اگر وبسایتی دارین و برای سایت تون کمپین های تبلیغاتی گوگل ایجاد کردین به احتمال زیاد، یک اکانت در گوگل آنالیتیکس (google analytics) هم داشته باشین. و یکی از قویترین ویژگیهای ادوردز، توانایی اون در عملکرد یکپارچه با گوگلآنالیتیکس هست.
حالا ممکنه پیش خودتون فکر کنین که ادوردز، همین حالا هم دادههای خیلی زیادی رو ارایه میده و نیازی به اطلاعات دیگهای نیست. ولی همزمان، میتونین با یکپارچه سازی اکانت ادوردز و اکانت گوگل آنالیتیکس، متریکهای خیلی قدرتمندی رو بدست بیارین. پس چرا دقیقا باید این دو اکانت رو با هم لینک کنین؟
خب، سوالهای خیلی زیادی وجود داره که ادوردز به تنهایی نمیتونه پاسخ اونها رو بده. ادوردز، هیچگاه بعنوان یک راهحل تحلیلی در نظر گرفته نشده. بصورت پیشفرض، مسئولیت ادوردز اینه که بتونه اتفاقاتی که میافته رو رصد کنه. اتفاقاتی مثل تعداد دفعاتی که تبلیغ شما نمایش داده شده برای چه کوئری هایی نمایش داده شده؟ یا در چه وبسایتهایی نمایش داده شده؟
ادوردز این مسئله رو ردیابی میکنه که کدام تبلیغ گوگل در ازای چه قیمت پیشنهادیای نمایش داده میشه. اینکه به ازای هر کلیک، چه مبلغی رو پرداخت کردین و تمام داده های مشخصی مثل اینها. ولی بعد از مرحله ی کلیک، ادوردز دیگه بازدیدکننده رو دنبال نمیکنه.
حالا اگر شما یا ردیابی نرخ تبدیل رو فعال کردین پس ادوردز میتونه بفهمه که آیا تبدیلی اتفاق افتاده یا نه. ولی هر کار دیگری که بازدیدکننده در سایت انجام بده، برای ادوردز غیرقابل رویت هست. و در اینجاست که ما به گوگل آنالیتیکس نیاز داریم. گوگل آنالیتیکس بهتون نشون میده که کدوم تبلیغ، مردم رو مجاب کرده که دوباره به وبسایت شما سر بزنن و با محتوای سایت شما، ارتباط برقرار کنن.
اون همچنین میتونه بهتون بگه که کدوم کلمات کلیدی، افراد رو به کدوم صفحهها هدایت کردن؟ و تمام مراحلی که قبل از تبدیل شدن به مشتری بالقوه، طی کردن رو براتون شرح میده. حالا اگر تازه با گوگل آنالیتیکس آشنا شدین. میتونین مقالات سایت پارس ادوردز درباره گوگل آنالیتیکس رو مطالعه کنین.
ولی الان، ما فقط قراره نگاهی به نحوهی لینک کردن این دو اکانت به هم بندازیم. این کار، تنها زمانی ممکنه که اکانت گوگلی که برای ادوردز استفاده کردین، دسترسی ویرایش در اکانت گوگل آنالیتیکس که میخواین حساب گوگل ادوردز رو باهاش لینک کنین، داشته باشه.
اگر اینطور نباشه، باید اکانت خودتون رو مستقیما وارد اکانت آنالیتیکس کنین و مطمئن بشین که این اکانت، حق ویرایش داشته باشه. حالا اگر اکانت ادوردز و آنالیتیکس رو با یک اکانت گوگل مشابه ایجاد کرده باشین شما در حال حاضر بصورت پیشفرض، دسترسی های لازم رو دارین.
و ادورز بطور خودکار اکانتهای شما رو جستجو میکنه و بهتون کمک میکنه تا اونها رو بهم لینک کنین. برای شروع، من روی آیکون ابزار در گوشه ی بالا سمت راست تصویر کلیک میکنم و از گزینه های مربوط به سربرگ setup ، گزینه ی linked accounts رو انتخاب میکنم.
در اینجا، من روی گزینه ی details یا جزئیات در پنجره ی مربوط به گوگل آنالیتیکس، کلیک میکنم. در همینجا میتونیم ببینیم که property مربوط به آنالیتیکس که ایجاد کردیم، مرتبط با این اکانت هست. تنها کاری که باید انجام بدم اینه که برروی گزینه ی link در زیر گزینهی action کلیک کنم.
در قدم بعدی، گوگل تمام نماهای مرتبط با این property رو به ما نشان خواهد داد. در این مورد، ما فقط یک نما داریم ولی اگر چندین نما داشتین، باید تصمیم بگیرین که مایل به لینک کردن کدام یک هستین؟
هر موقع انتخاب کردین، روی گزینه ی link کلیک کنین. و متریکهای سایتتون رو هم با فعال کردن گزینهی مربوطه، وارد کنین. شما حتما نیازی نیست تا متریکهای سایتتون رو فراخوانی کنین. ولی انجام این کار بهتون کمک میکنه در اینجا، من روی گزینه ی ذخیره کلیک میکنم.
حالا فقط یک کار مونده که باید انجام بدیم. ما باید auto tagging یا تگ کردن خودکار رو فعال کنیم. که به آنالیتیکس اجازه میده تا قسمتهای مختلف سایتمون رو با کلیکهای تبلیغات، مرتبط کنه. برای اینکار، برروی گزینهی enable for this account یا فعالسازی برای این اکانت که در سمت چپ صفحه هست، کلیک کنین.
با یک کلیک، همه چیز در اینجا ایجاد شده حالا برای هر تبلیغ، گوگل بصورت خودکار اطلاعات مربوط به ردیابی اون تبلیغ رو هم بهش پیوست میکنه. و این بهتون اجازه میده تا برای هر تبلیغی که ایجاد کردین، بتونین اطلاعات ادوردز و آنالیتیکس رو در کنار هم بررسی کنین. و به همین سادگی، آنالیتیکس به ادوردز وصل میشه و از طریق این پیوند و براساس متریکهایی که براتون مهم هستن، میتونین میزان سودآوریتون رو مدیریت و بهینهسازی کنین.
دوره آموزش گوگل ادز با عنوان اصلی Google AdWords Essential Training یکی از دوره های آموزشی محبوب شرکت لیندا است. ویدیوهای آموزش گوگل ادز توسط پارس ادوردز به زبان فارسی دوبله شدهاند. معرفی گوگل ادوردز (گوگل ادز)، راهنمای تبلیغات کلیکی، راه اندازی اکانت ادوردز، یافتن کلمات کلیدی مناسب، ایجاد اولین کمپین تبلیغات گوگل، ایجاد اولین آگهی متنی گوگل، زیرنظر گرفتن و پیگیری تبلیغات گوگل و بهینه سازی تبلیغات از مباحث اصلی این دوره آموزشی هستند.مشاهده ویدیوی قبلیمشاهده ویدیوی بعدی