اگر اخیرا وارد حساب گوگل سرچ کنسول خود شده باشید، این اطلاعیه را دیدهاید که سرچ کنسول جدید مرحله بتا را پشت سر گذاشته است.
گرچه از ابتدای سال ۲۰۱۸ که گوگل آن را معرفی کرد، این کنسول در دسترس بود اما از لحاظ فنی تاکنون در مرحله بتا بود تا گوگل ویژگیهای بیشتری به آن اضافه کند. با توجه به اطلاعیه گوگل، آنها به اضافه کردن ویژگیها ادامه میدهند اما آنها تصمیم گرفتند نسخه جدید سرچ کنسول را منتشر کنند زیرا:
“ما معتقدیم که رایجترین کاربردها به وجه خوبی در سرچ کنسول جدید، پشتیبانی شدهاند.
گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) پیش از اتمام مرحله بتا هم ویژگیهای زیادی داشت (که در ادامه کمی درباره آنها صحبت میکنیم)، اما گوگل دو تغییر مهم در آن صورت داده است:
گوگل همچنین یک نوارکناری (سایدبار) به سرچ کنسول جدید اضافه کرده که یافتن، دسترسی و جابجایی بین گزارشها را سادهتر کرده است:
اگر شما هنوز گوگل سرچ کنسول جدید را ندیدهاید و یا آن را امتحان نکردهاید، تغییرات بزرگ و بهبودهایی برای دادههای در دسترس به شما در مورد اینکه گوگل چگونه وبسایت شما را میبیند وجود دارد. در این بخش ما به گزارشهای متفاوتی که در دسترس شما هستند و اینکه چگونه بهترین استفاده را از همه دادههایی که گوگل در اختیار شما میگذارد، میپردازیم.
در این بخش کلمات کلیدی مختلفی که با جستجوی آنها سایت شما در موتور جستجوی گوگل نمایش داده شده است و روی لینک سایت شما کلیک شده است را مشاهده میکنید. از این کلمات کلیدی میتوان برای تبلیغات سرچ گوگل نیز استفاده کرد. گزارش عملکرد (Performance) جایگزین Search Analytics در گوگل سرچ کنسول قدیمی (گوگل وبمستر تولز) شده است. گزارشهای جدید همان معیارها و گروهبندیهای قدیمی را دارد:
تغییر بزرگ در اینجا این است که دادههای گوگل سرچ کنسول جدید مربوط به ۱۶ ماه گذشته میشوند که پیشرفت بزرگی نسبت به بازه ۹۰ روزه ورژن قدیمی است.
به عقیده ما، در ورژن جدید تقسیمبندی داده و رفتن به عمق صفحات و سطح کوئری سادهتر از ورژن قدیمی است.
استفاده از گزارش عملکرد ساده و سریع است. دادههای مربوط به Performance وبسایت شما در ۴ گام مشخص میشود:
یک نکته کوچک اما خیلی مهم در مورد اطلاعات بخش Performance: بجز زمانیکه شما به دادههایی که با گروهبندی صفحه (page) مشخص شدهاند نگاه میکنید، همه دادهها مربوط به کل سایت میشوند. این نکته به این معناست که اگر سایت شما بیش از یکبار در نتایج جستجو دیده شود، گوگل معیارها را برای سایت شما تنها یک بار درنظر میگیرد:
نتایج جستجوی گوگل | معیارهایی که توسط سایت جمع شدهاند | معیارهایی که توسط صفحه جمع شدهاند |
www.petstore.example.com/monkeys www.petstore.example.com/ponies www.petstore.example.com/unicorns | نرخ کلیک: ۱۰۰% همه کلیکها برای سایت، ترکیب شدهاند | نرخ کلیک: ۳۳% ۳ صفحه نشان داده شدهاند ۱/۳ کلیک برای هر صفحه در نظر گرفته شده |
میانگین رتبه: ۱ بالاترین رتبه سایت در نتایج | میانگین رتبه: ۲ (۱+۲+۳)/۳=۲ |
ابزار جدید URL Inspection که در اوایل ژوئن منتشر شد، اطلاعات دقیقی از اینکه گوگل چگونه یک URL خاص را میبیند، به شما میدهد.
این ابزار به شما میگوید:
همچنین این ابزار هرگونه ارتقا مانند AMP و یا داده های ساختاریافته که در صفحه هستند را لیست میکند.
گزارش Index Coverage، اطلاعات را از ابزار URL Inspection جمعآوری میکند و برای گزارش کلی برای سایت شما نمایش میدهد. این گزارش شامل ۴ نوع از حالت صفحه است:
گزارشهای این بخش داده را در طول زمان نشان میدهد. شما همچنین این انتخاب را دارید که تعداد نمایشهای سایت در نتایج جستجو (impressions) که در بخش گزارش Performance نیز وجود دارد را به این نمودار وارد کنید تا تاثیر معیارهای مربوطه را بر عملکرد SEO سایت مشاهده کنید.
شما همچنین این توانایی را دارید که این گزارش را با همه صفحاتی که گوگل بر روی سایت شما پیدا کردهاست، URLهایی که شما به گوگل ارسال کردهاید و یا تنها URLهایی که در نقشه سایت شما یافت میشوند، فیلتر کنید.
نکته جالب درباره گزارش Index Coverage در کنسول سرچ جدید گوگل آن است که به شما این توانایی را میدهد که هر URLی را که در ایندکس نشده است را بررسی کنید (با استفاده از ابزار URL Inspection)، صفحاتی که فایل robots.txt مانع از ایندکس شدن آنها شده است را مشاهده کنید و در صورت نیاز از گوگل بخواهد که صفحه را fetch کند.
شما همچنین میتوانید از گوگل بخواهیدتا یک صفحه ایندکس نشده را پس از اصلاح خطاها دوباره بازدید کند تا آن را به سرعت در نتایج جستجوی گوگل قرار دهد.
در گوگل سرچ کنسول جدید، شما میتوانید به سادگی نقشه سایت جدید ثبت کنید و یا وضعیت هر یک از نقشههای سایت خود را بررسی کنید.
ستون “Status” در جدول سایت مپ ارسال شده به شما میگوید که پردازش Sitemap شما با موفقیت انجام شده و یا خطایی گوگل را از پردازش آن بازداشته است.
روی یک ردیف مشخص از نقشه سایت در جدول کلیک کنید تا ببینید گوگل چه اطلاعاتی دربار آن دارد:
شما میتوانید با کلیک روی آیکون گزارش ایندکس شدن نقشه سایت (Index Coverage) در جدول نقشههای سایت ارسال شده و یا صفحه جزئیات نقشه سایت، وضعیت ایندکس شدن صفحات سایت مپ را میتوانید مشاهده کنید
از گزارش Index Coverage استفاده کنید تا افزایش یا کاهش شدید خطاهای ایندکس را مشاهده کنید. این خطاها را بررسی کنید:
گزارش Mobile Usability تعداد صفحاتی از وبسایت شما که میتواند در تلفن همراه نمایش داده شود و صفحاتی که مشکل استفاده برای کاربرانی که از تلفن همراه استفاده میکنند دارد را مشخص میکند. شبیه گزارش Coverage، شما میتوانید نمایشهای سایت در نتایج جستجو (impressions) را به نمودار اضافه کنید تا مشکلات استفاده از تلفن همراه را با عملکرد SEO مقایسه کنید.
برای اینکه نمونهای از URLها با خطاهای استفاده از تلفن همراه که توسط گوگل شناساسیی شده ببینید، روی انواع خطا در جدول جزئیات کلیک کنید. این کار باعث میشود که فهرستی از URLهایی که گوگل این خطای مشخص را در آن یافته است نمایان شود. خطاهایی که استفاده از تلفن همراه را تحت تأثیر قرار میدهند عبارتنداز:
زمانیکه یک مشکل را برطرف کرده باشید، میتوانید از سرچ کنسول استفاده کنید تا به گوگل بگویید از صفحات شما دوباره بازدید کند تا اصلاحات شما را تأیید کند. این کار میتواند چندین روز طول بکشد اما گوگل برای بروزرسانیهای خودش به شما ایمیل ارسال میکند.
AMP که کوتاه شده عبارت Accelerated Mobile Pages است، از تکنولوژیهای جدید گوگل برای کاهش حجم و افزایش سرعت صفحات وب است. در این بخش از کنسول گوگل میتوانید خطاهای نسخه AMP گوگل و تعداد صفحات ایندکس شده AMP را مشاهده کنید. در این بخش میتوانید تعداد ایمپرشن ها را برای صفحات AMP مشاهده کنید.
مهمترین خطاهایی که در بخش AMP گوگل سرچ کنسول میتوانید ببینیدعبارتند از:
اگر سایت شما نسخه AMP ندارد، بهتر است به فکر توسعه این بخش از سایت خود باشید، چرا که میتوانید ورودی گوگل شما را افزایش دهد.
در هر یک از این بخشها میتوانید گزارشهای مربوط به خطاهای Structured data مربوطه را مشاهده کنید. در بخش دولوپر گوگل درباره Logo و Sitelinks Searchbox میتوانید بیشتر بخوانید.
زمانیکه گوگل سرچ کنسول از مرحله بتا خارج شد، این ویژگی به آن اضافه شد. بخش Manual Actions ، جایی است که اگر سایت شما به صورت دستی پنالتی شود، اطلاعیه ای درباره آن در این بخش دریافغت میکنید. پنالتی های گوگل دو نوع هستند: الگوریتم پنالتی و منوال پنالتی. منوال پنالتی مربوط به نقض قوانین SEO و استفاده از روشهای سیاه و تقلب در سئو میشود. امیدوارم هرگز هیچ اطلاعیه ای در اینجا دریافت نکنید.
Manual Actions گوگل میتواند به یک صفحه، پوشه و یا زیرپوشه و یا کل وبسایت اعمال شود. صفحاتی که اکنون تحت یک Manual Actions هستند، در نتایج جستجوی گوگل ظاهر نمیشوند.
درست کردن Manual Actions خود کاملاً به مسئلهای که بخاطر آن جریمه شدهاید بستگی دارد.
سئو یا تبلیغات در گوگل؟ کدامیک برای کسب و کار شما مناسب است؟
راهنمای اتصال گوگل ادز به سرچ کنسول را مطالعه کنید.
بدافزارها و مشکلات امنیتی در سایت باعث آسیب به سیستم و امنیت کاربران میشود. به همین دلیل گوگل مانع از نمایش سایتهای دارای مشکلات امنیتی در صدر نتایج میشود. در واقع وجود بدافزار در سایت (از هر نوعی) میتواند تاثیر منفی زیادی در SEO سایت شما داشته باشد. به همین دلیل بخش Security issues در نسخه جدید Search Console گوگل اضافه شده است تا بتوانید به سرعت مشکلات امنیتی سایت خود را مشاهده و آنها را رفع کنید.
گزارش لینکها به شما میگوید که وبسایت شما به چند لینک اشاره کرده است، آنها از کجا هستند و از چه متنی هنگام لینک کردن به وبسایت شما، استفاده کردهاند. همچنین شامل گزارشی از لینکهای داخلی میشود.
شما میتوانید از لینکهای خارجی که به صفحات شما اشاره میکنند اکسپورت بگیرید. ذخیره لینکهای خارجی (کلیک کردن روی گزینه export در سمت راست قسمت بالا)، تا ۱۰۰۰۰۰ ردیف از داده را دانلود میکند:
شما میتوانید روی گزینه More برای هر گزارش لینکی کلیک کنید – لینکهای خارجی، لینکهای داخلی، سایتهای با بیشترین لینک و یا متنهای با بیشترین لینک – و ۱۰۰۰ ردیفی که در این گزارشها نمایش داده میشود، دانلود کنید.
گزارش لینک در سرچ کنسول به شما کمک میکند تا همه نوع سوالی را درباره پروفایل لینک سایت خود و ایجاد لینک، پاسخ دهید:
اینکه بدانید لینکهای شما از کجا میآیند و کدام محتوا لینکهای زیادی را جذب میکند، یکی از مهمترین قسمتهای اطلاعاتی در ابتدای هر کمپین ایجاد لینک است.
در بخش Users and permissions که زیرمجموعه منوی Settings است، میتوانید افرادی که دسترسی به سرچ کنسول سایت دارند را همراه با نوع دسترسی شان مشاهده کنید. همچنین امکان افزودن دسترسی به افراد جدید نیز از این بخش مهیا شده است. ۳ نوع مختلف دسترسی به گوگل سرچ کنسول وجود دارد:
درباره سطوح دسترسی در Google Search Console بیشتر بخوانید.
گرچه گوگل سرچ کنسول از مرحله بتا خارج شده است، اما گوگل میگوید که ویژگیها، دادهها و گزارشهای جدیدی در آینده به آن اضافه خواهند کرد. طبق گفته آنها، کنسول جستجو بیشتر موارد استفاده را در بر میگیرد اما هنوز برخی ویژگیها در گوگل سرچ کنسول قدیمی وجود دارند که به کنسول جدید اضافه نشدهاند.
اگر میخواهید به گوگل سرچ کنسول قدیمی دسترسی پیدا کنید، میتوانید از نوار کناری سمت چپ، روی گزینه Go to the old version کلیک کنید.
امیدواریم این پست توانسته باشد به شما برای شناخت قابلیتهای جدید در گوگل سرچ کنسول کمک کند. در صورتی که سوالی در این باره داشتید خوشحال میشویم از بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.
4 Comments
سلام وقت بخیر . من یک انتقاد از مقاله تون داشتم . و اونم سطح خوانایی پایین مقاله تونه… فکر میکنم بیشتر ترجمه شده. به عنوان یک کاربر بنظرم باید روند خواندن یک مقاله به چندبار طول نکشه . من یک سری از خط هاتونو چند مرتبه خوندم. بازهم نامفهوم بود. بنظرم بهتره متن بعد از نوشتن بازخوانی و بررسی بشه.
سلام وقت بخیر خانم سعیدی
ممنون از انتقاد سازنده ای که نوشتید. سعی ما اینه که با به روزرسانی بعدی این مقاله، مشکلات ذکر شده برطرف بشه.
با سلام من این خطا رو در سرچ کنسول فقط در بخش Legacy tools and reports دارم مشکل از کجاست ؟ آیا این خطا برای تحریم های گوگلِ !!! چون دامنه ی من هم ir هستش، و اینکه این مشکل رو چطور میشه حل کرد ؟
ممنون از سایت خوبتون.
Legacy reports and tools are not available for domain properties
سلام وقت بخیر حجت عزیز
لطفا با ایمیل info [@] parsadword.com در ارتباط باشید