کمپین Universal App، راهی عالی برای یافتن کاربرانی جدید برای اپلیکیشن موبایلی شما است. این کمپین به شما اجازه می دهد تا در برخی از بزرگترین شبکه های تبلیغاتی گوگل، مانند شبکه جستجو، نمایش، یوتیوب و گوگل پلی استور، تبلیغ کنید؛ در حالی که می توانید همگی را از طریق پلتفرم گوگل ادز مدیریت کنید.
علاوه بر این ها، گوگل از یادگیری ماشین استفاده می کند تا مرتبط ترین تبلیغات را به کاربران نشان دهد تا بالاترین میزان conversion ممکن برای کمپین شما حاصل شود.
این مقاله تمام جزئیاتی را که باید در مورد اصول تبلیغات اپلیکیشن بدانید، در اختیار شما قرار می دهد. از جمله آن ها می توان به این موارد اشاره کرد:
کمپین یونیورسال اپ یک نوع تبلیغ اتوماتیک در گوگل ادز است که برای تبلیغ کنندگان این امکان را فراهم می کند که اپلیکیشنشان بیشتر نصب شود؛ و یا conversion (اقدام مطلوب) بیشتری داخل برنامه آنها رخ دهد.
همانطور که قبلا اشاره کردیم، گوگل این امکان را از طریق یادگیری ماشین محقق می کند. گوگل کارآمدترین تبلیغ شما را شناسایی می کند و آن را به مرتبط ترین کاربر نشان می دهد.
در واقع، غول مارکتینگ دنیا مدعی است که این فرآیند می تواند کمک کند تا به ازای هر دلار، نسبت به سایر راهکار ها برای بهبود عملکرد کمپین، ۱۴۰% کانورشن بیشتری رخ دهد:
کمپین یونیورسال در سال ۲۰۱۵ راه اندازی شد و در پاییز سال ۲۰۱۷ به طور کامل جایگزین کمپین های نصب نرم افزار Google Ads ( که قبلا Google AdWords گفته می شد) شده است.
هدف این نوعِ نسبتا جدید تبلیغ، نشان دادن تبلیغات مرتبط به کاربران است در حالی که لازمه بررسی تبلیغات به شکل دستی، برای یافتن کارآمدترین تبلیغ، محدود می شود. بر خلاف کمپین های قدیمی گوگل ادز، دیگر نیازی نیست شما تبلیغات جداگانه ای برای کمپین های یونیورسال اپ بسازید.
در عوض، شما یک سری متن، تصویر، ویدئو و یا فایل های HTML5 اضافه می کنید. سپس گوگل در همین حین، از میان لیست مواردی که شما اضافه کرده اید، انتخاب کرده و تبلیغات را ایجاد می کند. به مرور زمان این پلتفرم، کارآمد ترین ترکیب را برای تبلیغ پیدا خواهد کرد و آن ها را برای کاربران به نمایش خواهد گذاشت.
این شیوه عملکردی شبیه به تبلیغات ریسپانسیو دارد که در آن ها هم از یادگیری ماشین استفاده می شود. با این تفاوت که تبلیغات ریسپانسیو صرفا در گوگل سرچ نمایش داده می شوند در حالی که تبلیغات یونیورسال اپ در بسیاری از شبکه های تبلیغاتی گوگل نشان داده می شوند.
در حالی که پیش از معرفی کمپین یونیورسال اپ، می بایست تبلیغات جداگانه ای را برای AdMob، YouTube و Google Ads ایجاد می کردید تا هر کدام از امکانات تبلیغات گوگل را هدف قرار دهید، اما دیگر نیازی به این کار نیست. با تبلیغات کمپین یونیورسال اپ، آگهی شما اکنون در این مکان ها به نمایش در می آید:
در ادامه مختصرا خواهید دید که کمپین Universal App در شبکه های جستجوی مختلف چگونه به نمایش در می آید:
همچنین تبلیغات شما در جایگاه هایی منحصر به کمپین یونیورسال اپ نشان داده می شود مانند صفحه home و صفحه لیست نرم افزار ها در گوگل پلی استور که این امکان را برای شما فراهم می کند تا تبلیغتان برای کاربری که تازه وارد نرم افزار شده است به نمایش دربیاید.
به تازگی تبلیغات کمپین یونیورسال اپ هم iOS و هم اندروید را تحت پوشش قرار داده است.
نیازی نیست که تبلیغ کنندگان برای جایگاه های مختلف تبلیغات جداگانه ای بسازند. در عوض با افزودن اطلاعات جدید (مانند عکس و ویدیو و متن) به تبلیغات کمپین Universal App که از قبل انجام داده اید گوگل برایتان آگهی مورد نظر را می سازد.
گوگل همچنین بر اساس بودجه و هدف تعیین شده شما، قیمت گذاری و هدف گذاری را مدیریت می کند تا کمپین حداکثر بازدهی ممکن را داشته باشد.
در صورت تمایل می توانید هر عکس، ویدئو و فایل HTML5 ای که می خواهید گوگل از آن ها در تبلیغتان استفاده کند، را نیز قرار دهید. اگر این موارد را قرار ندهید، گوگل از عکس ها و ویدئو های موجود در صفحه نرم افزار شما در پلی استور استفاده می کند.
مهم ترین مسئله ای که باید در زمان ایجاد کمپین یونیورسال اپ مد نظر قرار دهید، هدف کمپین شما است. شما دو گزینه پیش رو دارید:
هر دو هدف، تبلیغات را با توجه به هزینه پیشنهادی شما بهینه سازی می کنند. تبلیغات با هدف دانلود، از الگوی قیمت گذاری هزینه به ازای هر نصب استفاده می کنند؛ در حالی که تبلیغات با هدف انجام اقدام داخل اپ، از الگوی هزینه به ازای هر اقدام استفاده می کنند.
از این هدف زمانی استفاده کنید که می خواهید تا حد ممکن کاربر نرم افزار جدید جذب کنید. در این مورد، گوگل پیشنهاد می دهد که بودجه کمپین حداقل ۵۰ برابر بیشتر از هزینه به ازای هر نصب باشد. اگر هزینه به ازای هر نصب شما ۰.۱$ باشد، بودجه کمپین شما باید حداقل ۵$ باشد.
هزینه پیشنهادی شما باید میانگین مقداری باشد که مایل هستید برای هر بار دانلود اپلیکیشن تان پرداخت کنید.
این هدف را زمانی انتخاب کنید که می خواهید کاربرانی بیابید که بیشتر مستعد انجام اقداماتی درون نرم افزار مانند خرید، رفتن به مرحله بعد بازی و غیره هستند.
اگر این هدف را انتخاب می کنید، مهم است که گزینه پیگیری اقدامات (conversion tracking) را فعال کنید تا گوگل بتواند متوجه این اقدامات شود و برای اقداماتی که به عنوان هدف از جانب شما تعیین شده اند، بهینه سازی کند.
در این مورد گوگل پیشنهاد می دهد که بودجه کمپین حداقل ۱۰ برابر بیشتر از هزینه به ازای هر اقدام باشد. بنابراین اگر هزینه به ازای هر اقدام تعیین شده شما ۱$ باشد، بودجه کمپین شما باید حداقل ۱۰$ باشد.
برای این نوع هدف، شما باید حداقل ۱۰ کاربر متفاوت داشته باشید که هر روز اقدامی که از جانب شما تعیین شده را داخل نرم افزار انجام بدهند. اگر اقدام داخل نرم افزاری که تعیین کرده اید این شرط را محقق نکند، باید یک اقدام دیگر را انتخاب کنید تا این شرط را برآورده کند.
هزینه به ازای هر اقدام تعیین شده داخل نرم افزار از جانب شما، باید میانگین مقداری باشد که مایل هستید برای هر بار اقدام داخل اپلیکیشنتان بپردازید.
برای هر دو این هدف، گوگل پیشنهاد می کند، پیش از انجام هر تغییری، یک بازه زمانی را منتظر بمانید تا حداقل ۱۰۰ دانلود یا اقدام انجام شود تا اطلاعات کافی برای بهبود عملکرد کمپین یونیورسال جمع آوری شود.
در آخر اینکه، فکر نکنید مجبور هستید فقط یک نوع کمپین انتخاب کنید. همیشه می توانید چند نوع از آن را برای اهداف مختلفتان داشته باشید. می پرسید چگونه؟ بهترین روش های راه اندازی کمپین تبلیغاتی به شما در پیشرفت و کسب درآمد کمک بسزایی می کند.
در گوگل ادز، اگر میخواهید هدفی متفاوت را دنبال کنید، بهتر است که کمپینی جدید برای آن ایجاد کنید. یک کمپین جدید بهتر می تواند هزینه ها و تبلیغات شما را بهینه سازی کند به شکلی که یک کاربر می تواند هر کدام از این اهداف را محقق کند.
به یاد داشته باشید که گوگل تبلیغاتی که نمایش می دهد را با استفاده از متون و موارد دیجیتالی که شما اضافه می کنید، ایجاد می کند.
برای اینکه تبلیغات کمپین یونیورسال اپ بیشترین بازدهی را داشته باشد، شما باید به اصلاح متون ( به شرط اینکه که شما زمان کافی به گوگل برای تست تبلیغاتتان را داده باشید) و استفاده از عکس ها و ویدئو های مختلف بپردازید.
همچنین مطمئن شوید که از عکس هایی با سایز ها و جهات مختلف استفاده می کنید تا تبلیغ شما در تمام جایگاه ها به نمایش دربیاید.
این جدول سایز های مختلف تبلیغ را بر اساس نوع نمایش، نشان می دهد:
شما همچنین می توانید از امکان Creative Asset Report در گوگل ادز برای ارزیابی عملکرد تبلیغاتتان استفاده کنید:
این گزارش حاوی داده هایی شامل بر تعداد دفعات کلیک و بازدید برای هر کدام از متون و فایل های دیجیتال افزوده شده، است.
یک ستون با عنوان «دسته بندی بر اساس عملکرد» (Performance grouping)، رده بندی را با عناوین “عالی”، “خوب” و “کم” نشان می دهد. بیانگر این امر است که کمپین نصب یونیورسال تا چه میزان یک متن یا فایل افزوده شده به کمپین را به سایر متن ها و فایل ها ترجیح می دهد و آن را انتخاب می کند.
اگر در این ستون با عبارت «درحال یادگیری» روبرو شدید، بدین معنا است که گوگل هنوز در حال تست و جمع آوری داده درباره آن مورد است.
وارد اکانت گوگل ادز خود شوید و بر روی دکمه آبی «+» کلیک کنید:
بر روی گزینه کمپین جدید (New campaign) کلیک کنید:
از صفحه باز شده گزینه سمت راست به نام Universal App را انتخاب کنید:
اکنون شما می توانید انتخاب کنید که چه سیستم عاملی (IOS یا Android) تبلیغات شما را نشان دهد و نرم افزار شما در آن جستجو شود:
از این قسمت شما می توانید برای کمپین یونیورسال نامی انتخاب کنید و متن های تبلیغاتی تان را وارد کنید:
توجه داشته باشید که متن های تبلیغاتی که در این قسمت وارد می کنید را گوگل به صورت اتومات انتخاب می کند تا تبلیغی با بهترین عملکرد را برای کمپین یونیورسال اپ شما ایجاد کند.
به عنوان مثال، اگر یک متن عملکرد بهتری نسبت به سایرین داشته باشد، این متن بیشتر نشان داده خواهد شد.
در صورت تمایل، می توانید عکس، ویدئو، یا فایل HTML5 که می خواهید در تبلیغتان نمایش داده شود را اضافه کنید:
پس از افزودن متن، عکس و سایر فایل ها، می توانید مکان و زبان هدف را تعیین کنید:
سپس، می توانید هدف و بودجه کمپین و هزینه تبلیغ در گوگل را مشخص کنید:
به یاد داشته باشید که هزینه پیشنهادی شما می بایست میانگین مقداری باشد که شما میخواهید برای هر اقدام مطلوب پرداخت کنید.
آخرین مرحله تعیین تاریخ شروع و تایید کمپین است:
برای اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی راه اندازی کمپین یونیورسال اپ گوگل، ویدئو زیر را مشاهده کنید:
با کمپین های یونیورسال اپ، شما می توانید تبلیغات مرتبطی را به کاربرانی که در تمام شبکه های تبلیغاتی گوگل، از جمله شبکه جستجو، شبکه نمایش، پلی استور و یوتیوب، حضور دارند نشان دهید.
این واقعیت که شما می توانید تمام این شبکه ها را تنها از یک پلتفرم هدف قرار دهید و از یادگیری ماشین برای نمایش تبلیغی با بهترین عملکرد استفاده کنید، کمک می کند تا زمان مورد نیاز برای تست عملکرد تبلیغ کاهش پیدا کند و نتایج بهتری به همراه داشته باشد.
با این حال، تبلیغات کمپین یونیورسال اپ، تنها نوع تبلیغ نیستند که شما باید از آن ها استفاده کنید. انواع روش های تبلیغاتی دیگری نیز وجود دارند که شما میتوانید برای تبلیغ اپلیکیشن از آن ها استفاده کنید از جمله: فیسبوک، اینستاگرام، توییتر و غیره.
اگر شما از ادوردز برای افزایش نصب های برنامه موبایل استفاده می کنید، باید از کمپین یونیورسال اپ استفاده کنید. مانند هر تبلیغ دیگری که صرفا متکی به متن نیست، سایر مواردی که شما می افزایید نیز نقش بسزائی در موفقیت کمپین یونیورسال اپ شما دارد؛ اما بیشتر بازاریاب ها با بهترین راهکار هایی که می توانند کارگشا باشند آشنایی ندارند.
بروزرسانی: در حال حاضر برای تبلیغات اپلیکیشن در گوگل ادز از کمپین اپلیکیشن میتوانید استفاده کنید. در واقع تنها نام کمپین تغییر یافته است! فرقی نمیکند اپلیکیشن تان را برای اندروید توسعه داده باشید یا برای iOS. از طریق کمپین تبلیغاتی اپلیکیشن میتوانید تعداد مخاطبان اپلیکیشن خود را افزایش دهید.
گوگل دارای یک لیست کامل از ویژگی های کمپین یونیورسال اپ است که شما باید آن ها را به یاد داشته باشید اما آن ها فقط الزاماتی برای شروع هستند. ما بارها و بارها تبلیغات کمپین یونیورسال اپ را فعال کرده و تست کرده ایم و به این پیشنهادات دست پیدا کرده ایم بنابراین از آن ها نهایت بهره را ببرید!
شما می توانید تا چهار متن به تبلیغ گوگل اضافه کنید. رعایت این موارد مفید است:
شما می توانید تا ۲۰ عکس متفاوت به تبلیغات کمپین یونیورسال اپ اضافه کنید. ما پیشنهاد می کنیم که از تمام این ظرفیت استفاده کنید تا کمپین یونیورسال انواع مختلف تصویر را برای کاربران متفاوت، به نمایش بگذارد.
طرح های ساده را با حداقل متن ترکیب کنید؛ چرا که این تبلیغات فضای کوچکی از صفحه نمایش را به خود اختصاص می دهند.
کمپین یونیورسال اپ همچنین از ویدئو (حداکثر ۲۰ فایل) هم ساپورت می کند. چند نکته که در این زمینه می تواند به شما کمک کند:
کمپین یونیورسال اپ فایل های HTML5 را ساپورت می کند که ما پیشنهاد میکنیم از آن ها استفاده کنید تا کاربر ارتباط بیشتری با تبلیغ برقرار کند.
در ادامه به راهکار هایی برای استفاده از فایل های HTML-5 (که تا ۲۰ فایل می توانید آپلود کنید) اشاره خواهیم کرد:
امیدواریم که با انتشار این متن به خوبی شما را با کمپین یونیورسال گوگل آشنا کرده باشیم. فراموش نکنید که می توانید برای معرفی برنامه خود از این ویژگی استفاده کنید.
کدام روش این مطلب را قصد دارید که مورد هدف قرار دهید؟
به نظر شما استفاده از تصویر برای اپ مناسب است یا استفاده از ویدیو؟
تفکرات خود را در بخش نظرات همین صفحه اعلام کنید تا بدانیم کدام بخش از این مطلب بیشتر مورد توجه شما قرار گرفته است.
2 Comments
سلام. لطفا راجع به لوکیشن انتخاب کردن هم توضیح بدید. الان من میخوام کمپین ران کنم یا باید یه مکان رو انتخاب کنم یا لوکیشنم رو بدم. گزینه ای نمیبینم که بتونم همه کشورها رو انتخاب کنم. ایران رو هم که نمیتونم. این مرحله رو بگید چجوری باید رد کنیم. ممنون
سلام محمد عزیز
بابت تاخیر در پاسخگویی معذرت میخوایم.
برای اینکه تبلیغات شما به درستی نمایش داده بشه، در بخش location گزینه ی All countries and territories رو انتخاب کنید. براتون ی عکس ضمیمه کردم. اگر سوالی داشتید از همین طریق بپرسید.