتوا تولید می کنید. پس از اینکه مخاطبین را شناختید، لازم است که اهداف خود را مدنظر قرار دهید.
به عنوان مثال، اگر شما یک شرکت دیجیتال مارکتینگ راه اندازی می کنید، ابتدا باید اهداف خود را روی آگاهی مخاطبین قرار دهید تا اعتماد آنها نسبت به شما افزایش یابد. سپس میتوانید اهداف ارائه خدمات خود را نهایی کنید.
محتوای شما باید خلاقانه و با توجه به علایق مخاطبین شما ایجاد شود. در محتوا حتما به تخصص برند خود اشاره کنید. همچنین محتوای خود را در شبکه های اجتماعی و در مقاله هایی به عنوان پست مهمان منتشر کنید. همچنین تبلیغات در شبکه های اجتماعی میتواند یکی از بهترین روش ها محسوب شود.
به عنوان مثال، ویرگول یک وب سایت مناسب برای ایجاد پست مهمان و افزایش آگاهی از برند به شمار می رود.
اگر در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعال باشید، حتما با اینفوگرافیک های جذاب مواجه شده اید. این ویژگی های اطلاعاتی توجه کاربر را به خود جلب می کنند و حتی ممکن است متوجه نشوید که چند دقیقه است به آنها خیره شده اید.
به عنوان مثال، وب سایت Easel از یک اینفوگرافیک جالب استفاده کرده و درباره مزیت های قهوه توضیحاتی ارائه داده است. ایده خلاقانه ای که طراحی کرده اند برای تشویق کاربران به استفاده از قهوه واقعا ایده آل است.
جدا از جذابیت باید سعی کنید که اینفوگرافیک شما اطلاعات مفیدی را به کاربر ارائه کند و تنها جنبه تبلیغاتی نداشته باشد. در صورتی که از اینفو استفاده کنید میتونید مهمترین اطلاعات مورد نظرتون رو با فضایی منحصر بفرد به مخاطبین هدفتون ارائه کنین.
اینفوگرافیک میتونه یکی از راحت ترین و بهترین گزینه ها برای منتشر شدن و دست به دست شدن تو شبکه های اجتماعی باشه. لینک های با ارزشی که از این ویژگی کسب می کنید، یک راه مناسب برای افزایش آگاهی از برند است.
یکی از راه های آسان برای افزایش آگاهی از برند استفاده از تبلیغات گوگل است. غول مارکتینگ دنیا به شما اجازه می دهد با پرداخت هزینه ای به ازای هر کلیک کاربر، سایت خود را بالاتر از نتایج ارگانیک قرار دهید.
به زبان ساده تر:
با تبلیغات گوگل رقابت با سایت های بزرگ امکان پذیر است و شما در کنار کسب درآمد میتوانید سایت خود را بهینه سازی کنید.
حداقل هزینه ای که برای هر کلیک می پردازید از یک سنت آغاز می شود و با توجه به رقابت کلمات کلیدی و حضور رقبا این رقم افزایش می یابد. به طور میانگین برای هر کلیک در ایران بین ۵ تا ۶ سنت هزینه می شود.
طبق تحقیقی که جی ادز انجام داده، به طور میانگین بیش از ۱۴ درصد از کاربران ایرانی روی تبلیغات گوگل کلیک می کنند. بنابراین شانس کسب و کار شما برای کسب درآمد از تبلیغات بالاست و علاوه بر آن، برند شما نیز بیشتر دیده می شود.
همکاری محلی به ارتباط اجتماعی کسب و کار شما کمک می کند و همچنین آگاهی از برند را افزایش می دهد. برای ایجاد همکاری های محلی، خودتان را به سایر بیزینس ها معرفی کنید و از رهبران بخواهید تا در سمینارها و جشنواره های شما شرکت کنند. شما میتوانید این کار را به راحتی با اکانت گوگل مای بیزینس انجام دهید.
همچنین می توانید به بیزینس های کوچک یا رویدادها کمک کنید تا اجتماع کاری خود را قوی تر کرده و در همین راستا کیفیت برند خود را افزایش دهید.
بازاریابی فیزیکی می تواند تاثیر چشمگیری در افزایش آگاهی از برند داشته باشد. به عنوان مثال، ماشین های متعددی را در خیابان مشاهده کرده اید که با طراحی های زیبا به یک برند اشاره داشته اند.
بعضی از افراد که این نوع تبلیغات را مشاهده می کنند، می توانند نام برندی که دیده اند را به یاد داشته باشند، تا اگر نیاز به خدمات آنها داشتند، این نوع بازاریابی تاثیری در انتخاب فرد داشته باشد.
با توجه به منطقه ای که تبلیغات خود را انجام می دهید، تعداد کم یا زیادی از افراد آنها را مشاهده می کنند. این تبلیغات در صورتی که جذابیت بالایی داشته باشند به نرخ تبدیل کسب و کار شما می افزایند.
گزینه دیگری که برای افزایش آگاهی از برند توصیه می شود، پیشنهادات رایگان برند است.
در صورتی که برند شما محصولی دارد که میتوانید آن را رایگان برای مشتریان خود ارسال کنید، حتما این کار را انجام دهید. این نوع خدمات میتواند بهترین راه برای افزایش آگاهی برند باشد و شک نکنید آن فرد، کسب و کار شما را به دوستانش معرفی میکند.
همانطور که می دانید استفاده از شبکه های اجتماعی روشی عالی برای افزایش آگاهی از برند محسوب شده و از این طریق میتونید به کاربران آنلاین دسترسی داشته باشید. هم می توانید از طریق ارگانیک و هم از طریق پرداخت هزینه این کار را انجام دهید.
ابتدا باید پرسونای مخاطب را در نظر بگیرید. پس از دریافت نتایج مخاطبین، می توانید بهترین شبکه اجتماعی مخصوص کسب و کار خود را انتخاب کنید. به عنوان مثال، اگر در زمینه مارکتینگ فعالیت می کنید، لینکدین، فیسبوک و توییتر می توانند بهترین شبکه های اجتماعی برای شما باشند.
به عقیده ما بهترین راه برای تعامل با کاربران، ایجاد چالش های جذاب و ترندهای روز است. با اینکار می توانید میانگین تعامل را افزایش داده و با به اشتراک گذاشته شدن پست توسط کاربران، برندتان به آگاهی افراد بیشتری میرسد.
به عنوان مثال، شرکت Adobe یک ویدیو جذاب برای نرم افزار خود در شبکه های اجتماعی منتشر کرده و تعداد زیادی این تیزر تبلیغاتی را دیده اند. می توانید این ویدیو را با استفاده از لینک ببینید.
هیچگاه قدرت بازاریابی شبکه های اجتماعی را دست کم نگیرید؛ اما باید بدانید که تبلیغات در شبکه های اجتماعی اعتباری فراتر از حد به شما می دهد.
متاسفانه امکان اجرای کمپین های تبلیغاتی فیسبوک و توییتر در ایران وجود ندارد، اما این امکان هست که بتوانید از قدرت اینفلوئنسرهای معروف استفاده کنید و در اینستاگرام برند خود را تبلیغ کنید.
پادکست یک شکل نوظهور از رسانه است که می تواند مخاطبین شما را افزایش دهد.
همانطور که در بالاتر اشاره داشتیم، پادکست یکی از شاهزاده های محتواست و به زودی خود را به عنوان پادشاه معرفی می کند. (البته همین الان هم این تاج گذاری اتفاق افتاده).
می توان از پادکست استفاده های متعددی داشت که یکی از آنها مربوط به فایل های آموزشی است. همچنین می توانید با افراد مشهور در زمینه فعالیت خود مصاحبه کنید و فایل صوتی را با پادکست در دنیای اینترنت به مخاطبین ارائه کنید.
باید بدانید که پادکست باید کوتاه باشد و کیفیت صدای آن نیز مهم است. با این فایل های جذاب و پر از اطلاعات می توانید آگاهی از برند خود را افزایش دهید.
دقت داشته باشید که اگر فایل شما بیش از حد طولانی باشد، تاثیر حداکثری را نخواهد داشت.
کمپین های ریمارکتینگ تبلیغاتی نمایشی هستند که به کاربرانی که در گذشته از سایت شما بازدید کرده اند نشان داده می شوند.
بعد از اینکه کاربر از وب سایت شما خارج می شود، تبلیغات ریمارکتینگ در وبلاگ های محبوب، قسمت های کناری نتایج جستجو، پلتفرم های شبکه اجتماعی و … به آنها نمایش داده می شوند.
کمپین های ریمارکتینگ به کاربران یادآوری می کند که زمانی به این وب سایت علاقه داشتید و آنها را تشویق می کند تا بازگردند و خریدی انجام دهند.
گزینه آخر لیست افزایش آگاهی از برند خیلی سخت و البته خیلی تاثیر گذار است. در گزینه ۷ به قدرت اینفلوئنسر مارکتینگ ها اشاره ای داشتیم.
اینفلوئنسر مارکتر به فردی معروف در شبکه های اجتماعی گفته می شود که دوستان زیادی دارد و کاملا فعال است. حال تصور کنید که این فرد محبوب با اختیار خود تبلیغات برند شما را انجام دهد.
باید خیلی سخت تلاش کنید و محصولات یا خدمات فوق العاده ای ارائه کنید تا بتوانید توجه این افراد را جلب کنید. به عنوان مثال، می توانید یکی از محصولات یا خدمات خود را به صورت رایگان در اختیار آنها بگذارید و نظرشان را جویا شوید.
شک نکنید که اگر پیام خود را به خوبی انتقال دهید، تاثیر آن را در کسب و کار خود خواهید دید.
این مساله کاملا واضح است که هرچه افراد بیشتری از وجود برند شما آگاه باشند، فروش و ارزش آن بیشتر می شود. اپل، آمازون، مایکروسافت، گوگل و بسیاری برند دیگر مصداق بارز این مساله هستند.
این ۱۰ راه برای افزایش آگاهی از برند می توانند به شما کمک کنند که مخاطبین ارزشمند خود را بشناسید و با ارائه محصولات یا خدمات به آنها درآمد کسب کنید.
توجه کنید که اگر به مشتریان خود اهمیت ندهید، آنها را از دست خواهید داد. با این عقیده که هیچ رقیبی ندارید، مشتریان خود را آزار ندهید. ممکن است آنها نتوانند به کسب و کار دیگری مراجعه کنند، اما مطمئن باشید که از خدمات یا محصولات شما هم استفاده نمی کنند. بنابراین با نارضایتی مشتریان به برند خود آسیب نزنید.
من اغلب پست های انتقادی در لینکدین میبینم که بیشتر اونها از خدمات دیجیکالا، اسنپ فود و کسب و کارهای دیگه ناراضی بودن. من این صحبت ها را تائید نمی کنم، آنها را تکذیب هم نمی کنم؛ اما اگر از این نارضایتی ها صحبتی می شود، حتما موضوعی است که باعث شده کاربران آزرده خاطر شوند.
فراموش نکنید که نظرات و تجربیات خود را درباره افزایش آگاهی از برند با ما در میان بگذارید.