هنوز می توانم زمانی را که گوگل امکان بازاریابی مجدد (و یا هدفگیری مجدد) را در محیط اینترنت رونمایی کرد، به یاد بیاورم. از آن موقع تاکنون ریمارکتینگ (Remarketing) بطور گسترده ای رشدکرده و تبدیل به بخش مهمی از استراتژی تبلیغات در بازاریابی دیجیتالی شده است. در ادامه چهار نکته مهم درباره نحوه استفاده از ریمارکتینگ را شرح داده ایم. امیدوارم بتوانید از این نکات کاربردی برای بهبود کمپینهای تبلیغاتی خود (مخصوصا در تبلیغات بنری) استفاده کنید.
محدودیت نمایش هر آگهی برای هر کاربر (در یک بازه زمانی مشخص) در سطح کمپین، تنظیم میشود اما با کمک ریمارکتینگ میتوانید تعداد دفعات نمایش آگهی برای افراد مختلف را در یک کمپین تغییر دهید. مثلا تعداد دفعات نمایش آگهی برای افرادی که به تازگی از سایت شما بازدید کردهاند، میتواند بیشتر از افرادی باشد که خیلی قبلتر از سایت شما بازدید کردهاند.
مثلا فرض کنید میخواهید افرادی را در کمپینتان هدف قرار دهید که در ۶۰ روز گذشته از سایتتان بازدید کرده اند. اما تمایل دارید تبلیغاتتان در هفته اول بازدید کاربران به آنها به صورت مکرر نمایش داده شود. برای مابقی ماه اول، دفعات کمتر و حتی برای ماه دوم، تعداد دفعات کمتری از ماه اول تبلیغتان نمایش داده شود. می توانید با ایجاد سه لیست مخاطب که در ادامه آمده این خواسته را عملی کنید و هر کدام را در ادگروپ تبلیغاتی خودش در کمپینتان قرار دهید:
استفاده از ادگروپهای تبلیغاتی ضروری است، زیرا شما نمی توانید محدودیت تکرار نمایش را برای هر لیست مخاطب تعیین کنید. همانطور که گفتیم امکان تعیین frequency (تعداد تکرار نمایش در دوره مشخص) تنها در سطح کمپین وجود دارد. پس به سطح کمپین میرویم و frequency مورد نظرمان را برای تعداد نمایش آگهی در طول روز، هفته و یا ماه تنظیم میکنیم. برای مثال من میخواهم آنرا به صورت ۱۰ دفعه در هفته تنظیم کنم. حالا بیایید ببینیم، کمپین چگونه کار میکند:
حال در این کمپین، هرکس که در طول ۷ روز گذشته از سایت ما بازدید کرده باشد در واقع در هفته اول ۳۰ بار تبلیغات را مشاهده خواهد کرد. چرا که بازدیدکنندگانی که در لیست “۷ روز گذشته” هستند، حتما در لیست افرادی که در ۳۰ و ۶۰ روز گذشته از سایت بازدید کرده اند نیز هستند. آنها عضوی از هر سه گروه ریمارکتینگ ما هستند و در نتیجه افرادی که در طول هفته گذشته از سایت ما بازدید کرده اند در هفته نخست در هر ادگروپ ۱۰ بار تبلیغ ما برایشان نمایش داده میشود.
در کارگاه های آموزشی ادوردز سوالات زیادی از من میپرسند. یکی از این سوالات این است که بهترین دوره برای ریمارکتینگ مخاطبان چه بازهای هست؟ جوابی که همیشه میدهم و شرکت کنندگان از آن نفرت دارند: “بستگی داره!”
عوامل مختلفی برای تعیین مدت ریمارکتینگ وجود دارد که برای هر صنعت و هر سایتی میتواند متفاوت باشد. برای یافتن بهترین پاسخ بایستی دوره های زمانی مختلف را آزمایشی کنید، تا بتوانید بهترین دوره را با توجه به نتایج مشخص کنید. سعی کنید مخاطبان را به بازه های کوتاه تری تقسیم کنید تا به نتیجهی بهتری دست یابید.
برخلاف استراتژی بالا، در اینجا در هر ادگروپ تنها کاربرانی را هدف قرار میدهیم که در بازه زمانی مشخص شده از سایت بازدید کردهاند. در این صورت هر بازدیدکننده تنها در یک لیست ریمارکتینگ قرار میگیرد.
حالا قادرخواهید بود، نرخ کلیک، نرخ تبدیل و متوسط هزینه به ازای هر نمایش یا کلیک برای بازه های مختلف ریمارکتینگ را بررسی کنید و عملکرد هر ادگروپ را مقایسه کنید. همچنین این روش برای تست کردن پیامهای مختلف در بازه های زمانی مختلف نیز کارآمد است.
این نکته ساده است اما بر اساس تجربه بدی که در اثر ثبت نکردن طول بازه در عنوان لیست ریمارکتینگ داشته ام و دچار زحمت شده ام، اینجا به آن اشاره کردم. لازم است که طول بازه ریمارکتینگ را در لیستتان قرار دهید، زیرا زمانی که میخواهید آن را به کمپینتان اضافه کنید، قادر به مشاهده جزئیات نخواهید بود.
تجزیه وتحلیل داده های بازارسابی حساب های هرکس را در زمان واقعی ببینید.
میتوانید در زمان واقعی به طور لحظه به لحظه فروشها و داده های تبادلات برای هر وب سایت ببینید و کدام کمپینها که افراد را به سمت سایت هدف هدایت میکند. آزمایش رایگان خودتان را از همین امروز شروع کنید.
راهنمای افزایش رزرو هتل با ریمارکتینگ را مطالعه کنید.
معمولا هنگام ایجاد کمپین جدید تعداد تکرار نمایش آگهی (Frequency capping) در تنظیمات کمپین مشخص میکنیم و بعد فراموشش میکنیم. درست مثل متغیرهای دیگری اکانت گوگل ادز، بایستی آن را آزمایش کنیم، آزمایش کنیم و باز هم آزمایش کنیم. از طریق بخش گزارشهای تبلیغات گوگل ادز میتوان تاثیر تغییرات تعداد تکرار نمایش را بر روی کارایی کمپین بررسی کرد.
با بررسی و مقایسه آمار مربوط به Frequency های مختلف میتوانید، کارایی کمپین های ریمارکتینگ خود را افزایش دهید.
امیدوارم این چهار راهنمایی مختصر برای کمک به بهبود عملکرد کمپینهای ریمارکتینگتان مفید باشد. خوشحال میشویم شما نیز دانسته های خود در زمینه کمپینهای ریمارکتینگ را از طریق بخش نظرات به اشتراک بگذارید.